ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/4/15

Έως το τέλος του 2015 τα νέα ασθενοφόρα ΕΚΑΒ, Προσλήψεις εποχικών στο ΕΚΑΒ εξετάζει το υπουργείο Υγείας


Τετάρτη,15 Απριλίου 2015
ΕΚΑΒNews

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

Κοντά στο τέλος του «σίριαλ» για την αγορά 186 ασθενοφόρων και κινητών μονάδων βρίσκεται το ΕΚΑΒ. Αύριο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την εξέλιξη του σχετικού διαγωνισμού.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, έως το τέλος του 2015 τα νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα μπορούν να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 186 ασθενοφόρων, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησε το 2012 και έως πρόσφατα είχε «κολλήσει» δικαστικά, σε ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει μία εκ των εταιρειών που συμμετείχαν.
Στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής, ο κ. Κουρουμπλής θα ενημερώσει για τις αποφάσεις των δικαστηρίων που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αποκλείσει από κάποιες περιφέρειες συγκεκριμένες εταιρείες με αποτέλεσμα –σε αυτές τις περιπτώσεις– να πρέπει να επιλεγεί η επόμενη εταιρεία που μειοδότησε. Όπως ανέφερε στην «Κ» στέλεχος του ΕΚΑΒ, «τα ασθενοφόρα θα παραληφθούν σε έξι μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων, που αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουνίου, εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν περαιτέρω εμπλοκές λόγω προσφυγών των εταιρειών».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η αγορά των ασθενοφόρων θα γίνει με πόρους του ΕΣΠΑ.

Εν τω μεταξύ, ως το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 200 διασωστών που, ναι μεν, θα δώσουν «ανάσα» στο υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ, δεν θα καλύψουν ωστόσο όλα τα κενά. Η πρόθεση του υπ. Υγείας είναι από τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία να ενισχυθεί και το ΕΚΑΒ.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόσληψης εποχικού προσωπικού, ώστε να σταματήσει η «ντροπιαστική» πρακτική που ακολουθείται τα τελευταία έξι καλοκαίρια για την κάλυψη των κενών: να ανταλλάσσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ την καλοκαιρινή άδεια, με εργασία σε νησί, δωρεάν διαμονή και αυξημένες αποδοχές εκτός έδρας.

Πηγή: kathimerini.gr
Προσλήψεις εποχικών στο ΕΚΑΒ εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Προσλήψεις εποχικών στο ΕΚΑΒ εξετάζει το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ενώ αναμένεται και η ολοκλήρωση της πρόσληψης των 200 διασωστών ώστε να καλυφθούν τα πολύ σημαντικά κενά που υπάρχουν.

Ως το φθινόπωρο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 200 διασωστών στο ΕΚΑΒ που, ναι μεν, θα δώσουν «ανάσα» στο υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ, δεν θα καλύψουν ωστόσο όλα τα κενά. Η πρόθεση του υπ. Υγείας είναι από τις 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία να ενισχυθεί και το ΕΚΑΒ.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο και η διοίκηση του ΕΚΑΒ εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόσληψης εποχικού προσωπικού, ώστε να σταματήσει η «ντροπιαστική» πρακτική που ακολουθείται τα τελευταία έξι καλοκαίρια για την κάλυψη των κενών: να ανταλλάσσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ την καλοκαιρινή άδεια, με εργασία σε νησί, δωρεάν διαμονή και αυξημένες αποδοχές εκτός έδρας.
Επίσης αύριο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την εξέλιξη του σχετικού διαγωνισμού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, έως το τέλος του 2015 τα νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα μπορούν να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 186 ασθενοφόρων, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησε το 2012 και έως πρόσφατα είχε «κολλήσει» δικαστικά, σε ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει μία εκ των εταιρειών που συμμετείχαν.
Στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής, ο κ. Κουρουμπλής θα ενημερώσει για τις αποφάσεις των δικαστηρίων που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αποκλείσει από κάποιες περιφέρειες συγκεκριμένες εταιρείες με αποτέλεσμα –σε αυτές τις περιπτώσεις– να πρέπει να επιλεγεί η επόμενη εταιρεία που μειοδότησε. Οπως ανέφερε στην «Κ» στέλεχος του ΕΚΑΒ, «τα ασθενοφόρα θα παραληφθούν σε έξι μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων, που αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουνίου, εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν περαιτέρω εμπλοκές λόγω προσφυγών των εταιρειών».Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews