ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/4/15

Όλη η λίστα με τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης της Υγείας, Στη λίστα και το ΕΚΑΒ!Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Όλη η λίστα με τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης της Υγείας στο HealthReport!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σύγχυση επικρατεί τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το πoιοι φορείς της υγείας υποχρεώνονται να καταθέσουν στη Τράπεζα της Ελλάδος τα αποθεματικά τους.Το μόνο βέβαιον είναι ότι τα νοσοκομεία είναι αυτά που θα μείνουν χωρίς χρηματοδότηση καθώς και είναι ΝΠΙΔ και κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας πριν ακόμη δημοσιοποιηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως αποκάλυψε το HealthReport.gr


Ενδεικτικό της άγνοιας που επικρατεί στα κυβερνητικά στελέχη είναι το γεγονός ότι ούτε οι παράγοντες του υπουργείου Υγείας γνώριζαν με ακρίβεια εάν ο ΕΟΠΥΥ, επηρεάζεται απο την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ..


Πηγή: healthreport.grΌλα τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ υποχρεώνονται να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ!

Από Βασίλη Βενιζέλο

Όχι μόνον όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ), αλλά και όλα τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), τα οποία εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας και χρηματοδοτούνται έστω και μερικώς από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), υποχρεώνονται βάσει της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία έχει λάβει ήδη τον δρόμο προς την Βουλή, να μεταφέρουν το σύνολο των ταμειακών διαθεσίμων τους στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, πλην εκείνων των ταμειακών διαθεσίμων τα οποία προορίζονται για πληρωμές εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου.

Συγκεκριμένα, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει τα εξής πολύ χαρακτηριστικά:
"Άρθρο Πρώτο
Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το ισχύον «Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης» που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας.
»Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς και τα κεφάλαια που έχουν κατατεθεί από τους ανωτέρω φορείς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
»Εξαιρούνται επίσης οι Δημόσιες Επιχειρήσεις κατά την έννοια της παραγράφου 5, οι Δημόσιοι Οργανισμοί κατά την έννοια της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του Ν.3429/2005 (Α΄ 314) καθώς και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό.
»Επί των κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα ή θα κατατεθούν στους ανωτέρω λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος εφαρμόζονται οι διατάξεις της περίπτωσης ζ' της παραγράφου 11 του άρθρου 15 του Ν. 2469/1997 (Α' 38), όπως ισχύουν.

Άρθρο Δεύτερο
»Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από 17.3.2015».

Η ΠΝΠ ουσιαστικά επηρεάζει περίπου 1.500 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που υποχρεούνται να μεταφέρουν ταμειακά διαθέσιμα και κεφάλαια προθεσμιακών καταθέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Πηγή: ygeia360.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews