ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/4/15

Άσκηση ετοιμότητας στη σήραγγα Πρέβεζας-Ακτίου, Συμμετοχή του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, Βίντεο


Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας-Ακτίου (photos+video)


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας-Ακτίου, η οποία έγινε στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συμμετοχή και άλλων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης λίγο μετά τις 23:30 δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μέσα στη σήραγγα και στο ένα όχημα εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ εντός αυτού υπήρχε ένα εγκλωβισμένο άτομο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σήμανε συναγερμό, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας, το Ε.Κ.Α.Β. και την ΕΛ.ΑΣ.

Η πυροσβεστική έξοδος αναχώρησε για τον τόπο του συμβάντος με δύο πυροσβεστικά οχήματα και έξι άτομα και μετά από συντονισμένες ενέργειες, υπό τις οδηγίες του επικεφαλής, και με τη χρήση των εργαλείων του ειδικού διασωστικού οχήματος απεγκλώβισε τον τραυματία ενώ ταυτόχρονα προέβη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στη συνέχεια μετά την επιστροφή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας ακολούθησε απολογισμός, παρατηρήσεις, κριτική και προτάσεις για την όλη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως παρά το γεγονός πως σημειώθηκαν πραγματικά έκτακτα περιστατικά κατά τη διάρκεια της άσκησης που δεν είχαν σχέση με την άσκηση, το προσωπικό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο, ενώ η κυκλοφορία άρχισε να αποκαθίσταται περίπου στις δύο μετά τα μεσάνυχτα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εικόνες από την άσκηση τόσο από την είσοδο της σήραγγας όσο και από το κέντρο ελέγχου, από όπου έγινε ο συντονισμός:

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απρ 2015

Πηγή: atpreveza.gr
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews