ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/4/15

Στο υπουργείο Υγείας ο Αλέξης Τσίπρας! Ανακοίνωσε 4500 προσλήψεις και ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ, Δείτε το ΒίντεοΠέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Στο υπουργείο Υγείας ο Αλέξης Τσίπρας! Δείτε τι ανακοίνωσε (ΦΩΤΟ)

Της Έλενας Μπρέγιαννη

Για εμπορευματοποίηση του τομέα της Υγείας μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στα μνημονιακά χρόνια, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στην οδό Αριστοτέλους αμέσως μετά τη σύντομη σύσκεψη που πραγματοποίησε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο κ.Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήταν «απάνθρωπη η κατάσταση που παραλάβαμε, πρωταρχικό μας μέλημα η ανατροπής της».
Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε με νόημα: «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνέχισης της ίδιας συνταγής».


Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα γίνουν 4500 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών αλλά και παραιατρικού προσωπικού, εκ των οποίων οι 700 θα διοριστούν σε ακριτικά νησιά.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θα γίνει ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ, θα διασφαλιστεί η λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας κάτι το οποίο θα επιτευχθεί με ενίσχυση προσωπικού. Στόχος, είπε ο κ.Τσίπρας «να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια εντατικής».


Ο πρωθυπουργός πέρασε την πύλη του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης, με απόλυτη συνέπεια στο ραντεβού του. Ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενώ αμέσως μετά προέβη σε ανακοινώσεις για την Υγεία.


Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στην περίθαλψη των Ελλήνων ασθενών, για τις προσλήψεις που θα γίνουν στα νοσοκομεία, παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας αλλά και για όλες τις αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

Επεσήμανε ότι θα γίνει ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ, θα διασφαλιστεί η λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας κάτι το οποίο θα επιτευχθεί με ενίσχυση προσωπικού. Στόχος, είπε ο κ.Τσίπρας «να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια εντατικής» ενώ συμπλήρωσε ότι: «Θα διασφαλίσουμε τη λειτουργία ογκολογικών και ψυχιατρικών δομών».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης από την οδό Αριστοτέλους ότι θα δημιουργηθεί εθνικός ηλεκτρονικός φάκελος, που αποτελεί και ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας, ενώ γνωστοποίησε και επίσημα ότι θα συσταθούν γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών για την υγεία.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην αναδιοργάνωση του ΕΟΦ ενώ θα δημιουργηθεί εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, που αυτό όπως είπε «θα έχει άμεση επίδραση σε θέσεις εργασίας».

Κατά τα άλλα ξεκαθάρισε ότι: «Δε θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στην εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου» ενώ προσέθεσε ότι: «Η Υγεία από θύμα των μνημονίων και της λιτότητας θα γίνει ξανά δικαίωμα για κάθε πολίτη».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε με νόημα: «Θα συγκρουστούμε με τα συμφέρονται που στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια το πολυτιμότερο αγαθό».

Κατά την άφιξη του πρωθυπουργού στην οδό Αριστοτέλους επικράτησε φωτογραφικός…πανικός, όπως άλλωστε αναμενόταν!

Πάντως η επίσκεψη Τσίπρα δε θεωρείται τυχαία αυτήν την περίοδο στο Υπουργείο Υγείας. Άλλωστε είναι το πρώτο υπουργείο που επισκέπτεται από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας.
Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως ο κ.Τσίπρας επισκέφτηκε την οδό Αριστοτέλους προκειμένου να δείξει και εμπράκτως τη στήριξη του στο πρόσωπο του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος φέρεται δυσαρεστημένος από τον «πόλεμο» που δέχεται από πρόσωπα της αριστερής πλατφόρμας για τις επιλογές του στον τομέα της Υγείας.

Συχνά πυκνά μάλιστα ο κ. Κουρουμπλής είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος πρωθυπουργός που πέρασε την πύλη του υπουργείου Υγείας ήταν ο Κώστας Καραμανλής όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Πηγή: healthreport.gr


ΕΚΑΒNews


Δημοσιεύτηκε στις 2 Απρ 2015


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews