ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/3/15

Καβάλα, Παραδόθηκαν 21 νέα ασθενοφόρα


Τελευταία ενημέρωση, 1/4/2015, 08:30

Παραδόθηκαν 21 νέα ασθενοφόρα

Ενισχύονται οι υπηρεσίες υγείας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Θα παραδοθούν στα Κέντρα Υγείας και θα ενταχθούν στα προγράμματα του ΕΚΑΒ.

Η επίσημη παράδοση των 21 ασθενοφόρων οχημάτων, τα οποία αγοράστηκαν μέσω του Ε.Σ.Π.Α. και αφορούν την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την κάλυψη αναγκών των Κέντρων Υγείας των περιφερειακών ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, εκ μέρους της εταιρείας «MERCENDES BENZ  Α.Ε.», στις επιτροπές παραλαβής του έργου.
Η παράδοση των οχημάτων έγινε παρουσία  του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, του διοικητή  και του υποδιοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Γεώργιου  Καλτσίδη και Δημητρίου Τσαλικάκη, αντίστοιχα, του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου και του διοικητή του Γ.Ν.Κ., Χρήστου Κοπατσάρη.
Τα οχήματα, το συνολικό κόστος των οποίων ανέρχεται στο 1.270.614 ευρώ, μετά τον έλεγχο από το Ε.Κ.Α.Β. για την πληρότητά τους και την εκπαίδευση των πληρωμάτων τους, θα σταλούν προς ταξινόμηση και στην συνέχεια θα παραδοθούν στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας και θα ενταχθούν στα  προγράμματα του ΕΚΑΒ.

Με 50 νέα ασθενοφόρα ενισχύονται συνολικά η 3η και η 4η Υ.ΠΕ.
«Ολοκληρώνεται ένα τμήμα από το Ε.Σ.Π.Α. της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που περιελάμβανε 22 ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα 13 είναι 4x4 και ένα ακόμη όχημα, για το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και μάλλον δεν θα γίνει. Τα οχήματα αυτά θα τα παραλάβουν τα Κέντρα Υγείας των πέντε περιφερειακών ενοτήτων για να καλύψουν, σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β., τις διακομιδές, όπου απαιτηθεί. Το Ε.Κ.Α.Β. έχει πάρει όλα τα αυτοκίνητα που ανήκαν στα νοσοκομεία της περιφέρειας, μαζί με το προσωπικό τους, τους οδηγούς που υπήρχαν στα νοσοκομεία. Και τα ίδια αυτά τα ασθενοφόρα, ναι μεν πηγαίνουν στα Κέντρα Υγείας, αλλά το πρόγραμμα με το οποίο θα κινούνται θα βγαίνει από το Ε.Κ.ΑΒ. Η παράδοση των ασθενοφόρων στην Υ.ΠΕ. έγινε σήμερα (χθες), θα ακολουθήσει η διαδικασία για την ταξινόμησή τους και στην συνέχεια θα παραδοθούν, το ταχύτερο δυνατό. Ο στόλος των ασθενοφόρων, μαζί με αυτά που έχει παραλάβει και η 3η Υ.ΠΕ. έχει εμπλουτιστεί με 50 νέα οχήματα. Είναι πολύ ικανοποιητικός ο αριθμός αυτός, καθώς υπήρχαν μεγάλες ανάγκες», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Καλτσίδης.


Άλλα 24 ασθενοφόρα θα ενταχθούν στον στόλο της 4ης Υ.ΠΕ. το επόμενο διάστημα
«Το θέμα της υγείας είναι κυρίαρχο για όλη την περιφέρεια. Έχουμε πολλά προβλήματα, σε πολλά επίπεδα. Ορισμένες περιοχές έχουν μεγαλύτερα και όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η περίοδος είναι δύσκολη και χρήματα δεν υπάρχουν. Έχουμε όμως χρήματα από το νέο Ε.Σ.Π.Α. και σε εξέλιξη είναι κάποιες παραδόσεις και διαγωνισμοί σχετικά με ασθενοφόρα. Εκτός από τα σημερινά 21 θα υπάρξουν κι άλλα, φτάνοντας συνολικά τα 46, όπως προβλέπεται από τους διαγωνισμούς. Θα μας δώσουν την ευχέρεια της ευκολότερης διακίνησης ασθενών, κάτι που σημαίνει ότι θα προστατευτεί περισσότερο η υγεία των συμπολιτών μας. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, που χρηματοδοτήθηκε από το Π.Ε.Π. – Α.Μ.Θ., αφορούσε την προμήθεια 22 ασθενοφόρων, εκ των οποίων παραδόθηκαν τα 21, με κόστος 1,27 εκατομμυρίων ευρώ. Από δυο οχήματα θα δοθούν σε Σαμοθράκη, Σουφλί, Δίκαια, Προσοτσάνη, Νευροκόπι, Παρανέστι, Ελευθερούπολη, Πρίνο και από ένα σε Ορεστιάδα, Χρυσούπολη, Ίασμο, Σάππες, Σταυρούπολη και Άβδηρα.

Θα ακολουθήσουν παραδόσεις δυο παρτίδων ακόμη, η μια με 14 ασθενοφόρα στο Ε.Κ.Α.Β. -ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη – και μια ακόμη με 10 ακόμη οχήματα που θα παραδοθούν στο μέλλον. Η χρηματοδότηση για αυτά έχει μεταφερθεί στο νέο Ε.Σ.Π.Α. Είναι μια σημαντική ημέρα σήμερα και η αξιοποίηση τους θα προστατεύσει την δημόσια υγεία», τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης.

«Στόχος μας να παρέχουμε συνθήκες ασφάλειας και καλύτερων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες μας»
«Η διοίκηση της περιφέρειας κάνει μια προσπάθεια, προκειμένου να μπορέσουμε να απεμπλέξουμε τα προβλήματα που είχε ο κωδικός στο μέτρο στο οποίο είναι ενταγμένα όλα αυτά τα ασθενοφόρα και σήμερα έγινε το πρώτο βήμα. Θα προχωρήσουμε γρήγορα στην διαδικασία της ταξινόμησης και ακολούθως θα προσπαθήσουμε και για τις επόμενες παραδόσεις, ώστε να μπορούμε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, να παρέχουμε συνθήκες ασφάλειας και καλύτερων υπηρεσιών υγείας, σε όλους τους πολίτες μας», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος. 

Μέχρι αύριο θα έχει απελευθερωθεί ο χώρος στάθμευσης του Γ.Ν.Κ. από τα 21 ασθενοφόρα
«Έχουμε την επίσημη παραλαβή των 21 ασθενοφόρων που προορίζονται για την περιφέρεια. Δίνονται τα πιστοποιητικά καταλληλότητας, θα προχωρήσει η ταξινόμηση τους, ώστε μέσα στον Απρίλιο να δοθούν στους τελικούς χρήστες που είναι τα Κέντρα Υγείας και το Ε.Κ.Α.Β. Πρώτο μας μέλημα είναι να αποχωρήσουν τα οχήματα από τον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου σε άλλο χώρο, ο οποίος έχει βρεθεί. Μέχρι την Πέμπτη θα έχει απελευθερωθεί ο χώρος», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Χρήστος Κοπατσάρης. 

Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της Π.Ε. Καβάλας με οδηγούς ασθενοφόρων
Ερωτηθείς από τον «Ενήμερο», για το αν υπάρχει πρόβλημα με τους οδηγούς των ασθενοφόρων, ο κ. Κοπατσάρης απάντησε: «Οδηγοί υπάρχουν, αφού στην ουσία αυτά τα οχήματα θα αντικαταστήσουν παλαιότερα που θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία, κι αφού τον συντονισμό έχει το Ε.Κ.Α.Β. δεν θα έχουμε πρόβλημα. Είναι βέβαια επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί η Π.Ε. Καβάλας με οδηγούς ασθενοφόρων, καθώς έχουμε 31 και είναι πολλές οι ανάγκες μας».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΙΖΙΔΗΣ

Πηγή: enimeros.gr
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Στο πάρκινγκ του νοσοκομείου Καβάλας βρίσκονται, από το πρωί της Παρασκευής, 12 ολοκαίνουρια ασθενοφόρα, λίγες μόλις ημέρες έπειτα από την παραλαβή άλλων εννέα.

Είναι τα 21 καινούρια ασθενοφόρα, επί των οποίων το προσωπικό των Κέντρων Υγείας θα εκπαιδευτεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, με στόχο τα οχήματα να τεθούν στην υπηρεσία των πολιτών στις αρχές Απριλίου.

Πηγή: zougla.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews