ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/3/15

Οι 10 καλύτερες Πανεπιστημιακές Σχολές Νοσηλευτικής στη Γερμανία


Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Από Νίνα Κομνηνού

Η Γερμανία είναι ένας εξαιρετικά επιθυμητός προορισμός σπουδών και εργασίας, ιδίως όσον αφορά την ιατρική και νοσηλευτική. Εκτός από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία διαθέτει κορυφαίες σχολές και κορυφαία νοσοκομεία με άριστη φήμη.

Το heathcareglobal παρουσιάζει τις 10 κορυφαίες νοσηλευτικές σχολές στη Γερμανία με βάση την έρευνα, την αγορά εγασίας και το επίπεδο σπουδών.

Οι φοιτητές νοσηλευτικής και οι φοιτητές υγειονομικής περίθαλψης στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης ειδικεύονται εκτός των άλλων στην έρευνα της νοσηλευτικής φροντίδας και τη διαχείριση της περίθαλψης.


Παρά το γεγονός ότι είναι ένα μικρό πανεπιστήμιο με μια κλειστή κοινότητα, το Καθολικό Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στο Mainz αναπτύσσει και υλοποιεί καινοτόμα μοντέλα.
Υπάρχουν δύο βασικοί τομείς της έρευνας για την υγεία στο πανεπιστήμιο: φροντίδα για τα άτομα με άνοια, και τις δομές του προσωπικού στο έργο της φροντίδας. Όσον αφορά τη μεθοδολογία, οι ποιοτικές και ποσοτικές μέθοδοι που εφαρμόζονται είναι ανάλογα με τα ερευνητικά ζητήματα. Οι φοιτητές λαμβάνουν στην ουσία ένα διπλό πτυχίο, καθώς και συνεργασίες με ιδρύματα κατάρτισης.


Με προσανατολισμό στην εκπαίδευση της υγειονομικής περίθαλψης και των μεταβαλλόμενων συνθηκών στις υπηρεσίες υγείας, παρέχονται επιπλέον εξειδικευμένες σποδές στη γεροντολογία.
Ο βασικός στόχος του πανεπιστημίου είναι να προωθήσει τη νοσηλευτική φροντίδα μέσω συνεργασιών εκπαίδευσης και έρευνας.


Το Τμήμα Νοσηλευτικής και Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Münster προσφέρει μια σειρά από μαθήματα που χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό διασταυρούμενης σύνδεσης μεταξύ θεωρίας και πράξης.


Νο 6. Alice Salomon στο Βερολίνο
Η έρευνα για την υγεία, για τη διαχείριση του προσωπικού σε νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς και η έρευνα με βάση τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε ηλικιωμένους εκτός νοσοκομείου, είναι μερικά από τα μαθήματα του σε εξωτερικούς ασθενείς λαμβάνουν χώρα στο Alice Salomon.


Το Γερμανικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Νοσηλευτικής Έρευνας ενώνει τις ερευνητικές δραστηριότητες του τμήματος κάτω από την ίδια ομπρέλα. Η εκπαιδευτική αποστολή του πανεπιστημίου είναι να συμβάλει στην επιστημονική ανάπτυξη της νοσηλευτικής με βάση τις νέες δεξιότητες που απαιτούνται στον τομέα της υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων.


Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Επιστημών Υγείας με πτυχίο Bachelor είναι για: εργοθεραπεία, μαιευτική, Μουσικοθεραπεία, Φυσικοθεραπεία, νοσηλευτική πρακτική.


Τα Μαθήματα Νοσηλευτικής είναι προσανατολισμένα στην επαγγελματική πρακτική. Στο πανεπιστήμιο, υπάρχουν σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής για την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών στην άσκηση της νοσηλευτικής.


Οι πτυχιακές σπουδές Νοσηλευτικής / Διαχείριση Νοσηλευτικής και Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης στο Esslingen ευθυγραμμίζονται με τις τρέχουσες εξελίξεις επιστημονικές και κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις.


Από τα νεότερα Πανεπιστήμια και ειδικά το Τμήμα της Νοσηλευτικής, έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα τον τομέα της υγείας.
Οι επαγγελματίες με το πτυχίο του συγκεκριμένου πανεπιστημίου είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος της υγειονομικής περίθαλψης καθώς το Πανεπιστήμιο παρέχει την αναγκαία πρακτική και επιστημονική γνώση για την ανάπτυξη και ανάλυση ιδεών και την υλοποίηση λύσεων.

Πηγή: healthcareglobal


Αναδημοσίευση από ygeia360.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews