ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/2/15

Επί τάπητος το κόστος αεροδιακομιδών

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Της Νικολέτα Ντάμπου

Ανοίγει το μεγάλο θέμα που αφορά στο ΕΚΑΒ και το μεγάλο κόστος τόσο των αεροδιακομιδών όσο και της συντήρησης των πτητικών μέσων αλλά και του μικρού αριθμού διαθέσιμων αεροπλάνων και ελικοπτέρων, σήμερα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει η ηγεσία του ΕΚΑΒ και της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.Life2day.gr Οι ηγεσίες του ΕΚΑΒ και της πολεμικής αεροπορίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν σήμερα μεγάλη σύσκεψη με θέμα τις αεροδιακομιδές και τα πτητικά μέσα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.Life2day.gr

Το κόστος τόσο των αεροδιακομιδών όσο και των πτητικών μέσων για την συντήρηση τους αλλά και οι ελλείψεις αεροπλάνων και ελικοπτέρων θα μπουν στο τραπέζι της σύσκεψης των δύο παραπάνω ηγεσιών .
Τεράστιο είναι το δημόσιο κόστος καθημερινά για τις πτήσεις των ελικοπτέρων σούπερ πούμα ή και των αεροπλάνων C130 για την μεταφορά ασθενών από τα νησιά του Αιγαίου είτε του Ιονίου προς την Αθήνα αφού ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την μεταφορά ενός ασθενή από Πάρο στην Αθήνα για πτήση 2 ωρών με αεροπλάνο C 130 κοστίζει 20.000 ευρώ .

Αεροπλάνο C 130

Ενώ το κόστος τόσο των αεροδιακομιδών με σούπερ πούμα κοστίζει από 5 εώς 7.000 εύρω η ώρα.

Σούπερ πούμα

Με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εστιάζεται στο Αιγαίο. Ενώ, τα κόκκινα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ είναι ελάχιστα πια .

Κόκκινα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ

Από την άλλη πλευρά , όμως, αυξάνονται στο ΕΚΑΒ τα αιτήματα για αεροδιακομιδές λόγω των μεγάλων ελλείψεων στα νησιά τόσο των γιατρών όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και ιατρικού εξοπλισμού αλλά και των μέσων μεταφοράς τα οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι ανύπαρκτα.

Ενώ, άλλο ένα σημαντικό θέμα που θα συζητηθεί στην συγκεκριμένη σύσκεψη , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.Life2day.gr,  είναι το πολύ μεγάλο κόστος συντήρησης των ελικοπτέρων και αεροπλάνων, η οποία επιβάλλεται να πραγματοποιείτε σε λιγότερο χρόνο απ ότι ο μέσος όρος υπό κανονικές συνθήκες περίπου στην πενταετία ή επταετία . Αυτό συμβαίνει επειδή οι ώρες του πτητικού μέσου συμπληρώνονται πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με εποχές προ κρίσης.

Να θυμίσουμε ότι ο Πάνος Καμμένος μίλησε για το πρόβλημα του κόστους των αεροδιακομιδών λέγοντας ‘’Στέλνουμε ιπτάμενα μέσα σε νησιά που η πτήση τους κοστίζει 20.000 ευρώ η ώρα. Που σημαίνει ότι μία αποστολή μπορεί να μας κοστίσει ακόμη και 60.000 ευρώ. Για να μεταφέρουμε ένα νεογνό που χρειάζεται θερμοκοιτίδα. Ξέρετε πόσο κοστίζει μια θερμοκοιτίδα; 5.000 ευρώ! Γιατί έμειναν χωρίς θερμοκοιτίδες τα νοσοκομεία μας;’’

Το υπουργείο υγείας επιβάλλεται να βρει άμεσα λύση στα συγκεκριμένα ζωτικής σημασίας για κάθε πολίτη προβλήματα αφού κινδυνεύει η ζωή χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχουν μεγάλες οικονομικές διαρροές . Θα πρέπει να υπερισχύσει η λογική και να υπολογίσει η ηγεσία του υπουργείου υγείας πόσο κοστίζει η σημερινή κακή κατάσταση στην Υγεία(που άφησαν πίσω οι προηγούμενες κυβερνήσεις) και πόσο θα κοστίζει εάν εξοπλιστούν τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία του κάθε νησιού και κάθε χωριού .

Πηγή:life2day.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews