ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/3/15

Λειτουργικό χάος στα Κέντρα ΥγείαςΑΘΗΝΑ 06/03/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 37

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ  ΥΓΕΙΑΣ

Σας κοινοποιούμε δύο Υπομνήματα Σωματείων Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Λάρισας και Ελευθερούπολης, στα οποία περιγράφεται το λειτουργικό χάος στο οποίο περιήλθαν εξαιτίας της λειτουργικής αποσύνδεσης από τα Νοσοκομεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4238/2014.
Από 1/1/2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Κέντρων Υγείας μεταφέρθηκαν στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Παρ' ότι μεσολάβησαν οκτώ μήνες από την ψήφιση του Νόμου έως τη μεταφορά (τέλους του έτους 2014), δεν έγινε καμία προετοιμασία υποδοχής από τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών.
Σήμερα η λειτουργία των Κέντρων Υγείας είναι στον αέρα, αφού αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά είδη, υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.
Οι Εργαζόμενοι με δική τους πρωτοβουλία απευθύνονται για προμήθειες σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και στην εκκλησία.
Ζητήσαμε στην πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας να επιληφθεί του ζητήματος και να δώσει λύση (Παράταση ή ακύρωση του Νόμου λειτουργικής διασύνδεσης με τις ΥΠΕ).
Ο Υπουργός Υγείας δεν έδωσε λύση και το λειτουργικό χάος συνεχίζεται.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ
Πηγή: poedhn.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews