ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/3/15

Στην Iταλία ο μικρός Αλέξανδρος με C 130

Ελευσίνα 29/3/2014  Ώρα :05:00

Για το  ΕΚΑΒNews : Δημήτρης Ι . Γάλλος

Με μεταγωγικό αεροσκάφος C- 130, ,το οποίο απογειώθηκε λίγο μετά τις 20:30 από το αεροδρόμιο του Αράξου, μεταφέρεται στην Ιταλία ο μικρός Αλέξανδρος, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα.

Όμως, για να μεταφερθεί με ασφάλεια στην Πάντοβα, ήλθαν σήμερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας Ιταλοί γιατροί, οι οποίοι υπέβαλαν σε επέμβαση τον τετράχρονο Αλέξανδρο, ώστε να τον διασυνδέσουν με μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας αίματος.

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία αργά το βράδυ  και στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία για τη μεταφορά του.
Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος μεταφέρθηκε με ειδική κινητή ιατρική μονάδα στο αεροδρόμιο του Αράξου και το όχημα μπήκε στο μεταγωγικό αεροσκάφος, το οποίο θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βενετίας.

Από εκεί, η ίδια κινητή μονάδα θα μεταφέρει τον Αλέξανδρο στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα, όπου θα περιμένει να βρεθεί μόσχευμα, ώστε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Το παιδί συνοδεύουν στο ταξίδι Ιατροι και διασώστες του ΕΚΑΒ  καθώς και  Ιταλοί γιατροί.
Ο Αλέξανδρος νοσηλευόταν τις τελευταίες έξι ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, αντιμετωπίζοντας σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.Αρχικά είχε μεταφερθεί από την Πρέβεζα, όπου διαμένει με την οικογένειά του, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και από εκεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.
Λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας υπήρξε άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, για τη μεταφορά του Αλέξανδρου στο εξωτερικό, ενώ είχε διατεθεί και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Όμως, λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να μεταφερθεί με κινητή ιατρική μονάδα, κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο με μεταγωγικό αεροσκάφος.
Πάντως, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για τη σημερινή μεταφορά των Ιταλών γιατρών στο αεροδρόμιο του Αράξου.
Πηγή ΑΠΕ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews