ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/4/15

ΔΑΥΚΟ ονομάζεται η νέα υπηρεσία για την διάσωση του ΕΚΑΒ


Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

 Της Νικολέτα Ντάμπου

ΔΑΥΚΟ ονομάζεται η νέα υπηρεσία που θα συσταθεί για την επίλυση των προβλημάτων των αεροκομιδών και η οποία θα ανήκει στο ΓΕΕΘΑ.

Η τρίτη κατά σειρά σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ΓΕΕΘΑ με σκοπό να βρεθεί λύση στο μεγάλο αγκάθι του ΕΚΑΒ που είναι το υψηλό κόστος των αεροκομιδών λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε πτητικά μέσα , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.Life2day.gr

Την σωστή λύση φαίνεται να έχει επιλέξει ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ’ ‘’ διάσωση ‘’ του ΕΚΑΒ.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες επιλύσεις των προβλημάτων των αεροκομιδων του ΕΚΑΒ . Την περασμένη Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 , λοιπόν, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , η τρίτη κατά σειρά σύσκεψη αφού η δεύτερη είχε πραγματοποιηθεί 20 Μαρτίου , όπως σας είχα γράψει στο προηγούμενο editorial ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ- στην οποία παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Κοκκινάκης καθώς και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθείου αλλά και οι ηγεσίες των ΓΕΕΘΑ – ΓΕΝ καθώς και του Λιμενικού Σώματος αλλά και της ΕΛΛΑΣ καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος .

Αυτήν την φορά ‘’έπεσε’’ στο ‘’τραπέζι ‘’ μία νέα λύση στο εν λόγω πρόβλημα δηλαδή να χρησιμοποιούνται για τις αεροκομιδές πέρα από τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού και τα 2 ελικόπτερα που διαθέτει το Λιμενικό Σώμα τύπου Dofains καθώς και τα 2 Souper Puma του Πυροσβεστικού Σώματος, τουλάχιστον τον χειμώνα που είναι μία ήσυχη περίοδος και μπορούν να διατεθούν στο ΕΚΑΒ αλλά και τα πτητικά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού .

Για να μπορέσει όμως να πραγματοποιηθεί η παραπάνω πρόταση συνεργασίας , θα πρέπει να συσταθεί μία νέα υπηρεσία η οποία θα ονομάζεται ΔΑΥΚΟ δηλαδή Διοίκηση Αεροπορικών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας η οποία θα ανήκει στο ΓΕΕΘΑ . Στην συνέχεια για την υλοποίηση της νέας υπηρεσίας ΔΑΥΚΟ θα πρέπει να συνεργαστούν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας , Ανταγωνιστικότητας -Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/ Πυροσβεστικό Σώμα . Στην δημιουργία της ΔΑΥΚΟ συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην σύσκεψη και θα ανοίξει μετά το Πάσχα η συζήτηση για την υλοποίηση της.

Ως άμεση λύση για το φετινό καλοκαίρι μέχρι να συσταθεί η ΔΑΥΚΟ η οποία για να πάρει σάρκα και οστά χρειάζονται 6 μήνες , προτάθηκε να επισκευαστούν τα 2 κόκκινα ελικόπτερα τύπου Α 109 που διαθέτει το Υπουργείο Υγείας τα οποία είναι καθηλωμένα λόγω βλαβών , βέβαια η επισκευή τους κοστίζει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ . Ενώ, αυτήν την στιγμή πετάει μόνο το ένα κόκκινο ελικόπτερο του Υπουργείου Υγείας . 

Να σημειώσουμε ότι η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει κατάθεση πρόταση για την σύσταση Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων .

Η ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων στο ΕΚΑΒ είναι πλέον επιβεβλημένη αφού κινδυνεύει η ζωή των Ελλήνων πολιτών αλλά και η τσέπη τους … καθώς χάνονται εκατομμύρια ευρώ.

 Νικολέτα Ντάμπου


Πηγή: life2day.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews