ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/3/15

Επίσκεψη προέδρου του ΕΚΑΒ, Επέκταση και όχι συρρίκνωση του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, Tέλος του έτους τα πολυαναμενόμενα νέα ασθενοφόρα


Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Μέχρι το τέλος του 2015 θα ενισχυθεί με τα υπεραναγκαία, και πολυαναμενόμενα από χρόνια, ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ και στην Ήπειρο, ενώ δεν κλείνει κανένας υποτομέας στην περιοχή. Αντίθετα, και παρά τα προβλήματα θα επιχειρηθεί η επέκταση τους.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από σημερινές δηλώσεις στα Γιάννενα του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Νικόλαου Παπαευσταθίου ο οποίος στα πλαίσια περιοδείας του στην Ήπειρο συνάντησε τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους στην έδρα της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ και επισκέφτηκε και τον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη στο γραφείο του.


Χρόνια αναμονής για ασθενοφόρα
Σε ότι αφορά το θέμα που «καίει», την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων (η προηγούμενη ανανέωση του στόλου έγινε για τους Ολυμπιακούς του 2004 και ακολούθησε μερική από δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών), ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ( ορίστηκε στο τέλος του 2014, αλλά έχει βρεθεί στη θέση αυτή και πριν το 2010) εκτίμησε ότι στο τέλος του 2015 θα παραδοθούν τα 11 ασθενοφόρα που περιμένει η Ήπειρος με χρήματα από το ΕΣΠΑ, όπως και όλη η χώρα, αφού ο διαγωνισμός είναι ενιαίος με τις πιστώσεις να προέρχονται από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα. Η καθυστέρηση, την οποία ανέφερε και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, είναι τεράστια. Η έγκριση της χρηματοδότησης για τα 11 νέα ασθενοφόρα είχε γίνει επί θητείας στην τότε Κρατική Περιφέρεια της κ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα (μετέπειτα και Γ.Γ Αποκεντρωμένης) το 2009 και φτάσαμε αισίως στο 2015 με το ΕΚΑΒ και στην Ήπειρο να λειτουργεί με γηρασμένο και προβληματικό στόλο ασθενοφόρων για να μην πούμε και επικίνδυνο, όπως κατά καιρούς επισημαίνουν οι εργαζόμενοι. Ο διαγωνισμός μπήκε σε περιπέτειες με ενστάσεις και προσφυγές και φαίνεται ότι φέτος θα είναι η χρονιά του…

Τομείς και προσωπικό

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Ν. Παπαευσταθίου, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα κλείσουν μονάδες, «δεν θέλουμε να συρρικνώσουμε τον οργανισμό, αλλά να τον επεκτείνουμε, με στρατηγικό σχεδιασμό», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα προβλήματα στελέχωσης που υπάρχουν και δεν επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία ορισμένων υποτομέων. Ο υποτομέας στο Μέτσοβο που αποτελεί για χρόνια στόχο και της διεύθυνσης του ΕΚΑΒ στην περιοχή, φαίνεται ότι θα υπάρξει θετική εξέλιξη. Για την Κέρκυρα και τη Λευκάδα (ανήκουν στην 7η Περιφέρεια με την Ήπειρο) και τις ελλείψεις προσωπικού, θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά με μεταθέσεις ή προσλήψεις μόνιμου. Για την ανάγκη να ενισχυθεί, λόγω θερινής περιόδου, η Πρέβεζα, η Θεσπρωτία και άλλοι τομείς, σημείωσε ότι θα γίνει χωρίς να μετακινηθεί προσωπικό από τομείς που έχουν πρόβλημα.

Η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

Την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να συνεργαστεί σε κάθε επίπεδο με το ΕΚΑΒ για την παροχή άμεσης βοήθειας προς τους πολίτες, εξέφρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρό του Νικόλαο Παπαευσταθίου, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του. Ταυτόχρονα εξήρε το έργο που επιτελεί σήμερα- κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες- το προσωπικό που στελεχώνει τις υπηρεσίες του στην Ήπειρο.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαευσταθίου, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την προμήθεια ασθενοφόρων μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και για την πρόθεση ανάπτυξης νέων τομέων (Μετσόβου) και ενίσχυσης υπαρχόντων (Παραμυθιάς), έτσι ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη «εποπτεία» της Εγνατίας Οδού εντός των ορίων της Ηπείρου. Επίσης έγινε αναλυτική συζήτηση για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ σε όλη την Ήπειρο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη και τη συμπαράστασή του στο δύσκολο έργο του ΕΚΑΒ.

Πηγή: inagreece.gr

Επίσκεψη προέδρου του ΕΚΑΒ στον Τομέα ΚέρκυραςΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews