ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/3/15

ΕΙΝΑΠ, Προς κινητοποιήσεις οι γιατροί των νοσοκομείων της Αττικής από την 1η Απριλίου για απλήρωτες εφημερίες


Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Η ΕΙΝΑΠ καλεί τους γιατρούς σε γενικές συνελεύσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, με πρόταση δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις από την 1η Απριλίου.

Με τις πρώτες κινητοποιήσεις βρίσκεται αντιμέτωπη η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής συζητούν το ενδεχόμενο απεργίας από την 1η Απριλίου, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην εξόφληση εφημεριών από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έθεσε το θέμα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.
Συγκεκριμένα, του ανέφερε ότι εκκρεμεί και η εξόφληση εφημεριών προηγούμενων ετών (από το 2012 και μετά), για τις οποίες δεν γίνεται καμία αναφορά από τους αρμόδιους.
“Η εφημεριακή απασχόληση δεν είναι ούτε 'βίτσιο' ούτε 'επιθυμία' των νοσοκομειακών γιατρών”, υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ.
“Είναι απαραίτητη παγκοσμίως διαδικασία για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, την οποία εκτελούν οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά από αναγκαστική εντολή της υπηρεσίας τους”.

Εξευτελιστική
Οι γιατροί αναφέρουν ότι η ωριαία εφημεριακή αποζημίωση είναι εξευτελιστικά χαμηλή για όλες τις βαθμίδες των γιατρών.
Με αυτό το δεδομένο, είναι διπλά εξευτελιστικό για την πολιτεία να ληστεύει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, παρακρατώντας παρανόμως και με διάφορα τερτίπια την αποζημίωση αυτή.
Τους νοσοκομειακούς γιατρούς – σημειώνει το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ – ουδόλως τους αφορούν οι όποιες ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, όπως μεταξύ των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.
Αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση ως ενιαίο σύνολο, όπως έκαναν και με κάθε προηγούμενη.

Συνελεύσεις
Η ΕΙΝΑΠ καλεί τους γιατρούς σε γενικές συνελεύσεις ανά νοσοκομείο το επόμενο χρονικό διάστημα έως τις 20 Μαρτίου.
Η πρότασή της προς τις συνελεύσεις είναι δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις από την 1η Απριλίου, μη κατάθεση προγραμμάτων εφημεριών για το μήνα Απρίλιο και επίσχεση εργασίας από την 1η Απριλίου σε όλα τα νοσοκομεία από ειδικευόμενους και ειδικούς.
Δ.Κ.
Πηγή: iatronet.gr


Προς τον Υπουργό Υγείας για τις Απλήρωτες Εφημερίες
Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αττικής Πειραιά

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κ. Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Αθήνα, 4/3/15

Οι τακτικές εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας παραμένουν απλήρωτες από τον Δεκέμβριο του 2014 και μετά. Την προηγούμενη Παρασκευή 27/2 ο Αν. Υπουργός, κ. Ξανθός, ενώπιον της ΟΕΝΓΕ, δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το πότε προβλέπεται να δρομολογηθεί η διαδικασία που προϋποθέτει καταρχήν την έγκριση των σχετικών κονδυλίων.
Σε συνάντηση της ΕΙΝΑΠ με τον κ. Ξανθό τη Δευτέρα 23/2, έγινε λόγος για την αποπληρωμή των οφειλομένων από εκτελεσμένες εφημερίες των προηγουμένων ετών (από το 2012 και μετά). Όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο επ’ αυτού.
Δυστυχώς, φαίνεται πως είναι αναγκαίο να επισημάνουμε και στη νέα πολιτική ηγεσία τα αυτονόητα, δηλαδή πως η εφημεριακή απασχόληση δεν είναι ούτε «βίτσιο» ούτε «επιθυμία» των νοσοκομειακών γιατρών. Είναι απαραίτητη παγκοσμίως διαδικασία για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών, την οποία εκτελούν οι νοσοκομειακοί γιατροί μετά από αναγκαστική εντολή της υπηρεσίας τους. Επίσης, πως η ωριαία εφημεριακή αποζημίωση είναι εξευτελιστικά χαμηλή για όλες τις βαθμίδες των γιατρών, άρα είναι διπλά εξευτελιστικό για την πολιτεία να ληστεύει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, παρακρατώντας παρανόμως και με διάφορα «τερτίπια» την αποζημίωση αυτή. Τέλος, πως τους νοσκομειακούς γιατρούς ουδόλως τους αφορούν οι όποιες ενδοκυβερνητικές διαφωνίες (π.χ. μεταξύ Υπ. Υγείας – Υπ. Οικονομικών, κ.λπ.). Οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιμετωπίζουμε την κυβέρνηση ως ενιαίο σύνολο, όπως κάναμε και με κάθε προηγούμενη.
Επειδή, λοιπόν, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι οικογένειές τους δεν μπορούμε να ζήσουμε με «υποσχέσεις», «θα δούμε», «δημιουργικές ασάφειες» κ.λπ, είμαστε αναγκασμένοι να βαδίσουμε πάλι στο γνώριμο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης.
Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε γενικές συνελεύσεις ανά νοσοκομείο το επόμενο χρονικό διάστημα ως 20/3.
Η πρότασή μας προς τις συνελεύσεις είναι δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις από 1/4/15:
·         Μη κατάθεση προγραμμάτων εφημεριών για το μήνα Απρίλιο.
·         Επίσχεση εργασίας από 1/4 σε όλα τα νοσοκομεία από ειδικευόμενους και ειδικούς.
Η συλλογή των σχετικών υπογραφών να αρχίσει από τώρα σε κάθε νοσοκομείο, αφού η μορφή εγκριθεί από τη συνέλευση.
Ζητούμε να δρομολογηθεί με συγκεκριμένο άμεσο χρονοδιάγραμμα:
1.Η αποζημίωση των τακτικών εφημεριών από 12/2014 και εξής.
2.Η αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών που οφείλονται.
3.Η αποζημίωση των παλιότερων οφειλόμενων δεδουλευμένων, που υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν αν δεν εξοφληθούν έως 30/4/15.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
                       
ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ                                                                  ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΒΑΔΑΣ  
                      
Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews