ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/3/15

Ποιες είναι οι θέσεις του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ ;


Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Αλέξης Κιτσόπουλος

Πέρασαν κιόλας πέντε μήνες από την εκλογή του νέου Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ. Πέντε μήνες, οι οποίοι κύλησαν ήρεμα, μέσα στην σιωπή και την απουσία ενημέρωσης.

Πρακτικά Δ.Σ.-Ανακοινώσεις
Τα πρακτικά του Δ.Σ. δεν αναρτώνται πλέον στην ιστοσελίδα του σωματείου και δεν υπάρχει ενημέρωση για τις τοποθετήσεις και τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Η ανάρτηση των πρακτικών του Δ.Σ. και η ενημέρωση της ιστοσελίδας είναι ευθύνη της Γραμματείας και το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσε για πολλά μέλη μας, μιας και το σωματείο εκπροσωπεί δεκάδες τομείς του ΕΚΑΒ σε 10 νομούς της χώρας, την μοναδική πηγή έγκυρης ενημέρωσης.

Πανελλαδική Σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΟΕΔΗΝ
Την Πέμπτη 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΟΕΔΗΝ στην οποία συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.
Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την «επανασύσταση καταργημένων κλάδων και επιστροφή στα Νοσοκομεία όσων επιθυμούν από τους υπαλλήλους που διατέθηκαν σε άλλους φορείς (π.χ. ΕΚΑΒ)».
Σχετικό δημοσίευμα στο ΕΚΑΒNews

Ποια θα είναι η θέση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ «για την επιστροφή στα Νοσοκομεία όσων επιθυμούν» στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΟΕΔΗΝ;
Η σοβαρότητα του θέματος, λόγω των επιπτώσεων που θα υπάρξουν στην ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ σε περίπτωση επιστροφής όσων επιθυμούν στα νοσοκομεία, επιβάλει την συζήτηση του θέματος καθώς και απόφαση που θα αντιπροσωπεύει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του ΕΚΑΒ. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Σχετικό δημοσίευμα στο ΕΚΑΒNews

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και Γενική Συνέλευση
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ  μετά το πέρας της πανελλαδικής σύσκεψης θα ακολουθήσει Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας και θα απαιτηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στο Αμφιθέατρο παρουσία όλων, για να δώσει απαντήσεις στο Διεκδικητικό  πλαίσιο.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ πρέπει να καταθέσει και το δικό του διεκδικητικό πλαίσιο καθώς ως οργανισμός βρισκόμαστε σε οριακό σημείο κυρίως λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης για το 2015 αλλά και για το χρονίζον θέμα των ασθενοφόρων οχημάτων (διαγωνισμός και συντήρηση των οχημάτων).

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν:
Η καταβολή νυχτερινών και αργιών 3 μηνών μέχρι σήμερα (πρόσθετες αμοιβές)
Η καταβολή εκτός έδρας μετακινήσεων 8 μηνών
Αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ (ειδική αποζημίωση-ενιαίος φορέας αεροδιακομιδών)
Άδεια άσκησης επαγγέλματος
Ενσωμάτωση του ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ
Ωράριο Τ.Κ. και νομοθετική ρύθμιση για την νομιμοποίηση των ειδικών ωραρίων στο ΕΚΑΒ
Προσλήψεις Πληρωμάτων-Ασθενοφόρων και τεχνικού προσωπικού
Καλύψεις νησιών με εποχικό προσωπικό; (πρόταση του υπουργείου και της διοίκησης του ΕΚΑΒ καθώς και  αίτημα της ΠΟΠ ΕΚΑΒ)

Επειδή έχουν γίνει συναντήσεις τόσο με την πολιτική ηγεσία όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες από το προεδρείο για τα τρέχοντα ζητήματα

Επειδή η Επιτροπή για την βελτίωση λειτουργίαςτου Τμήματος Αεροδιακομιδών έχει συναντηθεί με τον Υπουργό και με υπηρεσιακούς παράγοντες και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε σε επίπεδο Δ.Σ.

Επειδή υπάρχει καθυστέρηση σε οικονομικά θέματα (πρόσθετες αμοιβές-εκτός έδρας)

Επειδή πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια πρόταση για την άδεια άσκησης επαγγέλματος που θα υποστηριχθεί απ΄ όλους για να μην υπάρξουν πάλι ανακλήσεις εγγράφων, υπόγειες παρεμβάσεις για την μη έκδοση και διαμαρτυρίες από πολιτικά κόμματα που σαν αποτέλεσμα είχαν την απόσυρση της υπογεγραμμένης απόφασης

Επειδή δεν υπάρχει κοινή γραμμή και  καμία προσπάθεια συνεννόησης αυτού του προεδρείου με την ΠΟΠ ΕΚΑΒ (δεν υπάρχει πλέον η Συντονιστική Επιτροπή)

Επειδή η χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου είναι μειωμένη

Επειδή δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για όλα τα παραπάνω παρά μόνο μέσα από το Facebook!!

Πρέπει να ακουστούν οι προτάσεις του Δ.Σ. και να συζητηθούν σε Γ. Συνέλευση για να ενημερωθούν και να αποφασίσουν και οι εργαζόμενοι.
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. να ρωτησω κατι το σωματειο εργαζομενων του εκαβ δεν συμφωνει με την ενταξη των πληρωματων ασθενοφορων των κεντρων υγειας κ των ασθενοφορων τους στο εκαβ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews