ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/4/15

Έλληνες διασώστες και ομάδα του ΕΚΑΒ μεταβαίνουν στο Νεπάλ


Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Μετά τον φονικό σεισμό

Αθήνα
Την 1η Εθνική Ευρωπαϊκή Μονάδα Έρευνας-Διάσωσης (MUSAR), αποτελούμενη από 20 πυροσβεστικούς υπαλλήλους της 1ης ΕΜΑΚ, δύο διασωστικούς σκύλους και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κινητοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τα Ηνωμένα Εθνη.

Προηγήθηκε σχετικό αίτημα βοήθειας που υπέβαλε η κυβέρνηση του Νεπάλ, μετά τον φονικό σεισμό.

Επιπλέον, συνοδεία του 1ου MUSAR, κινητοποιήθηκε και ομάδα του ΕΚΑΒ, αποτελούμενη από έναν γιατρό και τέσσερα άτομα παραϊατρικό προσωπικό.

Η ελληνική αποστολή αναχωρεί στις 8 το βράδυ της Δευτέρας, από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με ειδική πτήση της Aegean.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα υπήρξε από τα πρώτα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ειδοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, σχετικά με το αίτημα βοηθείας του Νεπάλ, ενώ ήταν και από τα πρώτα κράτη-μέλη που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στην πληγείσα χώρα.

Πηγή: news.in.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews