ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/3/15

Ζάκυνθος, Το ΕΚΑΒ εξυπηρετεί με «κλήρωση» και μόνο έκτακτα, Βίντεο


Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Η καθημερινή ταλαιπωρία των ασθενών με τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διακομιδή τους σε διάφορες μονάδες υγείας τείνει να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Οι τραγικότατες ελλείψεις σε προσωπικό έχουν οδηγήσει σε υπολειτουργία τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη Ζακύνθου με αποτέλεσμα από εδώ και στο εξής να εξυπηρετεί με κλήρωση και μόνο τα επείγοντα.
Επικίνδυνες είναι οι διαστάσεις που τείνει να λάβει σε αρκετές περιοχές της χώρας η καθημερινή ταλαιπωρία των ασθενών με τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διακομιδή τους. Χαρακτηριστική περίπτωση της Ζακύνθου όπου οι εναπομείναντες διασώστες δεν μπορούν πλέον να καλύψουν παρά μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Έτσι από την 1η του μήνα το ΕΚΑΒ λειτουργεί μόνο για τα έκτακτα περιστατικά.

Ο Τομέας της Ζακύνθου απευθύνει, παράλληλα, έκκληση προς τις αρχές και προς τις Ξενοδοχειακές μονάδες για την παραχώρηση δυο δωματίων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από πληρώματα του ΕΚΑΒ που θα έλθουν να συνδράμουν από άλλες περιοχές. Ελπίζουν αυτή τη φορά να υπάρξει ανταπόκριση και να μην τους γυρίσουν την πλάτη όπως έγινε την προηγούμενη φορά που διατυπώθηκε ανάλογο αίτημα.

Για το πρόβλημα έχει κατ΄ επανάληψη ενημερωθεί γραπτώς η Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Πάτρας και Αθήνας. Η κραυγή απόγνωσης φθάνει και στον Υφυπουργό Αθλητισμού ζητώντας τη συνδρομή του, αφού το Υπουργείο Υγείας μέχρι σήμερα επιχειρούσε με “ασπρίνες” να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Εάν, δεν αναλογιστεί κανείς πως την επερχόμενη τουριστική περίοδο ο πληθυσμός της Ζακύνθου θα πενταπλασιαστεί, τότε η μη κάλυψη του τομέα με επαρκή προσωπικό θα επιφέρει δυσάρεστες επιπτώσεις.

Δείτε το Βίντεο

Δημοσιεύτηκε στις 5 Μαρ 2015

Πηγή:ioniantv.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews