ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/3/15

Δημ. Παπαγιαννίδης, Έργο 2 ετών


Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Με πρόσωπο ανθρώπινο, χωρίς τη μάσκα του πολιτευτή, ο Δημ. Παπαγιαννίδης, τ. αντιναύαρχος (ε.α.) και δύο φορές υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, πρόσφερε έργο στο πόστο που είχε τοποθετηθεί και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν μια θέση τυπική και στερεότυπα κομματική. Η θέση που του παραχώρησαν ήταν ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη, ιδιαίτερα δύσκολη, με πολλά δύσβατα κακοτράχαλα μονοπάτια, αφού έχει να κάνει με την άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ, που συνδέεται με τον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Κατά καιρούς τα πυρά έπεφταν στο ΕΚΑΒ και στις εκάστοτε διοικήσεις του, καθώς δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που ευθύνες αποδίδονταν, για την κακή έκβαση της υγείας ασθενών και θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων.
Σε μια πρώτη συνομιλία μας, μετά την παραίτησή του από τη θέση του Διοικητή του ΕΚΑΒ, προκειμένου να πολιτευτεί και να θέσει υποψηφιότητα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ο Δ. Παπαγιαννίδης θέλησε να ξετυλίξει το κουβάρι των δράσεών του.
Όπως ο ίδιος παραδέχεται, παρά τις δυσμενέστατες οικονομικές συγκυρίες τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας του, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την καλύτερη οργάνωση και ενίσχυση του ΕΚΑΒ πανελλαδικά.
«Προσπάθησα να ενισχύσω το ΕΚΑΒ πανελλαδικά, τόσο σε υλικό, όσο και σε προσωπικό. Και νομίζω ότι αυτό είναι εμφανές, καθώς όλοι το αναγνωρίζουν».

«Δ»: Ο Δ. Παπαγιαννίδης ως βέρος Μυτιληνιός, υπήρξε αμερόληπτος απέναντι στο νομό Λέσβου ή έπραξε το ίδιο για άλλα μέρη της χώρας;
Δ.Π.: Η θέση που κατείχα απαιτούσε ύψιστα δείγματα ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Προσπάθησα να καλύψω τις ανάγκες, όπου το απαιτούσαν οι περιστάσεις και όπου γνώριζα από τους συνεργάτες μου, ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Είναι γεγονός ότι αντιμετώπισα τα νησιά μας μέσα από μια άλλη ματιά, γνωρίζοντας πολύ καλά πως η απόσταση, η θάλασσα που τα χωρίζει από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, οι δύσκολες συνθήκες άμεσης επέμβασης, οι ελλείψεις, έκαναν και κάνουν τα πράγματα χειρότερα.
Συγκεκριμένα, μέχρι και πριν από 1,5 χρόνο, ο τομέας ΕΚΑΒ Μυτιλήνης διέθετε τέσσερα ασθενοφόρα, ορισμένα εκ των οποίων ήταν προβληματικά. Αμέσως ανανεώθηκαν και τα τέσσερα και επιπλέον ενίσχυσα τον τομέα της Μυτιλήνης με άλλα τέσσερα ασθενοφόρα και ένα αυτοκίνητο ταχείας επέμβασης. Ένα από τα τέσσερα είναι ολοκαίνουργιο, παρελήφθη το Νοέμβριο του 2014, μάρκας MERCEDES ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο είναι ένα από τα πέντε ασθενοφόρα και τρία αυτοκίνητα ταχείας επεμβάσεως, που προέρχονται από δωρεά των ιδρυμάτων Λάτση και Νιάρχου, που εξασφάλισα ο ίδιος μετά από τεράστιο προσωπικό αγώνα, για πανελλαδική χρήση.

Τα 5 ασθενοφόρα οχήματα και 3 οχήματα ταχείας επέμβασης δωρεά των φορέων «Κοινωφελές Ίδρυμα Σ. Λάτση» & «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»


«Δ»: Τι γίνεται, όμως, με τα Κέντρα Υγείας; Πώς ενισχύθηκαν αυτά;
Δ.Π.: Επί θητείας μου δημιουργήθηκε τομέας ΕΚΑΒ Καλλονής με δύο άτομα και ένα ασθενοφόρο, για την καλύτερη απόδοση του Κ. Υγείας Καλλονής, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του Δυτικού τμήματος του νησιού. Εξασφάλισα 24ωρη βάρδια στο συγκεκριμένο Κ. Υγείας, ώστε το Δυτικό μέρος της Λέσβου, να καλύπτεται όσον το δυνατόν καλύτερα.
Ενίσχυσα δε, κατά τους θερινούς μήνες και την περίοδο του Πάσχα, με προσωπικό του ΕΚΑΒ εκτός Λέσβου, τα Κ. Υγείας Καλλονής, Πολιχνίτου και Πλωμαρίου, με διασώστες πλήρωμα ασθενοφόρου, προσπαθώντας παράλληλα, κατά το καλύτερο δυνατόν, να ενισχύσω και το Κ. Υγείας Άντισσας.

«Δ»: Πολύς λόγος έγινε και για το διαγωνισμό που αφορούσε στην πρόσληψη υπαλλήλων.
Δ.Π.: Εξασφάλισα τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη 200 ατόμων πανελλαδικά, εκ των οποίων θα κατανεμηθούν 4 άτομα στον τομέα ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, 4 άτομα στον τομέα ΕΚΑΒ Λήμνου και 2 άτομα στον τομέα ΕΚΑΒ Καλλονής. Με την πρόσληψη αυτών των 10 ατόμων, θα ενισχυθεί τα μέγιστα ο Νομός μας.

«Δ»: Υπήρξε και μια προσπάθεια ν' αποκτηθεί χώρος ιδιόκτητος, προκειμένου να στεγαστούν οι εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, όμως υπήρξαν αντιδράσεις και δυσκολίες. Τελικά θα βρεθεί λύση;
Δ.Π.: Με τη συνδρομή του Δήμου Μυτιλήνης εξασφαλίστηκε οικόπεδο 1,5 στρέμματος, στην περιοχή Ταμπακαριά Μυτιλήνης, το οποίο έχει περιφραχτεί και για το οποίο έγιναν μεγάλες προσπάθειες, σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, να μπει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την κατασκευή υπερσύγχρονου κτιρίου ΕΚΑΒ.
Θεωρώ ότι βελτιώθηκαν οι συνθήκες διαβίωσης στο κτίριο που στεγάζεται ο τομέας ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.
Με το οικόπεδο στο παλιό κτηνιατρείο, η υπόθεση έχει παγώσει. Ελπίζω οι διάδοχοί μας να συνεχίσουν τις προσπάθειες, έτσι ώστε τα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ να βρίσκονται στο δικό τους χώρο, σχετικά κοντά στο κέντρο της πόλης, για να επεμβαίνουν το συντομότερο δυνατό.
Στεγάστηκε το ΕΚΑΒ στο λιμάνι της Μυτιλήνης για την άμεση κάλυψη του κέντρου και ταυτόχρονα τη γρήγορη κάλυψη του Βορείου τμήματος του νησιού.

«Δ»: Τι γίνεται με τη Λήμνο;
Δ.Π.: Βελτιώθηκαν οι εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα οι συνθήκες διαβίωσης στο ΕΚΑΒ Λήμνου. Ενίσχυσα με άλλο ένα ασθενοφόρο.
Από τον Οκτώβριο δε του 2014, απεστάλη άλλο ένα ασθενοφόρο με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές στο Κ. Υγείας Αγίου Ευστρατίου, καθότι το υπάρχον ασθενοφόρο δεν επαρκούσε για τις ανάγκες και τις διακομιδές ασθενών στο νοσοκομείο Λήμνου.
Βελτίωσα και το σχέδιο δράσεως της αραίωσης των ασθενοφόρων κατά τις ημέρες αιχμής.
Δημοσιεύθηκε 5/3/2015

Πηγή: dimokratis.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews