ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/3/15

Καμμένος: Θα προχωρήσουμε σε ενοποίηση όλων των πτητικών μέσων των κρατικών υπηρεσιών


Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Δείτε τα παραδείγματα που επικαλέστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Προκειμένου να υπάρξει μείωση του κόστους από τις αεροδιακομιδές - Η εξοικονόμηση θα αποσβέσει σε ένα χρόνο την αγορά τεσσάρων καινούργων εναέριων μέσων για το ΕΚΑΒ

Την πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε ενοποίηση των πτητικών μέσων προκειμένου, εκτός των άλλων, να μειωθεί και το κόστος των αεροδιακομιδών ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος.
Όπως εξήγησε στις προθέσεις του είναι να δημιουργηθεί «ένας καινούργιος φορέας ιπταμένων μέσων όλων των κρατικών υπηρεσιών και παράλληλα θα χρησιμοποιήσουμε και μέσα τα οποία είναι διαθέσιμα».
Χρησιμοποιώντας καθημερινά παραδείγματα χαρακτήρισε «απαγορευτικό» το κόστος που πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων για τις αεροδιακομιδές ασθενών από όλη την Ελλάδα.

«Για να σηκωθεί ένα C 130 να μεταφέρει ένα βρέφος από τη Ρόδο, που δεν έχει, προσέξτε, δεν έχει θάλαμο βρεφών, δεν έχει μία θερμοκοιτίδα, που κοστίζει 5.000 ευρώ, πληρώνουμε κόστος 20.000 ευρώ την ώρα για να πάει το C 130. Δεν μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει το C 130. Δεν μπορεί να μεταφέρει εκλογικό αντιπρόσωπο από την Πάρο στη Κίμωλο στις εκλογές ένα Super Puma που κοστίζει 15.000 ευρώ την ώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο Alpha989.

Σύμφωνα με τον κύριο Καμένο ένα αεροπλάνο του ΕΚΑΒ που κοστίζει πέντε εκατομμύρια ευρώ έχει κόστος πτήσης 540 ευρώ την ώρα, «αντί λοιπόν να πληρώνουμε 20.000 ευρώ για να πάει ένα C 130, να υπάρχουν πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας σε αεροπλάνα τα οποία θα τα διαθέτει το ΕΚΑΒ, και τα οποία θα είναι για αυτή την αποστολή. Θα πάνε λοιπόν εκεί με 580 ευρώ».
Στις προθέσεις της κυβέρνησης κατά τον κ. Καμμένο είναι η αγορά καινούργιων πτητικών μέσων καθώς όπως είπε «η εξοικονόμηση που υπολογίζουμε να γίνει, είναι η απόσβεση μέσα σε ένα χρόνο τεσσάρων καινούριων μέσων που μπορεί να αγοράσει το ΕΚΑΒ».

Αναφερόμενος στα διακινούμενα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «δεν θα βγούμε μόνοι μας από το ευρώ και να τους χαρίσουμε ό,τι έχουμε δώσει μέχρι στιγμής», ενώ όσον αφορά στις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται στη νέα ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ότι «υπάρχουν μες το σύστημα κάποιοι που υπηρετούν τη λογική ότι είτε η Ελλάδα θα υποχωρήσει, είτε θα τους ανατρέψουμε».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρόσθεσε: «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απομονώθηκε. Είναι η πρώτη φορά που ένα μικρό κράτος, αλλά ισότιμο, έβαλε τη Γερμανία στο πλάι».
Δημοσιεύθηκε 3-3-2015
Πηγή:protothema.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews