ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/3/15

Περιοδεία στην Θεσσαλία του Προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, Συνάντηση με Δήμο Λαρισαίων, Περιφερειάρχη και Διοικητή Νοσοκομείου Βόλου


Σταθμός του ΕΚΑΒ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΑΚΙ

Ζητήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και ΕΚΑΒ συζητήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα σε συνάντηση εργασίας, που είχαν το πρωί, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Στη συνάντηση, έγινε συζήτηση για τη δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και 23η Οκτωβρίου. Όπως τονίστηκε, ο χώρος των γραφείων για το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έχει εξασφαλιστεί και θα παραχωρηθεί, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για τη κατοχύρωση θέση στάθμευσης ασθενοφόρου.

Επίσης, μετά από αίτημα και ενημέρωση από το Διευθυντή Θεσσαλίας του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Παπαγγελή εξετάστηκε η πιθανότητα ο Δήμος Λαρισαίων να είναι ο φορέας υλοποίησης έργου κατασκευής νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ σε οικόπεδο του οργανισμού στη συνοικία Λιβαδάκι. Ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε τη διάθεση ο Δήμος να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, αφού διευκρινιστούν σειρά τεχνικών ζητημάτων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε πως «συζητήθηκαν με το δήμαρχο Λαρισαίων σειρά ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Λάρισα και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν τα ασθενοφόρα και τα πληρώματά τους».

Ο κ. Παπαευσταθίου εξέφρασε, μάλιστα τις ευχαριστίες του προς τη δημοτική αρχή της Λάρισας, τονίζοντας πως είναι από εκείνες που συνδράμουν με θετικό τρόπο στη λειτουργία της υπηρεσίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης, Πολεοδομίας και Υποδομών κ. Δημήτρης Μαβίδης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ.κ Ιωάννης Γούλας και Ιωάννης Μακρυγιάννης, αντίστοιχα».
Πηγή: larissanet.gr

Άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για την προμήθεια 13 νέων ασθενοφόρων

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου προκειμένου να συζητηθεί μία μακρά ατζέντα ζητημάτων στο νευραλγικό χώρο της δημόσιας υγείας.
Από τη συνάντηση προέκυψε η ευχάριστη για τη Θεσσαλία εξέλιξη της δρομολόγησης για την προμήθεια 13 νέων ασθενοφόρων μέσω του ΕΣΠΑ που «τρέχει» η περιφέρεια Θεσσαλίας.
Επιπρόσθετα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Παπαευσταθίου και την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ, για τις ενέργειες που έχει προβεί τόσο προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και προς το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να διασφαλιστεί η απαιτούμενη «ειδική παράταση» που θα ανοίξει το δρόμο και για την προμήθεια 19 ακόμη ασθενοφόρων.


Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: «στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε με το ΕΚΑΒ στη διαρκεί προσπάθειά μας για την αναβάθμισηςτης δημόσιας υγείας, είχαμε μία χρήσιμη συνεργασία. Έχουμε εντάξει δύο έργα στο τρέχον ΕΣΠΑ για την προμήθεια ασθενοφόρων. Στο πρώτο έργο είχαν παρουσιαστεί ορισμένες επιπλοκές, αλλά με τη συνδρομή του προέδρου αυτές αντιμετωπίστηκαν και νομίζω ότι σύντομα θα προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης ώστε να γίνει η προμήθεια 13 νέων ασθενοφόρων.
Παράλληλα συζητήσαμε και για το νέο ΕΣΠΑ, για να βοηθήσουμε το ΕΚΑΒ όπου μπορούμε στο πλαίσιο των έργων υγείας και πρόνοιας, αλλά ταυτόχρονα και για να καταστεί δυνατό να υλοποιήσουμε και το δεύτερο έργο που αφορά ακόμη 19 νέα ασθενοφόρα στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, συζητήσαμε το ενδεχόμενο να υπάρξει μία ειδική παράταση σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την προμήθεια των ασθενοφόρων, ούτως ώστε να μη χάσουμε την ευκαιρία που παρουσιάζεται σ’ αυτό το ΕΣΠΑ. Θέσαμε αυτό το ζήτημα τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και στον κ. Σταθάκη, με στόχο να βοηθήσουμε την κοινωνία αναβαθμίζοντας το επίπεδο της δημόσιας υγείας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου σημείωσε τα εξής: «είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση με τον κ. Περιφερειάρχη, με τον οποίο γνωριζόμαστε και από την προηγούμενη θητεία μου ως πρόεδρος. Τον ενημέρωσα για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ όλης της Θεσσαλίας, για τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Τον ενημέρωσα επίσης για τα προβλήματα των ασθενοφόρων με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να μπορέσουμε και να το ολοκληρώσουμε εντός του 2015.
Επίσης του υποβάλλαμε κάποια αιτήματα για εκ νέου εντάξεις στο ΕΣΠΑ. Τον ευχαρίστησα για τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία, γιατί είναι πραγματικά γεγονός ότι ο συγκεκριμένος περιφερειάρχης συμβάλει πάντοτε τα μέγιστα σε όλα τα θέματα και τα προβλήματα του ΕΚΑΒ, γιατί είναι γνώστης και ουσιαστικά έχει ενστερνιστεί αυτό που λέμε κι εμείς: για να μπορεί το ΕΚΑΒ να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες 24 ώρες το 24ωρο, χρειάζεται αρωγό τις τοπικές κοινωνίες, δηλαδή τις περιφέρειες και τους δήμους. Ο συγκεκριμένος περιφερειάρχης είναι από τους πρωτοπόρους που βοηθούν στο έργο μας και γι’ αυτό τον ευχαριστώ».
Πηγή:  myvolos.netΣτην Καλαμπάκα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-Επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας

Επαφές με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και την Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας είχε κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην Καλαμπάκα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου στο πλαίσιο περιοδείας του στην Θεσσαλία.
Ειδικότερα ο κ. Παπαευσταθίου προερχόμενος από τη Λάρισα όπου συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο της γειτονικής πόλης για θέματα αρμοδιότητας του και είχε επαφές με εργαζόμενους στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και υπηρεσιακούς παράγοντες έφθασε στην Καλαμπάκα και το Κέντρο Υγείας.
Εκεί τον υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την επικρατούσα κατάσταση ενώ ο ίδιος ζήτησε να ενημερωθεί και για το θέμα του ασθενοφόρου που ως γνωστό είχε δωρίσει η Ιερά Μονή Βαρλαάμ και το οποίο τελικά όπως αποκαλύφθηκε δεν ήταν αυτό που ανταποκρίνονταν στα χρήματα που δόθηκαν-70.000 ευρώ-από τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο και τους μοναχούς της αδελφότητας.
Υπενθυμίζεται ότι το ποσό είχε διατεθεί για την αγορά ενός ασθενοφόρου 4χ4 προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν την χειμερινή περίοδο στο Δήμο και την περιοχή λόγω και της γεωφυσικής του κατάστασης.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας που διατίθενται για τους εργαζόμενους σε αυτό και ακολούθως ο ίδιος και οι συνεργάτες του συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας κ. Σκύφτα και συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας τους.
Όπως πληροφορούμαστε τέθηκε και το θέμα του καταλύματος για το προσωπικό και γνωστοποιήθηκε στον κ. Παπαευσταθίου ότι υπάρχει χώρος όπου μπορεί να αναπαύεται κατά τις ώρες υπηρεσίας.
Αμέσως μετά ο κ. Παπαευσταθίου και η ακολουθία του επισκέφτηκε την Ι.Μ. Βαρλαάμ όπου συναντήθηκε με τον Καθηγούμενο και την αδελφότητα και έγινε ενημέρωση αναφορικά με την πορεία της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για το θέμα του ασθενοφόρου.
Πηγή: meteoravoice.gr

Τελευταία ενημέρωση, 5-3-2015, 09:25
Στο Κέντρο Υγείας Πύλης ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου


Στο πλαίσιο της σημερινής του περιοδείας στην Θεσσαλία, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου, βρέθηκε και στο Κέντρο Υγείας Πύλης.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ο κ. Παπαευσταθίου, είχε την ευκαιρία παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας στον Τομέα της Υγείας, να συζητήσει με τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας, θέματα που άπτονται της συνεργασίας του Κέντρου Υγείας και του ΕΚΑΒ και να δεχθεί την ικανοποίηση που υπάρχει πλέον καινούργιο ασθενοφόρο για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας.
Δημοσιεύθηκε 4-3-2015, 20:28
Πηγή: trikalanews.gr


Τελευταία ενημέρωση, 5-3-2015, 16:25
Ενισχύεται το ΕΚΑΒ Βόλου με προσωπικό από μεταθέσειςΜε προσωπικό από μεταθέσεις που θα γίνουν αναμένεται να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ του Βόλου, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 200 διασωστών που αναμένονται κοντά στο καλοκαίρι.
Τα παραπάνω έκανε γνωστά, από το Βόλο όπου βρέθηκε σήμερα στο πλαίσιο τριήμερης πανθεσσαλικής περιοδείας ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικ. Παπαευσταθίου. Ο κ. Παπαευσταθίου συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Δημ. Παπαγγελή, τον Αντιπρόεδρος της Ομοσποδνίας Εργαζομένων Ιωαν. Γούλα και στελέχη του τοπικού ΕΚΑΒ, επισκέφτηκαν τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Κων. Καραμπάσα, με τον οποίον υπάρχει εξαιρετική συνεργασία.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, εξήρε το επίπεδο των διασωστών, τονίζοντας ότι όλοι ξεπερνάνε τον εαυτό τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν, ενώ αναφέρθηκε και στη αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, που είναι τα ασθενοφόρα και το προσωπικό. Όσον αφορά στα ασθενοφόρα, επεσήμανε ότι εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι μέσα στο 2015, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, προκειμένου η Περιφέρεια Θεσσαλίας, να εξοπλιστεί με 13 ασθενοφόρα, ενώ γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε να «ανοίξει ο δρόμος» για την προμήθεια ακόμη 19 ασθενοφόρων.
Όσον αφορά στο θέμα της έλλειψης προσωπικού, ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες μέσω ΕΣΠΑ και κοντά στο καλοκαίρι, ή λίγο αργότερα αναμένεται η πρόσληψη 200 διασωστών(όχι στη Μαγνησία) – ενώ η Μαγνησία, θα επωφεληθεί από αυτό, μέσω μεταθέσεων που θα γίνουν. Όπως δήλωσε ο κ. Παπαευσταθίου «Στόχος μας είναι η καταγραφή των αναγκών έτσι ώστε να καλύψουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα σε ενδοϋπηρεσιακό επίπεδο και να σταθούμε με αξιοπρέπεια απέναντι στις ανάγκες της κοινωνίας. Παράλληλα θέλουμε να δημιουργήσουμε νέους τομείς και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας με τους υγειονομικούς λειτουργούς(Νοσοκομεία – Κ.Υ. – ΥΠΕ)».

Αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα έχουν «γράψει» τα ασθενοφόρα
Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ έδωσε βαρύτητα στο «στόλο» των ΕΚΑΒ, επισημαίνοντας ότι τα ασθενοφόρα έχουν «γράψει» αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα και σημείωσε ότι θα κατατεθεί πρόταση εκτός από τα ασθενοφόρα των Νοσοκομείων και τους οδηγούς οι οποίοι πέρασαν στο ΕΚΑΒ, αντίστοιχα να γίνει και με τα ασθενοφόρα και τους οδηγούς των Κ.Υ., η αρμοδιότητα των οποίων έχει περάσει στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Ο κ. Παπαευσταθίου, τόνισε ότι υπάρχουν περιπτώσεις Κ.Υ. όπου δεν υπάρχουν οδηγοί για να κινήσουν τα ασθενοφόρα, ή υπάρχει μόνο ένας οδηγός. Παράλληλα χαρακτήρισε απαρχαιωμένο των οργανισμό λειτουργίας του ΕΚΑΒ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για τη δημιουργία νέου, σε συνεργασία πάντα και με τους υπόλοιπους υγειονομικούς λειτουργούς.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Δημ. Παπαγγελής, εξήρε τη συνεργασία του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Καραμπάτσα, επισημαίνοντας ότι το ΕΚΑΒ Βόλου στεγάζεται σε νέο κτίριο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, και παράλληλα βρίσκεται και στο κέντρο της πόλης και στο λιμάνι για άμεση ανταπόκριση σε περιστατικά.
Ο Διοικητής το Νοσοκομείου Βόλου Κων. Καραμπάτσας εξήρε με τη σειρά του τη συνεργασία που υπάρχει με το ΕΚΑΒ τόσο σε τοπικό όσο και σε πανθεσσαλικό επίπεδο, δηλώνοντας ότι η ποιότητα και το κύρος αυτών των ανθρώπων δείχνει και το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουν σε τόσο δύσκολες εποχές και με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όσον αφορά στο ζήτημα των ασθενοφόρων ο Διοικητής υπενθύμισε ότι ένα από τα ασθενοφόρα που είχε το Νοσοκομείο δόθηκε στο Περιφερειακό ιατρείο της Αλοννήσου το οποίο όμως τους καλοκαιρινούς μήνες έχει τα χαρακτηριστικά Κ.Υ. κι ήταν απαραίτητο.
Τέλος ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ΕΚΑΒ Ιωαν. Γούλας τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να «σκύψει» πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων και να εξοπλιστεί το ΕΚΑΒ και με εξοπλισμό αλλά και με προσωπικό.
Πηγή: mycitynet.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews