ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/3/15

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη , Ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με το θέμα της έλλειψης ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας


Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας σχετικά με το θέμα της στελέχωσης με ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας.

Η ενημέρωση αυτή ζητήθηκε από τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είχε καταθέσει Ερώτηση γι’ αυτό το ζήτημα στις 26 Νοεμβρίου 2014 προς την προηγούμενη κυβέρνηση και δεν είχε λάβει καμία απολύτως απάντηση.

Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε την Βουλευτή ότι υπήρχε χορήγηση ασθενοφόρου από Ίδρυμα, αλλά λόγω της διαθεσιμότητας των οδηγών προς το ΕΚΑΒ ανακλήθηκε η παραχώρηση και πήγε στον τομέα Πύργου των ΕΚΑΒ όπου και παραμένει λόγω της έλλειψης διασώστη στην Κρέστενα.
Επίσης, ο δήμος Ανδρίτσαινας έχει ιδιόκτητο επανδρωμένο σύγχρονο ασθενοφόρο το οποίο μένει παροπλισμένο, επειδή δεν έχει τοποθετηθεί το απαιτούμενο προσωπικό για να τεθεί σε λειτουργία.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι το θέμα της έλλειψης διασωστών θα αντιμετωπιστεί κεντρικά για όλη τη χώρα. Υπάρχει ήδη μία προκήρυξη για 200 διασώστες. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει επόμενη προκήρυξη όπου θα ενταχθούν τα αιτήματα που έχουν καταγραφεί σε πανελλαδική κλίμακα για διασώστες στα ΕΚΑΒ και επομένως θα καταρτιστεί ο αντίστοιχος κατάλογος.

Η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι από τις προηγούμενες μνημονιακές πολιτικές που οδήγησαν στην τεράστια υποστελέχωση των δομών Υγείας όλης της χώρας καταγράφεται και το τραγικό γεγονός να μένει αναξιοποίητος και να μην τίθεται στην υπηρεσία των πολιτών σύγχρονος υγειονομικός εξοπλισμός. Εν ολίγοις, να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την υγεία μας ακόμη και τα μέσα που έχουμε ως κράτος και οι πολίτες να υποφέρουν με αποτέλεσμα να εντάσσεται στην ανθρωπιστική κρίση και η υγειονομική.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση προχωρώντας στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επιστροφή στην απαραίτητη κανονικότητα της λειτουργίας του κράτους-πρόνοιας προτίθεται και να καταγράψει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά κυρίως να καλύψει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις απόλυτα άμεσες ανάγκες που υπάρχουν στον ευαίσθητο τομέα της υγείας των πολιτών.

Πηγή: myilianews.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews