ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/4/15

Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ, Ανακοίνωση για τις πρόσθετες αμοιβές Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Νο  9
Αθήνα, 26 Απριλίου 2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, σε αντίθεση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έγινε η καταβολή των πρόσθετων αμοιβών δύο μηνών έτους 2014 (Ιούνιος και Δεκέμβριος) στους εργαζόμενους. Μας οφείλονται ακόμη οι πρόσθετες αμοιβές για το Α΄τρίμηνο του 2015 καθώς επίσης και οι εκτός έδρας μετακινήσεις για 10 μήνες.
Οι πρόσθετες αμοιβές είναι η αμοιβή μας για υπερωριακή, νυκτερινή και εξαιρέσιμων ημερών εργασία που παρέχουμε καθώς το ΕΚΑΒ προσφέρει 24 ώρες το 24ωρο υπηρεσίες και οι αμοιβές μας αυτές αποτελούν τμήμα του συρρικνωμένου μισθού μας.
Αντί όμως να μας καταβληθούν στο ακέραιο, μιας και πρόκειται για δεδουλευμένες υπηρεσίες που έχουμε παρέχει κάτω από αντίξοες συνθήκες, αποζημιωθήκαμε μόνο για τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου 2014 και όχι για το σύνολο των ημερών του μήνα!!!
Για τις υπόλοιπες 11 ημέρες (50 έως 70 ευρώ περίπου ανά εργαζόμενος) δεν θα αποζημιωθούμε για τις υπηρεσίες μας άσχετα εάν έχουμε εργαστεί. Άσχετα εάν κατά την διάρκεια των εορτών Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς δεν ήμασταν με την οικογένεια μας αλλά είχαμε βάρδια…
Αποζημιωθήκαμε έναντι… και περιμένουμε την εξόφληση; Δυστυχώς δεν ισχύει ούτε αυτό. Τόσα χρήματα υπάρχουν στον προϋπολογισμό του περασμένου έτους, αυτά θα πληρωθείτε, αλλιώς υπάρχει το ενδεχόμενο να χαθούν όλα… ήτανε η απάντηση τόσο από την διοίκηση του ΕΚΑΒ όσο και από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΚΑΒ και του Υπουργείου όπως ενημερωθήκαμε.
Πολλές φορές στο παρελθόν έχει δημιουργηθεί το ίδιο πρόβλημα, λόγω ασυνέπειας του υπουργείου υγείας, πάντα όμως βρισκόταν λύση με νομοθετικές παρεμβάσεις κατόπιν πρωτοβουλιών τόσο του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και των διοικήσεων του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα την διάθεση επιπλέον πιστώσεων και την καταβολή τους στο ακέραιο.
Άλλωστε ποτέ στο παρελθόν, από ιδρύσεως του ΕΚΑΒ πριν 30 έτη, δεν έχει υπάρξει ανάλογη περίπτωση.

Συνάδελφοι,

Η Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ καταγγέλλει όλους τους υπεύθυνος για την έναντι.. αποζημίωση μας και διαχωρίζουμε την θέση μας από τον κάθε συνδικαλιστικό ή υπηρεσιακό παράγοντα που διαπραγματεύθηκε την μερική καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Θέση μας είναι η διεκδίκηση του οφειλόμενου ποσού με κάθε ένδικο μέσο  (αγωγή και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων) και κοινοποίηση του θέματος σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο (ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ).

Η τακτική και στο ακέραιο καταβολή των δεδουλευμένων μας δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews