ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/3/15

Κλειστά 150 κρεβάτια στις ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού, Δραματικός ο απολογισμός της διοίκησης του ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Παναγιώτα Καρλατήρα

Τουλάχιστον 50 ασθενείς βρίσκονται σήμερα, Πέμπτη, σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι Εντατικής σε δημόσιο νοσοκομείο

Εκτός ελέγχου βρίσκεται το σύστημα υγείας σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών που χρειάζονται ΜΕΘ.
Τουλάχιστον 50 ασθενείς βρίσκονται σήμερα, Πέμπτη, σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι Εντατικής σε δημόσιο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον δραματικό απολογισμό της διοίκησης του ΕΚΑΒ.
Συνολικά, το σύστημα υγείας διαθέτει 650 κρεβάτια ΜΕΘ, αλλά είναι διαθέσιμα τα 500 -τα 150 κρεβάτια είναι κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού. Τις ελλείψεις αυτές επιχειρεί να καλύψει με στοχευμένες προκηρύξεις θέσεων επικουρικών γιατρών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, σε μια προσπάθεια, όπως λέει στους συνομιλητές του, «να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας».

«Η δική μας, θλιβερή ομολογουμένως, λίστα με τους ασθενείς που χρειάζεται να νοσηλευτούν σήμερα σε Εντατική αριθμεί πάνω από 50 πρόσωπα», λέει στο protothema.gr ο διοικητής του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου.

Ωστόσο, από το μέτωπο των Εντατικών η εικόνα είναι ακόμη πιο θλιβερή: σύμφωνα με τα στοιχεία που αποστέλλουν τα νοσοκομεία στο ΕΚΑΒ το τελευταίο 24ωρο «ελευθερώθηκαν» μόλις 10 κρεβάτια, αριθμός που προφανώς θα κάλυπτε μόλις το 10% των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ.
Η έξαρση της γρίπης έχει επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το τελευταίο διάστημα τις ΜΕΘ. Σε ημερήσια βάση όλο τον προηγούμενο μήνα καθώς και το τρέχον διάστημα τουλάχιστον 26 με 30 ασθενείς στις ΜΕΘ είναι ασθενείς που παρουσίασαν επιπλοκές λόγω της γρίπης. Συνολικά, από τον Ιανουάριο έχουν νοσηλευτεί 161 ασθενείς με γρίπη σε ΜΕΘ.
Δημοσιεύθηκε 05/03/2015, 20:32

Πηγή: protothema.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews