ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/3/15

Διασώστες Ρόδου, Πώς να σώσετε ένα μωρό από πνιγμονή- νέες οδηγίες από τους γιατρούς, Βίντεο


Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

Εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας δεν μπορεί να αναπνεύσει, να βήξει, να κλάψει, ή να μιλήσει, αυτό σημαίνει ότι  μπορεί να πνίγεται.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι αεραγωγοί του μωρού είναι μερικώς μόνο αποκλεισμένοι και το εμπόδιο καθιστά τον βήχα ή την αναπνοή δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη.

Από την άλλη πλευρά, εάν υπάρχει μία πλήρης απόφραξη των αεραγωγών του μωρού, σημαίνει ότι πνίγεται. 

Ως εκ τούτου, κάθε γονιός θα πρέπει να μάθει πώς να αντιδρά γρήγορα και αποτελεσματικά  ώστε να καθαρίσει τον αποκλεισμένο αεραγωγό σώζοντας τη ζωή του μωρού του.

Το St John Ambulance, ο Βρετανικός ΕρυθρόςΣταυρός, και το St Andrew’s First Aid έδωσαν στους γονείς ενημερωμένες συμβουλές για το πώς να ενεργούν εάν το μωρό τους αρχίσει να πνίγεται καθώς μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι πολλοί γονείς δεν ξέρουν τι να κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις .

Η τελευταία συμβουλή είναι να τοποθετήσετε το μωρό κατά μήκος του μηρού σας, με το πρόσωπό του προς τα κάτω, και να το χτυπήσετε στην πλάτη του. 

Εμπειρογνώμονες πρώτων βοηθειών ισχυρίζονται ότι η θέση αυτή δίνει στο μωρό μεγαλύτερη υποστήριξη σε σύγκριση με τις προηγούμενες συμβουλές, οι οποίες πρότειναν την τοποθέτηση του βρέφους κατά μήκος του βραχίονα του γονέα.

Μια έρευνα έδειξε ότι  από ένα δείγμα 1000 γονιών το 38% έχουν βιώσει μια τέτοια κατάσταση κατά την οποία το μωρό τους άρχισε να πνίγεται.

Ο Clive James, Ανώτερος Λειτουργός Εκπαίδευσης στο St John Ambulance είπε:

"Εάν ένα βρέφος πνίγεται, σε πρώτη φάση, θα πρέπει να το τοποθετήσετε με το πρόσωπο προς τα κάτω κατά μήκος των μηρών σας, υποστηριζόμενο από το χέρι σας και να του δώσετε πέντε χτυπήματα στην πλάτη, ανάμεσα στις ωμοπλάτες με τη βάση της παλάμης"

"Στο παρελθόν, αυτό γινόταν κατά μήκος του βραχίονα, αλλά το πόδι πιστεύεται ότι είναι πιο ασφαλές και παρέχει περισσότερη υποστήριξη."

«Ελέγξτε το στόμα του για οποιοδήποτε εμπόδιο. Αν εξακολουθεί να υπάρχει μπλοκάρισμα,  γυρίστε το βρέφος  και δώστε μέχρι πέντε ωθήσεις στο στήθος. "

"Χρησιμοποιήστε δύο δάχτυλα, σπρώξτε προς τα μέσα και προς τα πάνω κόντρα στο στέρνο τους.»

"Αν η απόφραξη δεν ''καθαρίσει'' μετά από τρεις κύκλους με χτυπήματα στην πλάτη και έλξεις στο στήθος, καλέστε ένα ασθενοφόρο και συνεχίστε μέχρι να έρθει βοήθεια."


Ανέβηκε στις 9 Μαρ 2011
Advice on what to do with a choking baby

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews