ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/2/15

Διαλυμένο και το ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία με απαρχαιωμένα μέσα


Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων για τη μεταφορά στο Ανατολικό Κέντρο.

Τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης «πλήγωσαν» τη λειτουργία του ΕΚΑΒ τόσο στην Καλαμάτα όσο και στην κάλυψη των αναγκών της ευρύτερης περιοχής του Νομού. Ασθενοφόρα έχουν τραβήξει χειρόφρενο λόγω σοβαρών βλαβών –πολλά από αυτά χρειάζονται νέο κινητήρα– και ο αριθμός των ασθενοφόρων που «βγαίνει» στην πρωινή και απογευματινή βάρδια στην Καλαμάτα είναι προβληματικός λόγω κυρίως έλλειψης προσωπικού. Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει τα τελευταία χρόνια και η σημαντική αύξηση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων, που κάνει το βίο αβίωτο στους εργαζόμενους.

Είναι ενδεικτικό, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του "Θάρρους", σε καθημερινή βάση το προσωπικό του ΕΚΑΒ καλείται να αντιμετωπίσει 70 περιστατικά.
Χωρίς υπερβολές η λειτουργία του ΕΚΑΒ έχει ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας για τη συνέχιση του έργου του. Όπως ανέφεραν στο "Θ" στελέχη του ΕΚΑΒ, από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Κέντρο είναι ο γηρασμένος στόλος του, καθώς τα περισσότερα οχήματα είναι στους δρόμους 15 χρόνια με χιλιάδες χιλιόμετρα στα κοντέρ τους.
"Σε καθημερινή βάση ένα όχημα είναι στο συνεργείο, ενώ, μόνο για τη συντήρηση των οχημάτων κάθε μήνα θα πρέπει να καταβάλλονται στα συνεργεία περισσότερο από 2.000 ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα.

Μιλάμε για οχήματα με λάστιχα φθαρμένα, τα οποία δεν απολυμαίνονται, παρά σε σπάνιες περιπτώσεις, ενώ, κάτι τέτοιο απαιτείται να γίνεται, τουλάχιστον, μια φορά το μήνα. Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος σε ασθενοφόρα χρειάζεται να σκεπάζουμε τους τραυματίες με σεντόνια, διότι το air condition έχει χαλάσει, με αποτέλεσμα να στάζει!".
Μπορεί να ακούγεται τραγικό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι.
ΘΑΡΡΟΣ
Δημοσιεύθηκε, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews