ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/3/15

Στα βήματα των ενστόλων και οι γιατροί του ΕΣΥ

 Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015
ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ.
Στα βήματα των ενστόλων και οι γιατροί του ΕΣΥ.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά το πρότυπο των υπολοίπων «ειδικών μισθολογίων» θα κριθούν προσφυγές εναντίον των μνημονιακών ρυθμίσεων. Εάν δικαιωθούν, τα αναδρομικά για την τελευταία διετία υπολογίζονται στα 500 εκατ. ευρώ!
Ανοίγει ο δρόμος για αύξηση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών! Τι απεφάνθη το ΣτΕ για τα «κουρέματα»

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος

Ελπίδες πως μπορεί οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών μπορεί να επανέλθουν στα προηγούμενα χρόνια, πριν τις μειώσεις, γεννά απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μπορεί οι νοσοκομειακοί γιατροί να υπέστησαν στα χρόνια της κρίσης από τα μεγαλύτερα κουρέματα στις αποδοχές τους σε σύγκριση με όλους τους υπόλοιπους κλάδους, φαίνεται όμως πως γεννιέται μια ελπίδα για την επαναφορά των μισθών τους.

Με απόφαση που φέρει αριθμό 5/2015, το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας κάνει αποδεκτές τις 43 προσφυγές Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών που υποβλήθηκαν υπό την αιγίδα της ΟΕΝΓΕ και διατάσσει να εισαχθεί ως μείζονος σημασίας ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας η υπόθεση μείωσης των αποδοχών των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Η μείωση αυτή συνέβη με το νόμο 4093/12 και περιέκοψε δραματικά τις αποδοχές των γιατρών ΕΣΥ, την αποκατάσταση των οποίων διεκδικεί η ΟΕΝΓΕ μέσω της συγκεκριμένης προσφυγής της στο ΣτΕ.
Από την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και τον πρόεδρο της Δημήτρη Βαρνάβα σημειώνεται πως η δίκη που θα διεξαχθεί σύντομα στο ΣτΕ είναι πιλοτική και για το λόγο αυτό η Τριμελής Επιτροπή διατάσσει την αναστολή εκδίκασης κάθε ανάλογης υπόθεσης που εκκρεμεί στα δικαστήρια της χώρας.

Οι αποδοχές των γιατρών μετά το σχετικό νόμο αλλά και με όλα τα άλλα κουρέματα στα χρόνια της κρίσης έχουν μειωθεί ακόμη και κατά 40 έως 50%.
Δημοσιεύθηκε 26/3/2015

Πηγή: healthreport.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews