ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/3/15

Ανακοινώσεις παρατάξεων που συμμετείχαν στο Συνέδριο της Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ


Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015
ΕΚΑΒNews

ΕΝΟΤΗΤΑ
Το συνέδριο της ΠΟΠΕΚΑΒ ολοκληρώθηκε μέσα από απόλυτες δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς ακρότητες αλλά με εποικοδομητικό διάλογο για τα θέματα που μας απασχολούν .
Η εκλογή του νέου Δ.Σ. που θα εκπροσωπήσει την ομοσπονδία για τα επόμενα τρία χρόνια θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε μέλος του Δ.Σ., σε κάθε σύνεδρο αλλά και σε κάθε εργαζόμενο να συμμετέχει ενεργά καταθέτοντας τις απόψεις του και τις προτάσεις του.
Από την δική μας την πλευρά όλοι εμείς που συμμετείχαμε στην δημοκρατική κίνηση «ΕΝΟΤΗΤΑ» χωρίς κομματικό υπόβαθρο αλλά ενωμένοι για ένα κοινό σκοπό είμαστε υπερήφανοι για την απόλυτη και πεντακάθαρη επικράτηση του συνδυασμού μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν και πίστεψαν στις προθέσεις μας και είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για επιτύχουμε τα μέγιστα για τους εργαζομένου .

Ο Αντιπρόεδρος Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ
Σφακιανάκης Μάριος


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΠΑΡΩΔΙΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΠΕΚΑΒ

Συνάδελφοι,
για μια ακόμα φορά η απελθούσα Διοίκηση της ΠΟΠΕΚΑΒ, δικαίωσε το γεγονός ότι αυτή και η Δημοκρατία, είναι έννοιες ασυμβίβαστες και δεν πάνε μαζί.
Στις 27 και 28-2-15, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, διεξήχθη μια φαρσοκωμωδία ή οποία δεν μπορεί επ’ ουδενί να χαρακτηριστεί Δημοκρατικό Συνέδριο.
Αυτά τα οποία συνέβησαν, πράγματα πρωτοφανή, δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα Συνέδριο: 
_Απαγορεύτηκε τελείως αντικαταστατικά και παρά τις έντονες ενστάσεις μας, να ψηφίσουν όλοι οι νεοεκλεγέντες συνάδελφοι οι οποίοι δεν συμμετείχαν ως σύνεδροι στην προηγούμενη σύνθεση του σώματος, για τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό καθώς και για την εκλογή Προεδρείου.
_Δεν έγινε κανένα ετήσιο Συνέδριο στα προηγούμενα έτη, με υποτιθέμενη απόφαση του Δ.Σ. της ΠΟΠΕΚΑΒ, τελείως αντικαταστατικά, δεδομένου ότι στο Καταστατικό, δεν προβλέπεται το να μην διενεργηθεί ετήσιο Συνέδριο.

Άρα, για όλα τα προηγούμενα έτη από την προηγούμενη εκλογή συνέδρων, δεν είχαν γίνει :
  • Ετήσιοι Διοικητικοί Προγραμματισμοί (Προγράμματα Δράσης) και Απολογισμοί
  • Οικονομικοί Προγραμματισμοί και Απολογισμοί

_Δεν δόθηκαν νωρίτερα και σε εύλογο χρονικό διάστημα στους Συνέδρους, τόσο ο Διοικητικός και Οικονομικός προγραμματισμός, προκειμένου να διαμορφώσουν απόψεις επ’ αυτών
_Δεν απαντήθηκε το αν στα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια, κατατέθηκαν Φορολογικές Δηλώσεις της Ομοσπονδίας και αν κατατέθηκαν, δεν παρουσιάστηκαν.
_Δηλώθηκε ότι υπάρχει Φορολογική Ενημερότητα, χωρίς όμως να παρουσιαστεί κανένα αντίγραφό της.
_Ο Οικονομικός Απολογισμός ο οποίος κατατέθηκε αφορά στο σύνολο του και σαφέστατα αντικαταστατικά, όλα τα προηγούμενα έτη, με δυσνόητες συνοπτικές εγγραφές.
_Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι για την διεξαγωγή του Συνέδριου λόγω του ότι ο λογαριασμός της ΠΟΠΕΚΑΒ είναι μπλοκαρισμένος, το Σωματείο Εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, συνέβαλε με 5.000 €, δανεικά !
_Εκεί δε, που υπήρξε η κορωνίδα της αντιδημοκρατικής λειτουργίας και η αποκορύφωση της παρωδίας, ήταν η κατανομή των εδρών :
Η δικαστική αντιπρόσωπος, μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και επικοινωνία με τον Πρόεδρο Πρωτοδικών και την επιβεβαίωση ύπαρξης σχετικής Νομολογίας, και πέραν του Ν. 1264, διευκρίνισε ότι το εκλογικό μέτρο, θα έπρεπε να είναι τέσσερα (4).
Ωστόσο όμως η εφορευτική επιτροπή, μειοψηφούσης της Δικαστικής αντιπροσώπου η οποία γνωρίζει την σχετική Νομοθεσία και την Νομολογία, προχώρησε στην αυθαίρετη επιλογή του εκλογικού μέτρου τρία (3).

Έχοντας υπ’ όψη ότι τα αποτελέσματα σε ψήφους ήταν :
1. Συνδυασμός Αγγελίδη-Γιαμουρίδη-Κουκουρίκου κ.λπ.     25 ψήφοι
2. Συνδυασμός Δεβελόγλου κ.λπ.    16 ψήφοι
3. Συνδυασμός Σωματείου Ιωαννίνων 7 ψήφοι
4. Ριζοσπαστική Αγωνιστική Συνεργασία (ΜΕΤΑ, Σωμ. Κοζάνης)     5 ψήφοι
τελείως αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά, έκανε την εξής κατανομή :
1. Συνδυασμός Αγγελίδη-Γιαμουρίδη-Κουκουρίκου κ.λπ.     8 έδρες
2. Συνδυασμός Δεβελόγλου κ.λπ.    5 έδρες
3. Συνδυασμός Σωματείου Ιωαννίνων    2 έδρες
4. Ριζοσπαστική Αγωνιστική Συνεργασία (ΜΕΤΑ, Σωμ. Κοζάνης))    0 έδρες
προφανώς οι πέντε (5) ψήφοι της Ρ.Α.Σ. είχαν μικρότερο βάρος από οποιονδήποτε άλλον συνδυασμό. Έτσι, για παράδειγμα οι επτά ψήφοι του συνδυασμού των Ιωαννίνων δίνουν δύο (2) έδρες οι πέντε ψήφοι της Ρ.Α.Σ., δεν παίρνουν καμία έδρα.

Δείτε τώρα την νόμιμη κατανομή των εδρών σύμφωνα με την Δικαστική αντιπρόσωπο με βάση την ισχύουσα Νομοθεσία και Νομολογία :
1. Συνδυασμός Αγγελίδη-Γιαμουρίδη-Κουκουρίκου κ.λπ.    7 έδρες
2. Συνδυασμός Δεβελόγλου κ.λπ.    4 έδρες
3. Συνδυασμός Σωματείου Ιωαννίνων    2 έδρες
4. Ριζοσπαστική Αγωνιστική Συνεργασία (ΜΕΤΑ, Σωμ. Κοζάνης)    2 έδρες

Νομίζουμε δεν χρειάζονται σχόλια για τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες.
Και ο πλέον άσχετος καταλαβαίνει τι παιχνίδι παίχτηκε με ευθύνη της απελθούσης ηγεσίας της ΠΟΠΕΚΑΒ, εις βάρος όλων των συναδέλφων, υποτιμώντας την ψήφο τους και μετατρέποντας το Καταστατικό σε κουρελόχαρτο, καταδεικνύοντας έτσι την αντίληψη που έχουν για τη Δημοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ :
Α. Καταγγέλλει την απελθούσα ηγεσία της ΠΟΠΕΚΑΒ για σοβαρές παραβιάσεις του Καταστατικού και αντιδημοκρατική λειτουργία,
Β. Θεωρεί τελείως παράνομη (όχι απλώς παράτυπη) την κατανομή των εδρών,
Γ. Δεν αναγνωρίζει το νόθο Δ.Σ. το οποίο προέκυψε πραξικοπηματικά, από το σχετικό Πρακτικό με αυθαίρετη ερμηνεία του Καταστατικού, και επί του οποίου κατέθεσε ένσταση και,
Δ. Επειδή μερικοί νομίζουν ότι οι ενστάσεις είναι για την τιμή των όπλων, δηλώνουμε ότι «θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα» !

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΜΕΤΑ ΕΚΑΒ ΘεσσαλονίκηςΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews