ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/4/15

Σε τραγωδία κατέληξε το όνειρο τριών ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή, Ακούστε τον αντιπρόεδρο του σωματείου ΕΚΑΒ Ρόδου κ. Χατζησταμάτη και τον αντιδήμαρχο Τ. Χατζηιωάννου


Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Το όνειρο για μια καλύτερη ζωή κατέληξε σε τραγωδία για τρεις ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και ένα μικρό παιδί, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο που αφού προσάραξε σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή στο Ζέφυρος, στη συνέχεια βούλιαξε.
Οι εικόνες χθες το πρωί ήταν τραγικές, ενώ η κινητοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων, κατοίκων της περιοχής και εθελοντών ήταν άμεση για να καταφέρουν να βγάλουν σώους στη στεριά περίπου 90 παράνομους μετανάστες.
89 άτομα διασώθηκαν, δεκάδες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ρόδου ενώ τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους.
Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της ΡΟΔΑ σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας, ενώ διανεμήθηκαν σε όλους μερίδες φαγητού και κουβέρτες από το ΔΟΠ.
Επίσης, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας διέθεσε σε Λιμενικό και Αστυνομία εκατό κουβέρτες για προσωρινή βοήθεια στους μετανάστες.
Σημειώνεται πως συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 27 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες ως οι διακινητές.
«Χθες ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, τις οποίες αντιμετωπίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τέσσερα ασθενοφόρα που διαθέταμε» δήλωσε σήμερα στον ΠΑΛΜΟ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ρόδου κ. Χατζησταμάτης, ο οποίος όμως κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.
Δημοσιεύθηκε 21/4/2015

ΕΚΑΒNews
Ο Χατζησταμάτης Φιλήμων είναι αντιπρόεδρος στο Εργασιακό Σωματείο ΕΚΑΒ Ρόδου
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ κ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ εδώ


Πηγή: palmos-fm.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews