ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/4/15

Ματαιώθηκε η αποστολή της ελληνικής μονάδας έρευνας-διάσωσης στο Νεπάλ, Βίντεο


Τελευταία ενημέρωση, Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η αποστολή της 1ης ελληνικής Μονάδας Έρευνας - Διάσωσης στο Νεπάλ ματαιώθηκε λόγω της αδυναμίας μεταφοράς της από το Νέο Δελχί στο Κατμαντού. Απογοητευμένοι αποχώρησαν στις 20.30 από το αεροδρόμιο οι 25 Έλληνες διασώστες που περίμεναν επί ένα τρίωρο, πανέτοιμοι, να αναχωρήσουν για το Κατμαντού.


Δημοσιεύτηκε στις 27 Απρ 2015


Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Ματαιώθηκε η αποστολή της ελληνικής μονάδας έρευνας-διάσωσης στο Νεπάλ

Αδυναμία προώθησής της στο Κατμαντού.
Δεν έφυγε στις 8 το βράδυ, όπως ήταν προγραμματισμένο, η ελληνική αποστολή με πυροσβέστες και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ για το σεισμόπληκτο Νεπάλ, λόγω της αδυναμίας προώθησής της από το Νέο Δελχί στο Κατμαντού.

Στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, στην Ινδία, επικρατεί κίνηση με συνεργεία και άλλων χωρών που καταφθάνουν προς βοήθεια, τα οποία είναι όμως δύσκολο να προωθηθούν στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές.

Κατά αυτόν τον τρόπο ακυρώθηκαν όλες οι ευρωπαϊκές αποστολές έρευνας-διάσωσης που επρόκειτο να μεταβούν στο Νεπάλ, μαζί τους και η ελληνική.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δυσκολία μετάβασης στις πληγείσες περιοχές αντιμετωπίζουν και οι αποστολές που έχουν φτάσει ήδη στο Νέο Δελχί.

Η ελληνική αποστολή, με 25 διασώστες, περίμενε έτοιμη επί ένα τρίωρο στο αεροδρόμιο της Αθήνας για να αναχωρήσει για το Κατμαντού με ειδική πτήση της Aegean.

Το αεροσκάφος, με προγραμματισμένη αναχώρηση στις 20:00, από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», θα μετέφερε την 1η Εθνική Ευρωπαϊκή Μονάδα Έρευνας - Διάσωσης (MUSAR) που συστήθηκε για την παροχή βοήθειας, αποτελούμενη από 20 πυροσβεστικούς υπαλλήλους της 1ης ΕΜΑΚ με 2 διασωστικούς σκύλους και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και ομάδα του ΕΚΑΒ αποτελούμενη από έναν ιατρό και 4 άτομα παραϊατρικό προσωπικό.

Από το Νέο Δελχί και με τη συνδρομή της Πρεσβείας μας στην Ινδία, οι ομάδες διάσωσης επρόκειτο να μεταφερθούν στο Κατμαντού.

Η μεταφορά της ελληνικής ομάδας διάσωσης από το Νέο Δελχί στο Κατμαντού κατέστη αδύνατη, παρά τις προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των διπλωματικών μας αρχών στην Ινδία να διασφαλίσουν την μεταφορά των Ελλήνων μέσω ενός βελγικού στρατιωτικού αεροσκάφους, καθώς η ινδική πλευρά δήλωσε αδυναμία να ολοκληρώσει την αποστολή.

Πηγή: news.in.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews