ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/3/15

Πρωτοβουλία της Κ. Μονογυιού για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στη Μύκονο


Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Τους τελευταίους μήνες η πολιτευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού κατά τη διάρκεια επισκέψεων στα νησιά των Κυκλάδων διαπίστωσε τεράστια προβλήματα σχετικά με την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στα νησιά και ιδιαίτερα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. 
Το ΕΚΑΒ έχει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού ιδίως σε διασώστες. Η ενίσχυση των νησιών με εξειδικευμένο προσωπικό ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης είναι επιβεβλημένη. Το ΕΚΑΒ εξαιτίας των μειωμένων πόρων του αδυνατεί να καλύψει οικονομικά τις αποσπάσεις των υπαλλήλων του σε συγκεκριμένα νησιά. Στη κρίση που βιώνουμε η προσφορά των τοπικών παραγόντων (Περιφέρεια, Δήμος, Εκκλησία, Σύλλογοι ξενοδόχων κλπ) με τη διασφάλιση διαμονής και σίτισης στα ξενοδοχεία των νησιών για τους υπαλλήλους, θα ήταν ευεργετική. 
Η Κατερίνα Μονογυιού πήρε την πρωτοβουλία την Πέμπτη 19 Μαρτίου να συγκαλέσει στη Μύκονο συνάντηση φορέων του νησιού για να συζητηθεί το πρόβλημα και να καταγραφούν προτάσεις για την πιθανή λύση του. Στη συνάντηση των φορέων συμμετείχαν η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μυκόνου κ. Μαργαρίτα Γρυπάρη, η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Ντίνα Σαμσουνή, ο υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ Μυκόνου κ. Αντώνης Πατσιαμπούρας και η αντιδήμαρχος του Δήμου Μυκόνου και μέλος της διοικούσας επιτροπής Κέντρου Υγείας κ. Ειρήνη Γρυπάρη η οποία εκπροσώπησε το δήμαρχο Μυκόνου κ. Κούκα. 
Επίσης συμμετείχαν ο πρόεδρος των ξενοδόχων κ. Μιχάλης Αποστόλου, ο πρόεδρος του συνδέσμου εστίασης και κέντρων διασκέδασης κ. Γιάννης Θεοχάρης, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου ΤΑΧΙ Μυκόνου κκ. Σάκης Καζακίδης και Κώστας Σταματίου, ο αστυνομικός διοικητής Μυκόνου κ. Χαβαλές και ο λιμενάρχης κ. Αγησίλαος Μανής. 
Κοινή απόφαση όλων ήταν να βρεθεί λύση πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου σε ένα πρόβλημα που για χρόνια μαστίζει τον τομέα της υγείας  αλλα για  τους  ιδιους λογους παραπανω ειναι υποστελεχωμενη η αστυνομια και το λιμεναρχειο στο  στο νησί μας. 
Με τις προσπάθειες όλων και τη σημαντική συμβολή του ιδιωτικού τομέα,  θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί έστω και προσωρινά η έλλειψη στελεχών του ΕΚΑΒ.

Πηγή: cyclades24.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. ΑΛΗΘΕΙΑ, Ε;
  Τους τελευταίους μήνες ανακάλυψε η κ. Μονογιού τα προβλήματα ;
  Μάλλον έπρεπε να εκλεγεί Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να αναδειχθούν τα προβλήματα.
  Η κ. Μονογιού και εσχάτως αρκετοί άλλοι, ανακαλύψανε τα προβλήματα τώρα τελευταία!
  Τέσσερα χρόνια σκληρών Μνημονιακών Πολιτικών καταστροφής της δημόσιας Υγείας από Λοβέρδους, Βορίδηδες και Γεωργιάδηδες και δεν πήραν πρέφα τίποτα ;
  Τέσσερα χρόνια περικοπών στις δαπάνες για την δημόσια Υγεία σε όφελος των Ιδιωτικών συμφερόντων και δεν πήραν μυρωδιά ;
  Τέσσερα χρόνια φτωχοποίησης του πληθυσμού, δεν κατάλαβαν τίποτα ;
  Ουαί υμίν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews