ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/4/15

Κουρουμπλής: Η χώρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ασθενοφόρα


Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στο χώρο της Υγείας ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας τον κίνδυνο να... στερέψουν τα ταμεία τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
Εδώ και οκτώ χρόνια έχει ξεκινήσει διαγωνισμός για 180 ασθενοφόρα, ο οποίος ακυρώθηκε το 2012 είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα Παραπολτικά 90,1. Και σημείωσε πως αν αυτός ο διαγωνισμός αποτύχει, η χώρα θα μείνει χωρίς ασθενοφόρα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κουρουπλής, η αγορά των ασθενοφόρων θα γίνει από τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Κι αν χαθεί ο διαγωνισμός, θα χαθούν και τα χρήματα.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση της υγείας, είπε πως οι προϋπολογισμοί που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση έχουν μεγαλύτερες περικοπές φέτος από ότι το 2014 και συμπλήρωσε ότι τα χρήματα που έχει η υγεία στον προϋπολογισμό φτάνουν έως το Σεπτέμβριο το πολύ Οκτώβριο και άρα «η κυβέρνηση θα πρέπει από το αποθεματικό να καλύψει ανάγκες».

«Η χώρα και οι πολίτες πληρώνουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει σύστημα υγείας», είπε ο κ. Κουρμουμπλής. Αναφερόμενος στις προσλήψεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είπε πως από τις συνολικά 7.800 που θα γίνουν το 215, οι 4.500 θα αφορούν την Υγεία.

Με αφορμή και τα τελευταία περιστατικά, ο κ. Κουρουμπλής ρωτήθηκε και για τις διαφορετικές γνώμες που ακούγονται στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί και γι’ αυτό υπάρχουν διαφωνίες και ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα.


Πηγή: newsit.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews