ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/5/13

Μάταια περίμεναν ασθενοφόρο

 Μάταια περίμεναν ασθενοφόρο 

28/5/2013

Kινούνταν με τετράτροχη μηχανή του σε δρόμο της Σητείας. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο και τραυματίστηκε σοβαρότατα. Για κακή του τύχη ασθενοφόρο δεν υπήρχε διαθέσιμο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο της Σητείας. Το μοναδικό που υπάρχει επέστρεφε από τον Άγιο Νικόλαο από άλλο περιστατικό. Στο Νοσοκομείο κλήθηκαν έτσι να τον μεταφέρουν οι πυροσβέστες τοποθετώντας τον πάνω στο ειδικό φορείο διαθέτουν.

Την ώρα που η Πυροσβεστική ήταν στο σημείο από τον τόπο του τροχαίου, έτυχε να περνά αγροτικό όχημα. Ο οδηγός του, που είδε το περιστατικό τους βοήθησε και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Σητείας. Τα τραύματα του 55χρονου ανάγκασαν τους γιατρούς του Νοσοκομείου να αποφασίσουν την άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ.

Το συγκεκριμένο τροχαίο φέρνει για άλλη μια φορά στο φως της δημοσιότητας τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Κρήτης εδώ και καιρό εκτός των αστικών κέντρων. Όπως δυστυχώς απεδείχθη ένα και μόνο ασθενοφόρο για να καλύψει όλη τη Σητεία δεν αρκεί. Πληροφορίες επιπροσθέτως αναφέρουν πως αρκετές ημέρες της εβδομάδας το προσωπικό δε φτάνει και όλος ο νομός μένει ακάλυπτος από ασθενοφόρο.

Δυστυχώς, οι φόβοι όσων βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ Κρήτης επιβεβαιώθηκαν με το σημερινό τροχαίο. Επανειλημμένα οι συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ από το Σωματείο Εργαζομένων και Εθελοντών Αιμοδοτών έχουν τονίσει και εγγράφως το πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομές αλλά η κραυγή αγωνίας τους δεν εισακούστηκε από τους εκάστοτε διευθυντές και υπεύθυνους τμημάτων.

Υπενθυμίζεται πως πρόβλημα με έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν οι βάρδιες και ολόκληρες περιοχές, να μένουν ακάλυπτες για πάνω από 8 ώρες αντιμετωπίζουν ακόμη σύμφωνα με κατοίκους και εργαζόμενους τα Ανώγεια, η Ιεράπετρα, το Τζερμιάδο αλλά και τομείς των Χανίων.

Στο neakriti.gr μετά το περιστατικό έφτασαν καταγγελίες από εργαζομένους που αναφέρουν πως η έλλειψη επιπλέον ασθενοφόρου στον τομέα του ΕΚΑΒ στη Σητεία οφείλεται, εκτός από την έλλειψη προσωπικού σε ευνοϊκές εσωτερικές μετακινήσεις, από τον ήδη κατακερματισμένο απομακρυσμένο τομέα της περιοχής, σε άλλους τομείς όπου το προσωπικό επαρκεί και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις βάρδιες.

πήγη: neakriti.gr

Share on Facebook

EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews