ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/4/15

Το Σωματείο ΕΚΑΒ Θράκης-9 για τα προβλήματα λίγο πριν την επίσκεψη Κουρουμπλή


 Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015
ΕΚΑΒNews

Μια μέρα πριν την επίσκεψη  του Υπουργού Υγείας στην Ξάνθη, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης-9 με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά τη λειτουργία στο τμήμα της Ξάνθης καθώς και σε όλη την περιφέρεια Θράκης.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα επισκέψεων και συναντήσεων του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Νάουσα


Το Σωματείο ΕΚΑΒ Ξάνθης επικοινωνεί τα προβλήματά του λίγο πριν την επίσκεψη Κουρουμπλή

Μια μέρα πριν την επίσκεψη  του Υπουργού Υγείας στην Ξάνθη, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά τη λειτουργία στο τμήμα της Ξάνθης.
Το τμήμα του ΕΚΑΒ, από της γενέσεώς του, είναι προσανατολισμένο στο να βοηθά τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Αυτή είναι η αποστολή του. Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής αλλά κυρίως της ανθρωπιστικής κρίσης που ενέσκηψε στη χώρα μας, το έργο μας έχει περιπέσει σε μεγάλη δυσκολία. Συγκεκριμένα, το δυναμικό του τμήματός μας είναι ελλιπέστατο σε σχέση με τις πληθυσμιακές ανάγκες του τομέα μας. Οι συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων είναι πολλές, οι προσλήψεις νέων συναδέλφων ανύπαρκτες και παράλληλα με τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται στα περιφερειακά κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης του νομού Ξάνθης, όλα τα παραπάνω καθιστούν σχεδόν αδύνατη την επιτέλεση του σκοπού μας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή τη στιγμή ο Νομός Ξάνθης εξυπηρετείται με 2 ασθενοφόρα το πρωί, 2 το απόγευμα και 2 τη νύχτα, τα οποία εξυπηρετούν και τις έκτακτες διακομιδές ασθενών προς τη Θεσσαλονίκη και αλλού, και τις τακτικές διακομιδές ασθενών ραντεβού, επανεξετάσεις προς και από το νοσοκομείο της Ξάνθης. Εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα από τα παραπάνω ότι πολλές φορές απομένει ένα ασθενοφόρο στη βάρδια, ώστε να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες του Νομού. Αυτή τη στιγμή, το τμήμα της Ξάνθης έχει 22 εν ενεργεία άτομα, από τα οποία 2 είναι προς άμεση συνταξιοδότηση. Για να λειτουργήσει ομαλά το τμήμα μας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι απαιτούνται 40 άτομα, τα οποία θα εξυπηρετούν 4 ασθενοφόρα το πρωί, 4 το απόγευμα και 3 τη νύχτα, ώστε να καλύπτεται επαρκώς ο Νομός Ξάνθης.

Επιπροσθέτως, βασικό θέμα λειτουργίας του τμήματος είναι ο αριθμός και η κατάσταση των ασθενοφόρων. Συγκεκριμένα και αριθμητικά ο τομέας Ξάνθης αύτη τη στιγμή έχει 3 ασθενοφόρα σε λειτουργία και 4 ακινητοποιημένα στα συνεργεία, επειδή δεν έχουμε τους ανάλογους πόρους για να επισκευαστούν. Βέβαια, και αυτά που λειτουργούν είναι απαρχαιωμένα με πάρα πολλά χιλιόμετρα καταγεγραμμένα και με εξοπλισμό που ανταποκρινόταν σε παλαιότερες δεκαετίες. Φανταζόμαστε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες το έργο μας καθίσταται επισφαλές, τόσο για τους συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη μας, όσο και για τα πληρώματα που με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τον πάσχοντα συμπολίτη.

Τρίτο σημαντικό ζήτημα που μας απασχολεί είναι το θέμα των εγκαταστάσεων. Το τμήμα μας έχει κάνει πολλές προσπάθειες με ίδια μέσα, προκειμένου να φροντίσει το χώρο και την περιουσία του ελληνικού λαού. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι απευθυνθήκαμε πολλές φορές και σε πολλούς φορείς του Νομού Ξάνθης, προκειμένου να μας βοηθήσουν οικονομικά για να κατασκευάσουμε ένα στέγαστρο όπου θα βάζουμε τα ασθενοφόρα, χωρίς μέχρι τώρα να ανταποκριθεί κανείς.

Όλα τα παραπάνω σας τα κάνουμε γνωστά, προκειμένου να σας επικοινωνήσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα που ταλανίζουν το τμήμα του ΕΚΑΒ του Νομού Ξάνθης και να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους αρμόδιους του Νομού Ξάνθης να βοηθήσουν στο να βρεθεί λύση. Τα πληρώματα που υπηρετούν στην Ξάνθη, το σωματείο ΕΚΑΒ ΘΡΑΚΗΣ 9 και η Διευθύντρια του παραρτήματος ΕΚΑΒ ΘΡΑΚΗΣ 9, έχουν κάνει πολλές προσπάθειες να δώσουν λύση στα προβλήματά μας, οι οποίες μέχρι σήμερα δυστυχώς έχουν πέσει στο κενό. Περιμένουμε λοιπόν όλους τους φορείς να σκύψουν με προσοχή στα ζητήματά μας και να βοηθήσουν, έτσι ώστε να μπορούμε ανεπηρέαστοι να επιτελέσουμε το υψηλό καθήκον μας, τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο.

Πηγή: xanthipress.grΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΘΡΑΚΗΣ-9
Πρόεδρος: Τερζής Αντώνιος
Αντιπρόεδρος: Καραμφυλλίδης Δημήτριος
Γραμματέας: Κακαλίδης Πασχάλης
Ταμίας: Παρασχίδης Πάρης
Αναπ.Γραμματέας: Νότης Κωνσταντίνος
Μέλη: Γαληνίτσης Πέτρος, Κανοτζιάν Νικηφόρος


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews