ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/4/15

Χρήματα τέλος στα Νοσοκομεία! Δεν πληρώνεται ο Απρίλιος με εντολή υπ.Οικονομικών


Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Χωρίς ρευστό μένουν τα νοσοκομεία καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών διαμήνυσε τη Δευτέρα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως διακόπτεται η επιχορήγηση των νοσοκομείων του ΕΣΥ τουλάχιστον για τον Απρίλιο.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την οδό Αριστοτέλους και η είδηση που μετέφερε προκάλεσε προβληματισμό στο υπουργείο Υγείας και φαίνεται πως συνδυάζεται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία υποχρεώνει τους οργανισμούς σε μεταφορά των διαθέσιμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα νοσοκομεία με βάση την απόφαση αυτή, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, δε θα εισπράξουν ρευστό εντός τους μηνός που αναλογεί στις πληρωμές του Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί όμως πως και για τον μήνα Ιανουάριο τα χρήματα που έχουν εισπράξει τα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι μισά, με συνέπεια να μην μπορούν να πληρωθούν οι υποχρεώσεις σε προμηθευτές. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διακοπής των προμηθειών προς τα νοσοκομεία δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη ρευστού.

Τα νοσοκομεία έλαβαν την τελευταία τους επιχορήγηση τον Μάρτιο η οποία αντιστοιχούσε στον Ιανουάριο, ενώ τον Απρίλιο επρόκειτο να λάβουν για τον Φεβρουάριο. Ενδεικτικό του κουρέματος είναι πως ενώ π.χ. το Λαϊκό ήταν να εισπράξει 3 εκατ. ευρώ για έναν μήνα, τελικώς εισέπραξε μόλις 700.000 ευρώ.

Η είδηση που κυκλοφόρησε και στα γραφεία των διοικητών των νοσοκομείων προκάλεσε πανικό καθώς η έλλειψη μετρητών σημαίνει σύντομα και μεγαλύτερη έλλειψη υλικών τα οποία ούτως ή άλλως… σπανίζουν σήμερα στο ΕΣΥ λόγω οικονομικής στενότητας.

Πάντως σε ότι αφορά τη μισθοδοσία των εργαζομένων μέχρι στιγμής διαβεβαιώνεται από την κυβέρνηση πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθότι προέρχεται από άλλο κονδύλι.

Πηγή: healthreport.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews