ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/3/15

Ημερίδα με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σωματείο «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» Δράμας, Εισηγητές στελέχη του ΕΚΑΒ


Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Ημερίδα με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σωματείο «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» Δράμας

Απονομή Ειδικών Κρατικών Πιστοποιήσεων στη Δασοπροστασία-Δασοπυρόσβεση στα μέλη των Σωματείων

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Η ημερίδα με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες», διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας, για δεύτερη χρονιά το Σωματείο «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» Δράμας. Τα θέματα που συζητήθηκαν στην ημερίδα, αφορούσαν τον ορισμό για τις ¨Πρώτες βοήθειες¨, το Ε.Κ.Α.Β. και τη σωστή κλήση σε αυτό, την απώλεια συνείδησης (λιποθυμία, επιληψία) και τους τρόπους αντιμετώπισης, την εξαγωγή ξένου σώματος σε πνιγμονή, τον πνιγμό σε υγρό στοιχείο, την αντιμετώπιση τραύματος και αιμορραγίες, καθώς και τα τσιμπήματα και τα δαγκώματα.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο κ. Γεώργιος Αδαμόπουλος εκπαιδευτής και διασώστης στο ΕΚΑΒ Καβάλας, και ο κ. Δημοσθένης Καλογήρου εκπαιδευτής και διασώστης στο ΕΚΑΒ Δράμας.

Το Σωματείο «ΠΡΟΤΕΚΤΑ», στα πλαίσια των σκοπών του και της ίδιας του της ονομασίας, "Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους" οργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, ημερίδες ανοιχτές στο κοινό για την ενημέρωση του σε κάθε μορφής κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσει ο απλός άνθρωπος.

«Όλοι μαζί, αργά αλλά μεθοδικά, μελετώντας και δουλεύοντας προσεχτικά την κάθε δράση μας, μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τα παιδιά μας να σκέφτονται και να πράττουν με ασφάλεια και συνείδηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του «ΠΡΟΤΕΚΤΑ» Δράμας κα. Ελπινίκη Τσακμάκη.
«Όλα τα παραπάνω φυσικά γίνονται στα πλαίσια του εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής. Οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιές μέσα στην ιστορία και στη διαχρονική εξέλιξη της κοινωνίας. Ειδικά, στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας, η ανάγκη του γίνεται ακόμη πιο επιτακτική αλλά και πιο ουσιαστική η προσφορά του ανιδιοτελή εθελοντή.
Ότι κάνει με τη θέλησή του κανείς («θέλω» η ρίζα από την οποία προέρχεται ετυμολογικά και η λέξη εθελοντισμός), έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτό που επιβάλλεται και είναι υποχρεωμένος να το κάνει», υποστήριξε η κα. Τσακμάκη.

«Ως ελεύθερη απόφαση, είναι προσωπική υπόθεση και επιβάλλει ατομική πειθαρχία. Ο εθελοντισμός δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ερασιτεχνισμός με την έννοια του προχείρου, αντιθέτως οι εθελοντές πολλές φορές υπερβαίνουν εαυτώ προσφέροντας ανιδιοτελώς πνευματικές και σωματικές ικανότητες και δυνατότητες, γνώσεις και φυσικά ψυχή.
Ο εθελοντισμός συνιστά μια επιμορφωτική λειτουργία η οποία συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου». Ο εθελοντισμός δεν είναι ζήτημα επιβολής. Είναι προσφορά ψυχής!», πρόσθεσε καταλήγοντας η κα. Τσακμάκη.

Στα πλαίσια της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε και η απονομή των Ειδικών Κρατικών Πιστοποιήσεων στη Δασοπροστασία-Δασοπυρόσβεση στα μέλη των Σωματείων που ανήκουν στη ΓΓΠΠ, που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την εκπαίδευση διάρκειας 52 ωρών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εκπονήθηκε από την Πυροσβεστική Ακαδημία, υπό το συντονισμό του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι εκπαιδευτές που συμμετείχαν είναι οι κ.κ. Δανιήλ Στούπας - Πυραγός, Αλέξανδρος Καραγιαννίδης - Πυραγός, Συμεών Βατίτσης Πυραγός  και ο Δημήτριος Μενεμενλής - Υποπυραγός.
Ενώ τα μέλη που αποφοίτησαν ανά Σωματείο, είναι από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας «Η Άρτεμις», οι κ.κ. Απόστολος Γκουντιάκας, Κωνσταντίνος Κυριακίδης, και Φώτιος Παπαδόπουλος.

Από την Λέσχη Καταδρομέων Δράμας, οι κ.κ. Δημήτριος Αμπατζίδης, Κυριάκος Αποστολίδης, Δημήτριος Δαλαμαγκίδης, Ζαφείρης Θεοδωρίδης, Χρήστος Μαδεμλής, και Ιωάννης Τάνος.

Από τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών και Φίλων Νομού Δράμας, οι κ.κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος, Γρηγόριος Βαλαβάνης, Γεώργιος Μαυρίδης, και Αθανάσιος Μπάλλας.

Τέλος, οι απόφοιτοι του προγράμματος ¨Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους άλλους¨ Νομού Δράμας, είναι οι κυρίες και οι κύριοι, Ιωάννης Αφεντούλης, Θεόδωρος Θεοδώρου, Αρχόντισσα Κάζου, Αριστείδης Κανετίδης, Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Δήμητρα Ρωσίδου, Κωνσταντίνος Σύλλας, Κωνσταντίνος Τουμπαλίδης, και Ελπινίκη Τσακμάκη.
Δημοσιεύθηκε 4-3-2015

Πηγή: proinos-typos.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews