ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/3/15

Ριψοκίνδυνο παιχνίδι τύπου ρώσικης ρουλέτας η διαμονή στα Καλάβρυτα, Το ΕΚΑΒ και η πολιτεία αδυνατούν να δώσουν λύση


Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Μια απλή προπόνηση στο μπάσκετ έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον αθλητή της Α.Ε. Καλαβρύτων Νίκο Τ. αλλά και τους υπόλοιπους συναθλητές του όταν χθες 25/3 στις 21.30 τραυματίσθηκε.

Η κλίση προς το ΕΚΑΒ για παροχή βοήθειας δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα αν δεν βρισκόταν για μια ακόμα φορά η γνωστή εθελοντική λύση στην οποία μάλλον έχουν επαναπαυθεί οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ Αχαΐας. Έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις και δημοσιεύματα του kalavrytanet για το θέμα αυτό.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ  

Αναρωτιέται κανείς πιο μπορεί να είναι το όριο, μετά από το οποίο θα ενεργήσουν οι αρμόδιοι ; σύμφωνα με τις ελάχιστες κοινωνικές δομές που επιβάλλεται να υπάρχουν σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος ;  

Καλούμε όποιον εμπλέκεται νομικά ή ηθικά ή μπορεί να χρησιμοποιήσει την επιρροή και την δύναμή του ή τις νομικές του γνώσεις να πιέσει προς την ανεύρεση άμεσης λύσης σε ότι αφορά την συνεχή παρουσία κατάλληλα εξοπλισμένου ασθενοφόρου τόσο στην περιοχή των Καλαβρύτων όσο και στην περιοχή της Κλειτορίας.  

Δήμος, βουλευτές του νομού, Διοικητής ΕΚΑΒ Αχαΐας, περιφερειάρχης, δικηγορικός σύλλογος Καλαβρύτων, ενώσεις Καλαβρυτινών, ιατρικός σύλλογος Αχαΐας είναι σίγουρα κάποιοι που μπορούν από κοινού να απαιτήσουν άμεση και βιώσιμη λύση.
Αν το ΕΚΑΒ  ή η πολιτεία αδυνατούν να δώσουν λύση, μπορούμε ίσως να ακολουθήσουμε αυτό που συνέβη για ολόκληρο τον χειμώνα όπου το χιονοδρομικό καλύφθηκε από ιδιωτικό ασθενοφόρο ;   


Σύμφωνα με πληροφορίες ο φίλος Νίκος απέφυγε τα χειρότερα και αναρρώνει στο σπίτι του.
ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ


Συμπληρωματικά για τους απλούς πολίτες ο ποινικός κώδικας αναφέρει : Άρθρο 307, του Ποινικού Κώδικα, Παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής: «Όποιος με πρόθεση παραλείπει να σώσει άλλον από κίνδυνο ζωής αν και μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο της δικής του ζωής ή υγείας, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους».

Γράφει ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Πηγή: kalavrytanet.com

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Σημαντική παρέμβαση του ΕΚΑΒNews για τα ασθενοφόρα!
Δείτε εδώ το δημοσίευμα του ΕΚΑΒNews στις 20/11/2014 «Αφιέρωμα στο νέο τομέα ΕΚΑΒ Καλαβρύτων, Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του τομέα»


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews