ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/4/15

Ευαγγελισμός, Σε επίσχεση οι ειδικευόμενοι σε ημέρα εφημερίας, Λουκέτο βάζουν στις κλινικές του ΕΣΥ οι ειδικευόμενοι!


Παρασκευή,17 Απριλίου 2015

Λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών των τελευταίων πέντε μηνών

Αλαλούμ πρόκειται να επικρατήσει το Σάββατο, από το πρωί, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Το Νοσοκομείο εφημερεύει και οι ειδικευόμενοι ανήγγειλαν ότι προχωρούν σε επίσχεση. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης βρίσκονται από το πρωί σε συνεννοήσεις με τους διευθυντές, αναπληρωτές και επιμελητές, οι οποίοι καλούνται να φέρουν εις πέρας μόνοι την εφημερία.

Κατόπιν ενημέρωσης της διοίκησης του Νοσοκομείου από εκπροσώπους των ειδικευομένων, από την αυριανή γενική εφημερία βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι Παθολόγοι, Γενικοί Χειρουργοί και οι Ορθοπεδικοί. «Θεωρούμε ότι η αυριανή γενική εφημερία είναι επισφαλής και την ευθύνη για την εφημέρευση του Νοσοκομείου φέρει ακέραια η διοίκηση», τονίζουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ειδικευομένων του «Ευαγγελισμού».

Οι ειδικευόμενοι έλαβαν αυτή την απόφαση λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών των τελευταίων πέντε μηνών. Συγκεκριμένα, ζητούν:

-  Άμεση αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων.
-  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
-  Αναγνώριση του νόμιμου δικαιώματος των ρεπό για κάθε μια εφημερία και της άδειας.
-  Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Ενιαίο, καθολικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλο τον λαό με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-  Αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης - άμεση κατάρτιση καθηκοντολογίου ειδικευομένων.

Σημειώνεται ότι στις 09.00 οι ειδικευόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πύλη του Νοσοκομείου.

Πηγή: tovima.grΛουκέτο βάζουν στις κλινικές του ΕΣΥ οι ειδικευόμενοι! Τι είπε ο Αν.Ξανθός για τις εφημερίες!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έτοιμοι να συγκρουστούν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις απλήρωτες εφημερίες είναι οι ειδικευόμενοι στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία.
Η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία 24ωρα, καθώς γίνεται πλέον σαφές ότι …λεφτά δεν υπάρχουν.
Κάτι που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, που παραδέχτηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε πρόσφατες συζητήσεις που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΣΥ αλλά και γιατρούς στην Κρήτη.

«Δεν μπορώ να δεσμευτώ για το πότε θα πληρωθούν οι εφημερίες του 2015» απεφάνθη ο Αν. Ξανθός για τις εφημερίες του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Ο αν.υπουργός Υγείας δεν μπόρεσε να δώσει κανένα χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή, αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή χρήματα στα κρατικά ταμεία για να δοθούν στους γιατρούς.
Σε ότι αφορά στις εφημερίες του Δεκεμβρίου του 2014, ο κ.Ξανθός υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Μ αυτά και μ αυτά εντείνεται το κύμα επισχέσεων από τους ειδικευόμενους γιατρούς στα περισσότερα νοσοκομεία και ήδη από το Σάββατο 18 Απριλίου πολλές κλινικές ξεκινούν να λειτουργούν χωρίς νέους γιατρούς. Συγκεκριμένα στον Ευαγγελισμό οι ειδικευόμενοι πραγματοποιούν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο ενώ δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν.
Δεν είναι λίγοι οι διοικητές των νοσοκομείων που εκφράζουν στο HealthReport.gr την ανησυχία τους πως με την επίσχεση των ειδικευομένων πολλά τμήματα θα τιναχθούν στον αέρα, δεδομένου πως στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας σηκώνουν οι ειδικευόμενοι. Κάτι άλλωστε που έχει επισημάνει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) πολλές φορές.
Πάντως από τη Δευτέρα 20 Απριλίου ξεκινούν γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας από τους ειδικευόμενους με στόχο να ενταθεί το κύμα των επισχέσεων και να πληρωθούν οι εφημερίες, με συντονιστικό όργανο το Κίνημα Νέων Γιατρών (ΚΙΝΙ), το οποίο καλεί σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα τους απλήρωτους γιατρούς.

Πηγή: healthreport.grΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews