ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/3/15

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ σε Κέρκυρα και Ήπειρο


Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., Νίκος Παπαευσταθίου, στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της Διοίκησης του Οργανισμού σχετικά με τη επίλυση των προβλημάτων αλλά και την ευρύτερη επιχειρησιακή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Παραρτημάτων και των Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. στην περιφέρεια, στις 18 & 19 Μαρτίου πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στον Τομείς του Ε.Κ.Α.Β. Κέρκυρας, Άρτας, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς και Πρέβεζας αλλά και στο Παράρτημα του Ε.Κ.Α.Β. στα Ιωάννινα.

όπως τονίζει το δελτίο τύπου του ΕΚΑΒ:
Ο κος Παπαευσταθίου πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με τους εργαζομένους των προαναφερθέντων Τομέων & του Παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β., ενημερώθηκε πλήρως για όλα τα λειτουργικά θέματα που τους απασχολούν ενώ προχώρησε και στην ανάλογη καθοδήγηση των υπευθύνων, με στόχο τον καλύτερο επιχειρησιακό συντονισμό με την αξιοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού.
Παράλληλα διαβεβαίωσε τους εργαζομένους πως βασικός στόχος του - ως προέδρου του Ε.Κ.Α.Β.- είναι να μη συρρικνωθεί ο Οργανισμός (ειδικά στην περιφέρεια) καταβάλλοντας μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα στελέχωσης προσωπικού. Γι’ αυτό άλλωστε, υπό το πρίσμα του στόχου του για τη περαιτέρω άρτια ανάπτυξη του Ε.Κ.Α.Β., έχει ήδη υποβάλει τεκμηριωμένη εισήγηση στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τις νέες αναγκαίες προσλήψεις.
Έγινε επίσης, εκτενής αναφορά στην επικείμενη και αναγκαία ανανέωση του στόλου του Ε.Κ.Α.Β, τόσο με τα 11 ασθενοφόρα που αφορούν την Ήπειρο από το Ε.Σ.Π.Α., όσο και του ενιαίου διαγωνισμού για όλη τη χώρα από τις πιστώσεις που προέρχονται από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, ο οποίος (διαγωνισμός) βάσει συγκεκριμένων ενεργειών της τωρινής Διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.
Ειδικά για την Κέρκυρα, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., επικεντρώθηκε στην προσπάθεια που πραγματοποιεί προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις αυξημένες διακομιδές από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας προς τα Ιωάννινα, με αποτέλεσμα την ανάλογη επιβάρυνση της συνολικής λειτουργίας του Τομέα του Ε.Κ.Α.Β. του Νησιού ως προς την εξυπηρέτηση των περιστατικών που χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η παρουσίαση του σχεδιασμού της Διοίκησης του Ε.Κ.Α.Β. για τη κάλυψη των αναγκών τόσο του Τομέα της Κέρκυρας όσο και της Λευκάδας κα της Παραμυθιάς, με μεταθέσεις ή προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επισημάνθηκε δε, πως ειδικά για την κάλυψη των αναγκών της επερχόμενης θερινής περιόδου, οι συγκεκριμένοι Τομείς του Ε.Κ.Α.Β. θα καλυφθούν με μετακινήσεις προσωπικού από Παραρτήματα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού.
Εκτός αυτών, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., πραγματοποίησε πολύ εποικοδομητικές συναντήσεις με τοπικούς και περιφερειακούς θεσμικούς φορείς των αντίστοιχων περιοχών, στοχεύοντας στην βελτιστοποίηση της συνεργασίας του Οργανισμού με τις ανάλογες δομές αυτών.
Συγκεκριμένα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων , κο Μπέγκα Θωμά, εξετάστηκαν όλοι οι δυνατοί τρόποι, μέσω των οποίων ο Δήμος Ιωαννίνων θα μπορούσε να συμβάλλει στην απρόσκοπτη  λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. στην όμορη περιοχή ενώ από κοινού συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης τόσο του γενικού πληθυσμού, σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών, όσο και ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου από το Ε.Κ.Α.Β..
Τέλος κατά τη συνάντηση του κου Παπαευσταθίου με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κο Καχριμάνη Αλέξανδρο, έγιναν σαφείς αναφορές στη θετικότητα των προσθέσεων για τη συνολική συνεργασία ανάμεσα στη Περιφερειακή Αρχή και το Ε.Κ.Α.Β., έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους πολίτες της Ηπείρου.
Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., αφού ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τον επικείμενο σχεδιασμό ανάπτυξης νέων τομέων (Μετσόβου) αλλά και της ενίσχυσης υπαρχόντων (Παραμυθιάς) - έτσι ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη «κάλυψη-εποπτεία» της Εγνατίας Οδού εντός των ορίων της Ηπείρου - προέβη σε αναλυτική παρουσίαση του επιτελούμενου κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β. στις όμορες περιοχές.

Αρθρογράφος: ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ, Ημερομηνία δημοσίευσης: Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Πηγή: corfupress.com

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews