ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/3/15

Ο πατριωτισμός της θερμοκοιτίδας, Ο ΑΝΥΕΘΑ επιβεβαιώνει τα ανήκουστα για τις αποστολές ΕΚΑΒ


Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Το θέμα με την απόλυτη απογύμνωση νοσοκομείων και κέντρων υγείας νησιών του Αιγαίου πρέπει να πάρει διαστάσεις. Και όσοι ευθύνονται για την διάλυση της όποιας υγειονομικής κάλυψης είχαν τα νησιά θα πρέπει να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις.

Όχι μόνο δεν “γλίτωσαν” χρήματα από τα δημόσια ταμεία, αλλά όπως προκύπτει τα έχουν επιβαρύνει. Επιπλέον με τις αποφάσεις του καταπόνησαν άνευ λόγου και αιτίας κρίσιμα ιπτάμενα μέσα των ΕΔ και φυσικά έθεσαν σε πολλές περιπτώσεις σε ακραίο κίνδυνο το προσωπικό που τα πετούσε. Και το πιο παράδοξο είναι ότι μετά έκαναν συχνά και μαθήματα πατριωτισμού!

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Onalert.gr αναφέρθηκε στο θέμα .

Δείτε τι είπε .


Δημοσιεύτηκε στις 28 Φεβ 2015


“Σκάνδαλο” εκατομμυρίων στο Αιγαίο με τις αεροδιακομιδές! Τι αποκάλυψε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος
18-02-2015
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το θέμα το έχει αναδείξει πολλές φορές το Onalert.gr από το καλοκαίρι. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μας δικαίωσε 100%. Η κατάσταση με τις αεροδιακομιδές απ΄ όλη την ελληνική Επικράτεια και ειδικά από περιοχές στις οποίες λειτουργούν μεγάλα νοσοκομεία έχει ξεφύγει. Και αποτέλεσμα είναι να χάνονται πάρα πολλά χρήματα κάθε μέρα από το δημόσιο ταμείο. Εκατομμύρια των εκατομμυρίων!

Αυτή τη στιγμή το ΕΚΑΒ χρωστά στις Ένοπλες Δυνάμεις 80 εκατομμύρια ευρώ! Και το “κοντέρ” κάθε μέρα γράφει.

Διαβάστε λοιπόν τι είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους και θα καταλάβετε πόσο μεγάλο… συμμάζεμα είχε γίνει στον χώρο της Υγείας:

“ Στέλνουμε ιπτάμενα μέσα σε νησιά που η πτήση τους κοστίζει 20.000 ευρώ η ώρα. Που σημαίνει ότι μία αποστολή μπορεί να μας κοστίσει ακόμη και 60.000 ευρώ. Για να μεταφέρουμε ένα νεογνό που χρειάζεται θερμοκοιτίδα. Ξέρετε πόσο κοστίζει μια θερμοκοιτίδα; 5.000 ευρώ! Γιατί έμειναν χωρίς θερμοκοιτίδες τα νοσοκομεία μας”;

Σωστό το ερώτημα του ΥΕΘΑ και θα προσθέταμε: Μήπως αντί να σπαταλάμε τόσα χρήματα και να καταπονούμε τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων να αγοράζαμε θερμοκοιτίδες και να τις στέλναμε σ΄ όλα τα νησιά μας; Θα μας ερχόταν πολύ πιο φθηνά και το κυριότερο θα δείχναμε σ΄ αυτούς τους ακρίτες που τους θυμόμαστε μόνο στα δύσκολα ότι πράγματι κάνουμε γι΄ αυτούς γιατί πρέπει να μείνουν στον τόπο τους. Αντί να πληρώνουμε εκατομμύρια των εκατομμυρίων σε καύσιμα ας δίναμε αυτά τα λεφτά σε αγορές των απαραίτητων για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας σ ΄ όλες αυτές τις “ευαίσθητες” όπως τις λέμε περιοχές. Κι όπως είπε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος σ΄ άλλη συζήτηση για το ίδιο θέμα “ας τα δίναμε μισθούς σε ιατρούς για να πάνε στα νησιά μας”.

Τι προκύπτει απ΄ όλα αυτά τα απίστευτα; Ότι στο κυνήγι των αριθμών που είχαν να κάνουν με περικοπές και απολύσεις, στην προσπάθεια να είμαστε απολύτως πειθαρχημένοι σ΄ όσα οι “φωστήρες” που έστελναν στην Αθήνα οι δανειστές, αφήσαμε τα έτσι κι αλλιώς προβληματικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιφέρειας να ρημάξουν! Κι ενώ απο την μία κάποιοι με αλαζονεία πανηγύριζαν για τις “μεγάλες περικοπές και το συμμάζεμα του δημόσιου ταμείου”, από την άλλη χάναμε εκατομμύρια των εκατομμυρίων. Και τελικά …μπήκαμε ακόμη πιο πολύ “μέσα”!

Θα λογοδοτήσει κάποιος ή κάποιοι; Ελπίζουμε.

Για να μην παρεξηγηθούμε ,ούτε εμείς ,ούτε ο ΥΕΘΑ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους δεν πρόκειται να αφήσουν ούτε μια ανθρώπινη ζωή να κινδυνεύσει. Όπου κι όποτε κι αν ζητηθεί η συνδρομή τους θα είναι πάντα εκεί. Μέχρι αυτό το κράτος να σοβαρευτεί και να αντιμετωπίσει υπεύθυνα το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των ακριτών μας.

Πηγή: onalert.gr


Διέλυσαν για οικονομία τα Κέντρα Υγείας και τα πληρώνουμε "χρυσάφι" σε πτήσεις ελικοπτέρων!
15-08-2014

Οι πτήσεις ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά του Αιγαίου -κι όχι μόνο- είναι πλέον συχνότερες και από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ακούγεται και για επόμενος ΥΕΘΑ ! Ο κ. Γεωργιάδης μπορεί τώρα το καλοκαίρι να μην εμφανιστεί κάποια μέρα. Ελικόπτερο του ΠΝ ,της ΠΑ -και αεροσκάφη πολλά- αλλά και του Στρατού Ξηράς πετάνε πια ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για να μεταφέρουν κάποιο ασθενή ή τραυματία. Κι όλα αυτά σημαίνουν πολλά, πολλά εκατομμύρια. Περισσότερα απ΄ όσα μας λένε ότι κερδίσαμε από το κλείσιμο ή την απαξίωση των κέντρων υγείας σ΄ όλη την ελληνική περιφέρεια.

Το θέμα δεν είναι “δημοσιογραφική εφεύρεση”. Κάποιος λοιπόν εκεί στο ΓΕΕΘΑ που πλέον τα ελέγχει όλα να κάτσει και να κάνει τις προσθέσεις για να μας πει πόσα εκατομμύρια πληρώσαμε σε αεροδιακομιδές τους τελευταίους τρεις μήνες -για να μην πάμε πιο πίσω- ώστε να μπορέσουμε να συγκρίνουμε αν τελικά κερδίσαμε ή μπήκαμε με τα “μπούνια μέσα” από την απόλυτη διάλυση των Κέντρων Υγείας.

Επιπλέον δεν θα πρέπει κανένας να ξεχνά ότι τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα των ΕΔ βεβαίως και είναι πάντα διαθέσιμα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά δεν είναι η κύρια αποστολή τους αυτή. Για άλλο λόγο τα έχουμε αγοράσει και για άλλες καταστάσεις τα θέλουμε πάντα έτοιμα. Το γεγονός ότι σε άλλους χώρους όπως αυτός της Υγείας
κάποιοι πάρα πολλά χρόνια δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους αγοράζοντας ελικόπτερα που δεν έκαναν για το Αιγαίο, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει πάλι να την πληρώσουν οι ΕΔ. Το υλικό των οποίων είναι πολύτιμο και δεν προσφέρεται για να κάνουν κάποιοι πολιτικοί , πολιτική .

Πόσα λοιπόν μας κόστισαν οι μμεταρρυθμίσεις με την διάλυση των Κέντρων Υγείας ; Αναμένουμε το κόστος των πτήσεων από το ΓΕΕΘΑ, διαφορετικά θα το παρουσιάσουμε εμείς … Οι αριθμοί και τα ποσά είναι για έρευνα ακόμη και από οικνομικούς εισαγγελείς.

Πηγή: onalert.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews