ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/3/15

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Αναστολή κινητοποιήσεων του τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ

31/3/2015


Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ  , συνεκτιμώντας την δυσλειτουργία που θα προέκυπτε στο τμήμα των αεροδιακομιδών κατά την περίοδο των εορτών σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και τις δεσμεύσεις της πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας μέχρι τέλος Απριλίου, αναστέλλει τις κινητοποιήσεις που είχανε προγραμματιστεί από 1η Απρίλη.


Ως γνωστό οι συνάδελφοι των αεροδιακομιδών έχουνε από το 2013 να πληρωθούνε την πτητική αποζημίωση, ενώ παράλληλα τους ζητάνε και επιστροφή χρημάτων για το διάστημα 2011-2013.

Η εν λόγω ειδική αποζημίωση παρασχέθηκε στους γιατρούς του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με  τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 19 του Ν. 1193/1991

Επεκτάθηκε στα πληρώματα των ασθενοφόρων και το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΚΑΒ που εργάζεται  στις  Αεροδιακομιδές με το άρθρου 3 παρ. 4 του Ν. 2258/1994

Με το Ν. 4024/2011 η αποζημίωση αυτή έπαψε να χορηγείται μόνο στους διασώστες.

Το Υπουργείο Υγειάς μετά από συναντήσεις που είχε με το Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλους του Απριλίου θα έχει δώσει λύση με νομοθετική ρύθμιση  στην αδικία που συντελείτε εις βάρος των Εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συνεδρίασε σήμερα παρουσία και των εργαζομένων του τμήματος αεροδιακομιδών  και αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων, δίνοντας τον χρόνο στην ηγεσία του Υπουργείου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Εάν οι δεσμεύσεις δεν υλοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα το Σωματείο θα αποστείλει εξώδικο προς το Υπουργείο και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ και οι Εργαζόμενοι του τμήματος των αεροδιακομιδών θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Για το ΕΚΑΒNews: Χουλιάρας Βασίλης

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews