ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/4/15

Π. Κουρουμπλής: Προσβλητική η υποχρηματοδότηση νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, Αναζητείται λύση για το ΕΚΑΒ, Βίντεο


Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Έλεγχο για την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε να διενεργήσει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτηρίζοντας προσβλητικό το φαινόμενο, ενώ παράλληλα, έκανε λόγο για εμπλοκή στο ζήτημα του ΕΚΑΒ για τη Βόρεια Ελλάδα, που του έχει «δέσει» τα χέρια.

Ο κ. Κουρουμπλής βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετέχει στην ευρεία σύσκεψη για τα ζητήματα Υγείας που αφορούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. «Είναι ένας κύκλος επαφών, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους θεσμικούς φορείς της Υγείας, χωρίς αποκλεισμό, να εκφράσουν τα πραγματικά προβλήματα αυτής της υγειονομικής φτώχειας που ζει η χώρα», τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι «χρειάζεται να βάλουμε όλοι πλάτη» για τον επανασχεδιασμό ενός ποιοτικού και αποτελεσματικού συστήματος υγείας.
Σχετικά με τη υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: «Εγώ αυτό το θεωρώ προσβλητικό, αν συμβαίνει. Μόλις πάμε στην Αθήνα, θα το ελέγξουμε και δεν θα αισθάνεται η Θεσσαλονίκη ότι ακόμη λειτουργεί η λογική του Αθηναϊκού κράτους».

Στο «τραπέζι» οι παιδιατρικές κλινικές – Αναζητείται λύση για το ΕΚΑΒ

Όσον αφορά στο ζήτημα των ελλείψεων του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε προβληματισμένος. «Εκεί έχουμε μπλέξει, γι' αυτό δεν μπορεί να λυθεί αυτο εδώ και επτά χρόνια. Έχουμε μπλέξει με εταιρείες, οι οποίες το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι το προσωπικό τους συμφέρον», επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής, αναφερόμενος τόσο στο ζήτημα των προμηθειών στην αγορά των οχημάτων, όσο και στη δικαιοδοσία του υπουργείου να διαπραγματευτεί. «Δυστυχώς, ο διαγωνισμός έγινε με τέτοιο τρόπο που απαγορεύεται να διαπραγματευτώ μαζί τους, γιατί θα θεωρηθεί ότι δωροδοκούμαι», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, όπως τόνισε, τον προσεχή Μάιο πρόκειται να πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη για τις παιδιατρικές κλινικές. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο οικόπεδο παραπλεύρως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας, όπου υπάρχει η σκέψη να χτιστεί το παιδιατρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι ελπίζει σε γρήγορη λύση, σε συνεργασία με τους ΥΠΕάρχες, οι οποίοι θα καταθέσουν αίτημα παραχώρησης στο Υπουργείο Άμυνας. «Πιστεύω ότι ο Πάνος Καμμένος θα κατανοήσει την ανάγκη να παραχωρηθεί ο χώρος», συμπλήρωσε.


Δημοσιεύτηκε στις 26 Απρ 2015

«Δημοκρατικό δικαίωμα του υπουργού να επιλέγει τους συνεργάτες του»

Σχετικά με την αλλαγή διοικήσεων στα νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι έχει ζητήσει να τεθούν στη διάθεσή του οι παραιτήσεις των διοικητών. «Πρέπει να καταλάβουν ότι άλλαξε πολιτικά η κυβέρνηση και είναι δημοκρατικό δικαίωμα για έναν υπουργό να επιλέγει ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του», είπε ο κ. Κουρουμπλής και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ σε καθημαγμένα νοσοκομεία, που πολλές φορές στερούνται βασικών ειδών, να τα υπηρετούν άνθρωποι οι οποίοι στην άκρη του μυαλού τους έχουν την αποζημίωση, σε περίπτωση που δεν μπορέσω να συνεργαστώ μαζί τους». Όπως ξεκαθάρισε, τέλος, δεν πρόκειται να αντικατασταθούν όλοι, αλλά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διατηρεί το δικαίωμα να επιλέγει τους συνεργάτες της.

Στη διευρυμένη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν οι διοικήσεις της 3ης και 4ης ΥΠΕ, οι βουλευτές και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων των νομών της εν λόγω Περιφέρειας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και οι Διοικητές των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, εκπρόσωποι των εργαζομένων, Ιατρικοί Σύλλογοι και Σύλλογοι Ασθενών, που εξέθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα των φορέων.

Πηγή: thestival.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews