ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/4/13

Επείγουσα στελέχωση του Νομού Χαλκιδικής με Διασώστες του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρα, λόγω αυξημένου κινδύνου

EKABNews

21/4/2013

Επιστολή του Διασώστη  Αναστάση Στεφανάκη προς την διοίκηση του ΕΚΑΒ με θέμα την στελέχωση του νομού Χαλκιδικής με διασώστες και ασθενοφόρα!Θέμα: Επείγουσα στελέχωση του Νομού Χαλκιδικής 
με Διασώστες του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρα, λόγω αυξημένου κινδύνου.

‘’Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, 
αγαπητέ κύριε Αντιπρόεδρε,
αγαπητή κυρία Διευθύντρια,

Ονομάζομαι Αναστάσης Στεφανάκης και τα τελευταία 7 χρόνια υπηρετώ ως Διασώστης του ΕΚΑΒ, τα 6 εξ αυτών στον Τομέα Χαλκιδικής και ειδικότερα στην Κασσάνδρα (Κωδ. Ασθενοφόρου ΚΧ3).
Γνωρίζετε πολύ καλά πως στην δουλειά μας (δηλαδή στην έγκαιρη ανταπόκριση μας σε κάθε επείγουσα κατάσταση) ο χρόνος είναι ΖΩΗ και από αυτό προκύπτει ότι και η καθυστέρηση μας για κάποιους συνανθρώπους μας μπορεί να σημάνει δυστυχώς ακόμη και θάνατο.
Η ανάγκη, ο αυξημένος κίνδυνος και οι πιθανές απώλειες σε ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ τους επόμενους μήνες, ευθύνονται για την πρωτοβουλία μου να σας ενημερώσω για την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας.
Ρεαλιστικά αντιμετωπίζοντας το ζήτημα, πρόκειται αναίτια να χαθούν ανθρώπινες ζωές και η μόνη δυνατότητα που μας δίνεται ως Διασώστες και άνθρωποι υπεύθυνοι, είναι να επέμβουμε και ν ΄ αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά. 
Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω και να δικαιολογήσω την έντονη ανησυχία μου.

- Αν κοιτάξετε τον χάρτη, θα παρατηρήσετε πως η Κασσάνδρα είναι μια στενόμακρη χερσόνησος. Το μοναδικό ασθενοφόρο που την καλύπτει (ΚΧ3) έχει σαν βάση το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, που βρίσκεται κεντρικότερα σε σχέση με όλα σχεδόν τα χωριά, ενώ το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, στο οποίο διακομίζουμε τους ασθενείς μας, βρίσκεται σε απόσταση 60 περίπου χλμ.
Το Νοσοκομείο υπολειτουργεί (μαζί με τον Αξονικό Τομογράφο) και κάποιες ειδικότητες, όπως Ν/Χ, Παιδο/Χ δεν υπάρχουν καθόλου, κατάσταση που μας αναγκάζει να διακομίζουμε κάποιους ασθενείς και τραυματίες μας σε Νοσοκομεία της Θεσ/νίκης (απόσταση τουλάχιστον 220 χλμ με επιστροφή).
Αν συμβεί ένα ατύχημα οπουδήποτε στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, τότε αντίστοιχα ξεκινάει και ένας αγώνας για εμάς. Το ασθενοφόρο μας θα καλύψει γι’ αυτό το περιστατικό, από 110 έως 300 χλμ και θα λείψει έτσι ο μοναδικός Κρατικός φορέας Προνοσοκομειακής Φροντίδας της περιοχής από 2 έως και 3 ώρες.
Κάθε τροχαίο δυστύχημα που θα συμβεί, κάθε τραυματισμός, κάθε Καρδιακή Ανακοπή, Πνιγμός και ούτω καθεξής , οποιοσδήποτε συνάνθρωπος μας κι αν κινδυνέψει αυτό το διάστημα, ΔΕΝ θα έχει την βοήθεια της Υπηρεσίας μας ΈΓΚΑΙΡΑ.

- Η Χαλκιδική είναι, όπως πιθανά γνωρίζετε, τουριστικός προορισμός αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων παραθεριστών, όπως επίσης και πολλών εκατομμυρίων ξένων. Η παρατήρηση αυτή προκύπτει από τα νούμερα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα της τάξεως των 500, 600 και 700 χιλιάδων παραθεριστών, που επισκέπτονται και διαμένουν καθημερινά στην χερσόνησο της Κασσάνδρας κατά τους θερινούς μήνες.
Φέτος, τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν ενημερώσει πως η πληρότητα των δωματίων τους από την 25η Απριλίου και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα αγγίζει καθημερινά το 100%, χάρη στους ξένους κυρίως επισκέπτες.
Αυτό σημαίνει πως τους επόμενους μήνες, θα πιάσουμε τα υψηλότερα νούμερα επισκεπτών καθ’ έτος, της τάξεως δηλαδή των 700 χιλιάδων ανθρώπων.
Κανείς όμως ως τώρα Δημοτικός ή Νομαρχιακός εκπρόσωπος της περιοχής , δεν βγήκε για να ενημερώσει και να προειδοποιήσει Έλληνες και ξένους παραθεριστές, πως το μοναδικό ασθενοφόρο της περιοχής (το οποίο υπολειτουργεί λόγω ελλείψεων) καλύπτει 20 φορές μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών από το ΑΝΩΤΕΡΟ Ευρωπαϊκό όριο ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, που είναι ένα ασθενοφόρο ανά 25 χιλιάδες κατοίκους.
Ακόμη και στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχουν κοντινά Νοσοκομεία για να διακομιστούν τα επείγοντα περιστατικά, το μεγαλύτερο ποσοστό κάλυψης κατοίκων ανά ασθενοφόρο αγγίζει μόλις το ένα ασθενοφόρο ανά 75 χιλιάδες συνανθρώπους μας, ενώ στην περιοχή μας που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από Νοσοκομεία, θα ήταν κανείς πραγματικά άτυχος, αν πάθαινε οτιδήποτε.. 
Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει με απλά μαθηματικά την αδυναμία της Υπηρεσίας μας να καλύψει τα επείγοντα περιστατικά που αναπόφευκτα θα κληθούμε να διαχειριστούμε με ένα και μόνο ασθενοφόρο.

-Από επίσημα στοιχεία του ΔΕΣΕ Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως από τον Κόμβο της Καρδίας και μόνο πηγαινοέρχονται από και προς τον Νομό Χαλκιδικής 200 με 220 χιλιάδες οχήματα όλων των τύπων τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού. 
(Ο κόμβος της Καρδίας αποτελεί την κυριότερη, αλλά όχι και την μοναδική είσοδο προς τον Νομό Χαλκιδικής, άρα σίγουρα είναι πολύ περισσότερα).
Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα εξαιτίας του κακού και ανεπαρκούς οδικού δικτύου του Νομού μας, διότι από τα Μουδανιά και έπειτα κατά μήκος όλης της Χερσονήσου ο δρόμος φιλοξενεί δύο ρεύματα, σημαντική αιτία που συχνά οδηγεί σε τραυματισμούς, αναπηρίες και θανάτους, νέων κυρίως ανθρώπων.
Πέρυσι, λόγω της οικονομικής δυστοκίας που η εθνική μας κρίση δημιούργησε και που όλοι μας έχουμε υποστεί τις επιπτώσεις της, παρατηρήθηκε πως πολλοί παραθεριστές δεν διέμεναν σε κάποιο ξενοδοχείο την νύχτα, αλλά πηγαινοέρχονταν από και προς τον Νομό μας ταξιδεύοντας αυθημερόν πολλαπλασιάζοντας έτσι τις πιθανότητες για ένα σοβαρό τραυματισμό.
Δεν είναι λίγες οι φορές που τραυματίες περιμέναν από μισή έως και παραπάνω από μια ώρα για να καταφτάσει το κοντινότερο ασθενοφόρο.
(Μια έρευνα Αμερικανών συναδέλφων μας κάνει λόγο για την Χρυσή Ώρα, διάστημα στο οποίο ένας σοβαρά τραυματισμένος πολίτης θα πρέπει ήδη να 
βρίσκεται στο κοντινότερο-καταλληλότερο Χειρουργείο για να έχει έτσι πιθανότητες επιβίωσης). 
Στην περιοχή μας, αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο με ενδυνάμωση του υπάρχοντα στόλου ασθενοφόρων και του ανάλογου προσωπικού για να τα στελεχώσει, έτσι ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες επιβίωσης των τραυματιών από τους φετινούς σοβαρούς τραυματισμούς.

-Από επίσημα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ν. Μουδανιών προκύπτει πως στις παραλίες, της περιοχή μας μόνο, κάθε έτος χάνονται περίπου 25 με 30 συνάνθρωποι μας λόγω πνιγμού ενώ παράλληλα τα περιστατικά με τους παρ’ ολίγον πνιγμούς είναι πολλαπλάσια αυτού του αριθμού.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ, πως κάποιοι από αυτούς τους συνανθρώπους μας θα μπορούσαν δυνητικά να είχαν σωθεί( γιατί έχει επιστημονικά αποδειχτεί πως 
η Καρδιακή Ανακοπή δεν είναι μια πάγια κατάσταση αλλά ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ) αν και μόνο υπήρχαν εκεί κοντά Διασώστες του ΕΚΑΒ για να χορηγήσουν την πρώτη απινίδωση λίγα λεπτά μετά το συμβάν.
Όσο γρηγορότερα προσεγγίζουμε, τόσο πολλαπλασιάζουμε τις πιθανότητες να επιβιώσει ένας συνάνθρωπος μας που έχει υποστεί Καρδιακή Ανακοπή και πολλές φορές να επανέλθει χωρίς νευρολογικές βλάβες.
Όταν όμως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης δίνει χρόνο για την πρώτη απινίδωση έως και 3 λεπτά μετά την Καρδιακή Ανακοπή με ποσοστά επιβίωσης πάνω από 60%, είναι νομίζω λογικό να θεωρήσουμε πως, όταν προσεγγίζουμε μετά από 45 λεπτά και αφού έχουμε καλύψει 60-80 χλμ, ότι οι πιθανότητες επιβίωσης του άτυχου συνανθρώπου μας είναι ελάχιστες…

-Μέχρι και πέρυσι επιμέναμε και κάναμε πολλές προσπάθειες, ώστε να ακουστούμε στους υπευθύνους μας και να στείλει η Υπηρεσία μας δεύτερο 
ασθενοφόρο στελεχωμένο από 11 ακόμη Διασώστες με την σκέψη πως, όταν το ένα ασθενοφόρο θα διακομίζει κάποιον ασθενή προς το Νοσοκομείο του 
Πολυγύρου ή της Θεσσαλονίκης, θα υπάρχει άλλο το οποίο για τις επόμενες 2-3 ώρες θα βρίσκεται στην περιοχή για να προστατεύει, έστω και στοιχειωδώς, τις υπόλοιπες 700 χιλιάδες ανθρώπινες ζωές…
Εκτός του ότι δεν έγινε ποτέ αυτό λόγω συγκεκριμένων καταστάσεων, το μοναδικό ασθενοφόρο της περιοχής (ΚΧ3) υπολειτουργεί πλέον, καθώς από τους 11 Διασώστες, μείναμε μόνον οι 7(..!!!...), κάτι που σημαίνει πως οι κάτοικοι της περιοχής μένουν ακάλυπτοι για 20-25 τουλάχιστον 8ωρα μηνιαίως…
Δεν είναι σπάνια εικόνα να μεταφέρονται τραυματίες επάνω σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων, με κίνδυνο μεγαλύτερης της πρωτοβάθμιας βλάβης που είχαν υποστεί , ενώ κάποιοι θα πεθάνουν και κάποιοι δεν θα έχουν καλή ποιότητα ζωής, αφού θα έχουν αποκτήσει πιθανώς κάποιου βαθμού αναπηρία.

Όπως καταλάβατε, υπάρχει ορατός, ρεαλιστικός και αυξημένος κίνδυνος για πολλούς από τους συνανθρώπους μας και ανησυχώ πολύ για πιθανά μελλοντικά μαζικά δυστυχήματα, κρίσιμες καθυστερήσεις σε πνιγμούς και καρδιακές ανακοπές. Και επιμένω γιατί κάποια δικά σας άμεσα μέτρα, θα μπορούσαν να γυρίσουν την ζυγαριά υπέρ μας, υπέρ της ζωής.
Ο Τύπος, καθώς και τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια της περιοχής, έχουν σαν μόνιμο-σχεδόν καθημερινό θέμα τις ελλείψεις στο δικό μας χώρο ευθύνης, παρόλα αυτά κανείς ακόμη δεν έχει κάνει την διαφορά…

Η περιοχή μας έχει πολλές παραπάνω ανάγκες σε Προνοσοκομειακό επίπεδο, αυτό είναι δεδομένο. 
Η δική σας όμως ενέργεια να στείλετε 15 Διασώστες και ένα ασθενοφόρο, που να τηρεί τις κατάλληλες προδιαγραφές στην Κασσάνδρα, τουλάχιστον από τα τέλη Απριλίου που οι απαιτήσεις θα εκτοξευθούν κατακόρυφα έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα μας βοηθήσει να κάνουμε ένα βήμα προς την σωστή και σωτήρια κατεύθυνση. 
Είναι αδύνατον όμως 3 χιλιάδες Διασώστες Πανελλαδικά να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επείγουσες καταστάσεις 11 εκατομμυρίων συνανθρώπων μας… Αν θεωρείτε πως δεν υπάρχουν κατάλληλοι υπάλληλοι διαθέσιμοι, θα σας θυμίσω πως υπάρχουν τουλάχιστον 2.000 τελειόφοιτοι νέοι Διασώστες πιστοποιημένοι από τα ΙΕΚ όλης της Χώρας, οι οποίοι αφού τους προσλάβετε, θα χαρούν να χρησιμεύσουν στην Κοινωνία και να κάνουν πράξη όλες τις πολύτιμες γνώσεις για την ανθρώπινη ζωή και την προστασία της που έχουν μάθει…

Θα ήθελα να σας ενημερώσω και για μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες στα χωριά και τους πολίτες της Κασσάνδρας, σε συνεργασία και βοήθεια φυσικά της Διευθύντριας μου κας Ματσικούδη Χρυσής, εκπαιδεύοντας τους εθελοντικά στην,
-Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
-Ασφαλή Χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή
-Θέση Ανάνηψης (ή πλάγια θέση ασφαλείας)
-112, Δυνατότητες του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Αριθμού Επείγουσας Κλήσης
και την Παροχή Πρώτων Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις, 
-Αντιμετώπιση πνιγμού, 
-Πνιγμονή από ξένο σώμα, 
-Επιληπτική κρίση, 
- Πρόληψη και Αντιμετώπιση Τραύματος κ.α..

Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από την ίδια κατάσταση που με ανάγκασε να σας στείλω επίσημα και υπεύθυνα αυτή την επιστολή, συνεχίζει όμως από την αγάπη και το ενδιαφέρον των ίδιων των πολιτών… Και επειδή οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά από προσωπική εμπειρία τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα, κάθε λίγο δεχόμαστε όλο και περισσότερες προσκλήσεις για να πάμε σε χωριά, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Δημοτικά Σχολεία και Αθλητικές Ομάδες, προκειμένου να τους ενημερώσουμε και να τους εκπαιδεύσουμε κατάλληλα.
Ο καθένας από τους εκπαιδευομένους έχει συνήθως μια ιστορία να πει για το ασθενοφόρο που κάποια στιγμή χρειάστηκε ο ίδιος ή κάποιος συγγενής, το οποίο όμως καθυστέρησε ή δεν πήγε ποτέ…
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες καταλαβαίνουν την δουλειά που γίνεται από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, τις ελλείψεις, τους λόγους που καθυστερεί το ασθενοφόρο (Γεωγραφικοί, Χρονικοί…) και εκτιμούν αυτή την προσπάθεια.

Θα σας παρακαλούσα, να μας στείλετε μόνιμο εκπαιδευτικό υλικό (κατάλληλα προπλάσματα, εκπαιδευτικούς Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές κα) με σκοπό να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια που οδηγεί στη δυνατότητα οι εκπαιδευμένοι πολίτες να δίνουν έγκαιρα την βοήθεια τους στον διπλανό τους που κινδυνεύει, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ … (όχι βέβαια υποκαθιστώντας την).
Παράλληλα με το εκπαιδευτικό υλικό, επειδή σύντομα θα έχουμε αρκετούς πιστοποιημένους πολίτες στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και την Ασφαλή Χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε κάθε χωριό, θα σας παρακαλούσα να εφοδιάσετε με Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές ( απλά, αξιόπιστα, ασφαλή και μηχανήματα, που φτιάχτηκαν έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται από εκπαιδευμένους απλούς πολίτες, με σκοπό να προσεγγίζουν έγκαιρα και να πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες επιβίωσης ενός θύματος καρδιακής ανακοπής) κάθε απομακρυσμένο χωριό, όπως φυσικά γίνεται σε Κράτη Πρόνοιας που πιστεύουν στην ΠΡΟΛΗΨΗ και δίνουν σημασία στην ανθρώπινη ζωή…
Γνωρίζω ότι τα μηχανήματα αυτά κοστίζουν, ωστόσο τα οφέλη από την σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να εκτιμώνται με κριτήριο το οικονομικό αντίτιμο.

Αν όλα αυτά βοηθήσετε να πραγματοποιηθούν, τότε παρ όλες τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που φαντάζομαι πως αντιμετωπίζετε καθημερινά στο τιμόνι της Υπηρεσίας μας, θα έχετε πετύχει την σπουδαιότερη αλλαγή των τελευταίων ετών στην περιοχή μας. Σας υπενθυμίζω πως όλος ο Νομός αντιμετωπίζει παρόμοιες τραγικές ελλείψεις καθώς είναι συνηθισμένο να φεύγει το ασθενοφόρο μας και να πηγαίνει να αντιμετωπίσει τραυματισμούς και καρδιακές ανακοπές 50 και 60 χλμ μακριά (ή και το αντίστροφο-ασθενοφόρα από τα Ν. Μουδανιά, τον Πολύγυρο ή ακόμη και από την Θεσσαλονίκη να έρχονται στον δικό μας Τομέα ευθύνης), ο χρόνος όμως, όπως προανέφερα, είναι ζωή και η συχνή καθυστέρηση μας θανατηφόρα.

Κατά καιρούς, βλέπουμε να συμβαίνουν μαζικά ατυχήματα και να χάνονται συνάνθρωποι μας για συγκεκριμένους λόγους. 
Υπήρχαν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου όπως και στην περιοχή μας, κανείς όμως δεν έδωσε σημασία. Έτσι, μια ολόκληρη Χώρα βυθίστηκε στο πένθος, αναγκάζοντας το Ελληνικό Δημόσιο να λειτουργήσει επιτέλους κι αυτό χάρη σε κάποια παιδιά τα οποία έγιναν ‘’μάρτυρες’’. .
Να σας θυμίσω τους 7 μαθητές που χάθηκαν στο πέταλο του Μαλιακού το 2004, τους 21 μαθητές στα Τέμπη το 2009 που συγκλόνισαν όλη τη Χώρα με τον τραγικό και άδικο χαμό τους, εμπειρίες τόσο αρνητικές και οδυνηρές, που ανάγκασε το επίσημο Ελληνικό Κράτος να πάρει μέτρα, δίνοντας πλέον την προσοχή που αρμόζει στους κανόνες ασφαλείας και την πρόληψη. 
Σας παρακαλώ, βοηθήστε να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες αλλαγές στην Υπηρεσία μας, βοηθώντας έτσι δραστικά στο να προστατευτεί ο πληθυσμός που σας προανέφερα. Είμαι σίγουρος πως θα κοιτάξετε το επείγον θέμα της περιοχής μας με την απαραίτητη ευαισθησία και πως θα κάνετε την προσωπική σας υπέρβαση στο να σωθούν κάποιες οικογένειες παραπάνω αυτό το καλοκαίρι.

Σας ευχαριστώ για ότι κάνετε καθημερινά για την Υπηρεσία μας, τους συναδέλφους μου και τις οικογένειες τους, για την βελτίωση της ποιότητας εργασίας μας και φυσικά γι’ αυτό που νύχτα μέρα αγωνιζόμαστε, για το καλό δηλαδή των συνανθρώπων μας, ώστε να έχουν καλή ποιότητα ζωής και μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μετά από έναν τραυματισμό ή μια σοβαρή ασθένεια.
Επικοινωνήστε μαζί μου αν χρειαστείτε περαιτέρω πληροφορίες. Θα χαρώ να κάνω ότι απαιτείται έτσι ώστε να βοηθήσω στο έργο σας.''

Με εκτίμηση
Στεφανάκης Αναστάσης

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Στις 26-1-2008 σε τροχαίο δυστύχημα στο 3ο χιλ της Ε.Ο. Κονιάκου- Καλίου του νομού Φωκίδας, περί πρωινής ώρας έχασε τη ζωή του ο Μοναχογιός μου Νίκος Αναγνωστόπουλος!!!!! Ετών 33 Έγγαμος Πατέρας δύο Κοριτσιών, Επαγγελματίας Γραφίστας, Ιδρυτής και Αρχηγός της Εθελοντικής Ο.Α.Κ-(Ομάδα-Αντιμετώπισης-Καταστροφών), Ραδιοερασιτέχνης και μέλος της Ο.Φ.Δ.Α-(Ομάδα-Φύλαξης-Δασών-Αττικής).
  Ο Αλτρουισμός του, η Προσφορά του για το Κοινωνικό-Σύνολο-(όπως: με πίστη εκφραζότανε) δεν περιγράφεται με λόγια!!!!!
  Όμως, όταν έγινε το τροχαίο ατύχημα-(με ευθύνη άλλων…….) οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας ήταν απών. Το Κ.Υ. Λιδορικίου δέκα λεπτά απόστασης από το σημείο του ατυχήματος, και ενώ διέθετε δύο ασθενοφόρα και τα δύο ήταν εκτός υπηρεσίας.
  Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ των γύρω περιοχών και αυτά δεν προσφέρθηκαν. Τα ελικόπτερα επίσης δεν προσεφέρθησαν, διότι, κατά τον τότε υπουργό… Υγείας Αβραμόπουλο, τον υφυπουργό… Παπαγεωργίου και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, που λένε: 1) στο τόπο του ατυχήματος δεν υπάρχει πλησίον αεροδρόμιο, 2) για την αποστολή ελικοπτέρου χρειαζότανε διυπουργική υπογραφή, και άλλες ανοησίες, αναλγησίες και μαλακίες… που γράφουν στις επιστολές τους.
  Αυτό που ρητά και απερίφραστα έχω καταλάβει: στον έρμο τούτο τόπο που λέγετε Ελλάδα, είναι ότι, οι κάθε τυχάρπαστοι από τους κυβερνητικούς πολιτικούς και τα στελέχη των δημοσίων οργανισμών, που αναλαμβάνουνε θέσεις διοικητικής εξουσίας, ο λόγος που αναλαμβάνουνε είναι καθαρά ιδιοτελούς σκοπού και όχι για χριστή διοίκηση αξιών με βάση τον Ανθρωπισμό τους Νόμους και το Σύνταγμα……………

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews