ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/4/15

Ο Κουρουπλής ζητάει τις παραιτήσεις των διοικητών του ΕΣΥ, Άδωνις: Σκάνδαλο η απαίτηση Κουρουμπλή


Παρασκευή,17 Απριλίου 2015

Δείτε την επιστολή Κουρουμπλή στους Διοικητές Νοσοκομείων, «Παραιτηθείτε μέχρι τέλος του μήνα»! Όλο το παρασκήνιο

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αίσθηση προκάλεσε στους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων η έγγραφη απαίτηση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.
Ο υπουργός Υγείας με επιστολή-έγγραφο του που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά το HealthReport.gr, ζητά από τους διοικητές, αναπληρωτές αλλά και από τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των νοσοκομείων, να δώσουν τις παραιτήσεις τους έως το τέλος Απριλίου.

Η επιστολή έκανε έξω φρενών τους περισσότερους διοικητές που την παρέλαβαν, ενώ όσοι δεν την έχουν λάβει ακόμη και είναι αρκετοί, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.
Βέβαια η επιστολή Κουρουμπλή για την παραίτηση των διοικητών, φαίνεται πως τους ισχυροποίησε νομικά καθώς οι περισσότεροι που είχαν απευθυνθεί σε νομικά γραφεία για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις ώστε να είναι έτοιμοι, τρίβουν τα χέρια τους!

Όπως έλεγαν στο HealthReport.gr διοικητές που παρέλαβαν την επιστολή Κουρουμπλή, πλέον γίνεται σαφές πως υπάρχει μονομερής διακοπή της σύμβασης γεγονός που με βάση το νόμο, επιβάλει αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο.

Μάλιστα οι «γαλάζιοι» διοικητές συσπειρώνονται περαιτέρω τις τελευταίες ημέρες, πολλοί έχουν απευθυνθεί στα ίδια δικηγορικά γραφεία ενώ ετοιμάζονται να κάνουν και μαζικές κινήσεις διεκδίκησης.
Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δέχεται τα παρασκηνιακά βέλη της ΝΔ η οποία την κατηγορεί ότι σκοπεύει να βάλει και εκείνη τα δικά της παιδιά μεταξύ αυτών και κάποιους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: healthreport.grΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τις παραιτήσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ ζητεί εγγράφως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Από Βασίλη Βενιζέλο

Σύμφωνα με έγγραφό του,  με ημερομηνία Πέμπτη 16 Απριλίου και αριθμό πρωτοκόλλου Οικ. 2589, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητεί από τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, αλλά και τα μέλη των Δ.Σ. των νοσοκομείων του ΕΣΥ τα οποία έχουν διορισθεί από τον υπουργό Υγείας, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους "σε εύλογο χρόνο" και, πάντως, μέχρι την 30η Απριλίου 2015.

Πηγή: ygeia360.gr
Άδωνις: Σκάνδαλο η απαίτηση Κουρουμπλή να παραιτηθούν οι διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ!

Από Βασίλη Βενιζέλο

Ως σκάνδαλο χαρακτηρίζει την Παρασκευή 17 Απριλίου ο πρώην υπουργός Υγείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης την έγγραφη εντολή του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για παραίτηση των διοικητών, των αναπληρωτών διοικητών και των διορισμένων από τον υπουργό Υγείας μελών των Δ.Σ. όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας, μέχρι τις 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε το εξής σχόλιο στον προσωικό του λογαριασμό στο twitter:

"Η απαίτηση του Υπουργού Υγείας να παραιτηθούν όλοι οι Διοικητές των Νοσοκομείων για να βάλει εκτός διαδικασίας κομματικούς είναι σκάνδαλο!".

Πηγή: ygeia360.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. από την δήθεν απρόσκοπτη <> των στελεχών στην κοινωνία, φτάσαμε στην αισχροκέρδεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. από την δήθεν απρόσκοπτη προσφορά των στελεχών στην κοινωνία, φτάσαμε στην αισχροκέρδεια έναντι της κοινωνίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews