ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/2/14

Με επιτυχία συμμετείχε το Ε.Κ.Α.Β. στην άσκηση ΠΥΓΑΓΟΡΑΣ 2014ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 12 Φεβρουαρίου 2014
Με επιτυχία συμμετείχε το Ε.Κ.Α.Β. στην άσκηση ΠΥΓΑΓΟΡΑΣ 2014


Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη άσκηση ετοιμότητας, με το κωδικό όνομα Πυθαγόρας, στο κτίριο του Σ.Δ.Ο.Ε. επί της οδού Πειραιώς με τη συμμετοχή του Ε.Κ.Α.Β., του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και της Αστυνομίας.
Βάσει του σεναρίου, στο κτίριο του Σ.Δ.Ο.Ε. εκδηλώθηκε μεγάλη έκρηξη και στη συνέχεια πυρκαγιά.
Υπό αυτές τις συνθήκες το Ε.Κ.Α.Β. επενέβη εφαρμόζοντας τις διαδικασίες που προβλέπονται στα σχέδια πολιτικής προστασίας για την διαχείριση  απωλειών υγείας (Σ.Δ.Α.Α.), με στόχο την ασφαλή μεταφορά των τραυματιών.


Η αντιμετώπιση του συμβάντος ήταν επιτυχής και με πλήρη επιχειρησιακή αρτιότητα, αφού οι διασώστες, οι νοσηλευτές αλλά και οι γιατροί του Ε.Κ.Α.Β., επιδεικνύοντας μεγάλη ετοιμότητα, στηρίχθηκαν στην εφαρμογή ενός πλήρους συστήματος διαλογής, αντιμετώπισης και τελικής διακομιδής των θυμάτων. Παράλληλα, στην άσκηση Πυθαγόρας 2014, χρησιμοποιήθηκαν 2 οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικών Καταστροφών (Ε.Τ.Ι.Κ.) & 2 ασθενοφόρα.
Στόχος της άσκησης ήταν τόσο η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων αλλά και η δοκιμασία της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.Στην άσκηση Πυθαγόρας 2014, από πλευράς του Ε.Κ.Α.Β., παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για θέματα εκπαίδευσης κος Αριστομένης Συγγελάκης.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Κεντρική Υπηρεσία:
Τέρμα Οδού Υγείας
115 27 Αθήνα
T.: 213 214 3000
F.: 213 214 3222

Ευχαριστούμε τον Chris Pantazis για τις φωτογραφίεςκαι την συνεργασία

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews