ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/4/15

Γιατί πάει τελικά ο Αλ.Τσίπρας στο υπ.Υγείας; Όλο το παρασκήνιο, Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την υγεία


Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Γιατί πάει τελικά ο Αλ.Τσίπρας στο υπ.Υγείας; Όλο το παρασκήνιο

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την πύλη του υπουργείου υγείας αναμένεται να περάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη 2 Απριλίου.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην οδό Αριστοτέλους, που προαναγγέλθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς δια των τηλεοπτικών καναλιών, δε θεωρείται τυχαία.
Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως είναι μια έμπρακτη απόδειξη στήριξης του πρωθυπουργού ουσιαστικά στο πρόσωπο του Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος το τελευταίο διάστημα δέχεται τα εσωκομματικά βέλη από την περιβόητη αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Π.Κουρουμπλής ανοικτά έχει κατακριθεί από διάφορα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, για επιλογές του σε πρόσωπα και πράγματα.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές του HealthReport.gr, ο Αλέξης Τσίπρας είπε να περάσει το κατώφλι της οδού Αριστοτέλους 17.
Άλλωστε το τελευταίο διάστημα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε διαμηνύσει ποικιλοτρόπως στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν μπορεί να χαράξει νέα πολιτική στον τομέα της Υγείας, με τις αλλεπάλληλες εσωκομματικές κριτικές που δέχεται.
Και το ζήτημα είναι πως – όπως διαμηνύεται και από το πρωθυπουργικό περιβάλλον- ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει τη στήριξη του Μαξίμου «γι αυτό εξάλλου τοποθετήθηκε εκεί» λένε οι καλά γνωρίζοντες.
Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr δεν επέλεξε τυχαία τον κ.Κουρουμπλή για τη θέση αυτή.
Πολλοί λένε ότι ήταν μια πρώτη κίνηση για να φέρει ισορροπίες και καλύτερες σχέσεις της αριστεράς με τη φαρμακευτική αγορά, αλλά και γενικότερα με τον ιδιωτικό τομέα.
Εξάλλου η κυβέρνηση φαίνεται ότι σκοπεύει στο μέλλον να στηρίξει πολλά στην εσωτερική παραγωγή φαρμάκων στη χώρα, ώστε να υπάρχει ένα πρώτο βήμα ανάπτυξης.
Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Υγείας, κύκλοι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας επισημαίνουν, ότι πρέπει να αλλάξει σελίδα η φαρμακευτική πολιτική και να υλοποιηθεί στη βάση μιας εθνικής στρατηγικής για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των ασφαλισμένων, την ενίσχυση της Εθνικής Οικονομίας και την απελευθέρωση της Ανάπτυξης.
Ο κλάδος ζητά και από αυτήν την κυβέρνηση οι φαρμακευτικές ανάγκες των ασθενών να μην γίνουν πεδίο λογιστικών υπολογισμών καθώς τονίζεται πως η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης δεν θα επιτευχθεί μόνο από περικοπές, αλλά κι από την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του φαρμακευτικού κλάδου.

Πηγή: healthreport.gr


Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την υγεία
ΕΘΝΟΣ, 1/4/2015

Στην Αριστοτέλους ο Τσίπρας – Τι θα ανακοινώσει

Γράφει:  Βασιλική Αγγουρίδη

Την πόρτα της Αριστοτέλους αναμένεται να περάσει ο Πρωθυπουργός για να ανακοινωσει προσλήψεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπως αποκάλυψε ο Ανδρέας Ξανθός.
Κάτι παραπάνω από μια απλή εθιμοτυπική επίσκεψη αναμένεται να είναι η μετάβαση του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Υγείας, το πιθανότερο την Πέμπτη, λίγο πριν το μεσημέρι, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.
Σε μια κίνηση που στοχεύει να αναδείξει τη σημασία που έχει η Υγεία για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στο Υπουργείο για συνομιλίες με την ηγεσία. Στο επίκεντρο της συζήτησης δεν αποκλείεται να βρεθούν τα οικονομικά της υγείας και η σπαζοκεφαλιά της εξεύρεσης τρόπων υλοποίησης των σχεδίων της Κυβέρνησης για το Σύστημα Περίθαλψης.
Όπως πληροφορούμαστε, η συνάντηση θα κλείσει με δηλώσεις του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου, όπου ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να προχωρήσει σε εξαγγελίες συγκεκριμένων σχεδίων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ανδρέα Ξανθού στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αλλά και νωρίτερα στο MEGA, ο Πρωθυπουργός πρόκειται να ανακοινώσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση των δομών της δημόσιας περίθαλψης.
Έμφαση αναμένεται να δοθεί σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά και ιδιαίτερα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, που μετά τις τελευταίες αλλαγές παλεύει να μη βουλιάξει, από τις ελλείψεις και τα προβλήματα που την τραβούν στο βυθό...
Το Υπουργείο στοχεύει σε μια εκ βάθρων αναδιοργάνωση της ΠΦΥ, όπως έχει γράψει το Virus (εδώ) και σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργήθηκε μια Ομάδα Εργασίας έργο της οποίας είναι η επεξεργασία ενός κειμένου θέσεων και προτάσεων.
Δημοσιεύθηκε 31/3/2015

Πηγή: virus.com.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews