ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/3/15

Το ΕΚΑΒ μαθαίνει στους μαθητές να σώζουν ζωές και να περιποιούνται τραύματα, Βίντεο


Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση για Πρώτες Βοήθειες από το ΕΚΑΒ Γιαννιτσών στους μαθητές του δημοτικού σχολείου Αμπελειών Πέλλας

Στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου με θεματική ενότητα τις «Πρώτες Βοήθειες»και του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης της γ” τάξης με θέμα «Υγιεινή μαθητών» με εκπαιδευτικό της τάξης, τον κύριο Χατζηαντωνίου Παναγιώτη, προσκλήθηκαν τραυματιοφορείς και μας έκαναν την τιμή να μας επισκεφτούν οι κύριοι Μποζαζούδης και Σιόντας για να ενημερώσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς πώς να προσφέρουν στον εαυτό τους και στους άλλους τις πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις μικροτραυματισμών, αιμορραγίας, ρινορραγίας (αίμα από μύτη), δάγκωμα φιδιού, λιποθυμίας, ραγίσματος οστών κ.α.
Τέλος οι μαθητές των δ”,ε” και στ” τάξεων έλαβαν μέρος σε βιωματικό εργαστήριο για εφαρμογή διασωστικών ενεργειών σε περίπτωση ανακοπής και καρδιαναπνευστικών επεισοδίων.

Ευχαριστούμε πολύ για την απλή και κατανοητή ενημέρωση τους διασώστες και, αν κρίνουμε από το έντονο ενδιαφέρον των παιδιών, ο στόχος όλων επιτεύχθηκε: να μη χρειαστεί ποτέ αλλά αν κάτι γίνει πλέον γνωρίζουμε με ποια σειρά και τι πρέπει αλλά και τι δεν πρέπει να κάνουμε….


Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρ 2015
Πηγή: blogs.sch.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews