ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/3/15

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Ενημέρωση για θεσμικά και οικονομικά θέματα


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 23-3-2015
Αρ. πρωτ. 472

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μετά τις επανειλημμένες συναντήσεις του Σωματείου Εργαζομένων Εκαβ με τον Υπουργό Υγείας κο Π. Κουρουμπλή , τον αναπληρωτή υπουργό κο Α. Ξανθό και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου ενημερώνουμε τις συναδέλφους και τους συναδέλφους τα εξής για τις μέχρι τώρα εξελίξεις :

1)Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος : βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης της επεξεργασίας της στο γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού και θα βγει σε δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο , όπου οι εργαζόμενοι του Εκαβ θα μπορέσουν να κάνουν προτάσεις για τροποποιήσεις και βελτιώσεις και η τελική της μορφή να πάει για ΦΕΚ.

2)Πτητική Αποζημίωση : μετά και την θέση που πήρε το Σωματείο (5/11/2014) για την αποκατάσταση της αδικίας των διασωστών που εκτελούν τις αεροδιακομιδές του Εκαβ και είναι οι μόνοι που δεν λαμβάνουν την πτητική αποζημίωση και ότι θα σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο τμήμα αεροδιακομιδών του Εκαβ μέχρι να λυθεί το θέμα τους, ενημερώθηκε και το Υπουργείο  του οποίου η Νομική Υπηρεσία επεξεργάζεται τροπολογία , η οποία θα σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών για να εγκριθεί η αποζημίωση. Υπάρχει δέσμευση από το υπουργείο τόσο ως προς το Σωματείο , όσο και προς την Διοίκηση ότι με την πρώτη τροπολογία που θα αφορά την Υγεία και θα κατατεθεί στην Βουλή προς ψήφιση θα είναι μέσα.

3)Εκτός Έδρας : ετοιμάζεται υπουργική απόφαση για την αύξηση του ορίου των εκτός έδρας για το 2015.

4)Νομοθετική ρύθμιση για τον τρόπο λειτουργίας των μεγάλων οργανωμένων τηλεφωνικών κέντρων(Αθήνα-Θεσ/νίκη). Έχουμε ζητήσει να βγει Υπουργική απόφαση που να εναρμονίζεται με τον Νόμο 1659(26/7/2011) και όχι με την απόφαση υπουργού η οποία εκδόθηκε από τον τότε Υπουργό  ΦΕΚ 2381(26/10/2011). Θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι αναλυτικά.

5)Εξαιρέσιμα Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2014 : Ως γνωστόν από το 2014 λείπουν για τους δύο αυτούς μήνες 270.000 ευρώ τα οποία χρειάζονται ειδική τροπολογία , την οποία το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι την ετοιμάζει και θα την εντάξει σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια που θα πάνε προς ψήφιση στην Βουλή. Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία γίνεται προσπάθεια να πληρωθεί τουλάχιστον ο Ιούνιος όταν έρθουν στο Εκαβ τα χρήματα που αποδεσμεύτηκαν από το ΦΕΚ που αναρτήθηκε πριν λίγες μέρες. Για τα εξαιρέσιμα του 2015 δεν έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για να ξεκινήσει η πληρωμή όλων των εργαζομένων στην Υγεία, πλην των Ιατρών. Αναμένεται τις επόμενες μέρες.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γιώργος                    Μπαρκονίκος ΧρήστοςΓια το  ΕΚΑΒNews : Βασίλης Χουλιάρας

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews