ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/3/15

Εκδικητική διακομιδή σωρείας περιστατικών από ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ στην επισφαλή γενική εφημερία του Γενικού Κρατικού Νικαίας!


Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

Από Βασίλη Βενιζέλο

Προφανώς με εντολή... άνωθεν, τόσο το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΕΒ) όσο και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας συνεργάζονται από το πρωί της Παρασκευής 27 Μαρτίου προκειμένου να διακομίζουν σχετικά υπερβολικό αριθμό περιστατικών στο Γενικό Κρταικό Νικαίας, οι γιατροί του οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και η γενική εφημερία του ιδρύματος καθίσταται εκ των πραγμάτων επισφαλής!

Συγκεκριμένα, οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νικαίας υπογραμμίζουν με οργή σε σχετική ανακοίνωσή τους:

"Μέρα γενικής εφημερίας του υπό επίσχεση νοσοκομείου και μέχρι στιγμής είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, ΑΝΕΥΘΥΝΗ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η στάση των αρμοδίων ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ που ενώ είναι από ημερών επίσημα ενημερωμένοι, κατευθύνουν με εκδικητικό τρόπο σωρεία περιστατικών από όλο το λεκανοπέδιο Αττικής προς το ΤΕΠ του νοσοκομείου".

Πηγή: ygeia360.gr


Συνεχίζουν με κλιμάκωση τις κινητοποιήσεις οι γιατροί της Νίκαιας!
Της Έλενας Μπρέγιαννη

Αποφασισμένοι να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι γιατροί του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, οι οποίοι όχι μόνο συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας αλλά από την Παρασκευή 27 Μαρτίου θα προχωρήσουν και σε κλείσιμο των ταμείων προκειμένου οι πολίτες να μην πληρώνουν το 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία. Επιπλέον στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, η προγραμματισμένη γενική εφημερία.

Την ίδια ώρα σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των γιατρών με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, απέσπασαν τη δέσμευση πως θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία προκαταβολής από τα ταμεία των νοσοκομείων για τις δεδουλευμένες εφημερίες Δεκεμβρίου 2014 για ειδικούς – ειδικευόμενους όσον αφορά το νοσοκομείο της Νίκαιας και για τους ειδικευόμενους όσον αφορά όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας.

Νέα γενική συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, με τους γιατρούς ωστόσο να δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν πίσω μέχρι να δουν στους λογαριασμούς τους και το τελευταίο ευρώ των δεδουλευμένων εφημεριών από το 2012 εως και τον Μάρτιο του 2015.
Δημοσιεύθηκε 26/3/2015

Πηγή: healthreport.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews