ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/3/15

Πρόταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γ. Ν . Ρόδου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Ρόδου προς το Ίδρυμα Νιάρχου


Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ

ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν.ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. (1-3-2015)

Σε συνεργασία με το παράρτημα ΕΚΑΒ Ρόδου σχεδιάζουμε την δημιουργία πλατφόρμας παρακολούθησης και προγραμματισμού κίνησης των ασθενοφόρων μεσω GPS-GIS με ταυτόχρονη δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και τραυματιών στον τόπο ατυχήματος. 
H υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα μας δώσει τη δυνατότητα επικοινωνίας real time καθώς και απεικόνιση των σημείων των τροχαίων ατυχημάτων και καταγραφή τους σε διαδραστικό online χάρτη που θα βοηθήσει στη καταγραφή των επικίνδυνων σημείων, των στοιχείων των ατυχημάτων καθώς και των συνθηκών, ώστε σε επόμενο χρόνο να αξιοποιηθούν τα στοιχεία.

Δημιουργία πλατφόρμας παρακολούθησης και προγραμματισμού κίνησης των ασθενοφόρων μεσω GPS-GIS με ταυτόχρονη δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και τραυματιών στον τόπο ατυχήματος. H υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα μας δώσει τη δυνατότητα επικοινωνίας real time καθώς και απεικόνιση των σημείων των τροχαίων ατυχημάτων και καταγραφή τους σε διαδραστικό online χάρτη που θα βοηθήσει στη καταγραφή των επικίνδυνων σημείων, των στοιχείων των ατυχημάτων καθώς και των συνθηκών, ώστε σε επόμενο χρόνο να αξιοποιηθούν τα στοιχεία και : 
1. Να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις μείωσης της συχνότητας και της σοβαρότητας των ατυχημάτων 
2. Να επιτευχθεί η γρηγορότερη και ασφαλέστερη μετάβαση των ασθενοφόρων στον τόπο κλήσης 
3. Να επιτευχθεί η επικοινωνία διασωστών και ιατρών ΤΕΠ σε πραγματικό χρόνο για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων και λήψη οδηγιών με ταυτόχρονη μετάδοση εικόνας. 4. Να δημιουργηθεί η βάση διαχείρησης ιατρών, διασωστών και ΕΚΑΒ σε περιπτώσεις ελάσσονος ή μείζονος περιστατικού-κών ή καταστροφών .
Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος αυτού υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 12000-15000 ευρώ και θα είναι υλοποιήσιμο εντός μηνός.

Γιώργος Τριάντος

Πηγή: dimokratiki.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews