ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/4/15

Συνάντηση Υπουργού Υγείας κ Παναγιώτη Κουρουμπλή με εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ και των συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομειακών ιδρυμάτων


Συνάντηση Υπουργού Υγείας κ Παναγιώτη Κουρουμπλή με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) και των συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομειακών ιδρυμάτων.


Γραφείο Τύπου Υπουργού
2 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.) και των συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, κέντρων υγείας και οργανισμών του Υπουργείου Υγείας πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι εκπρόσωποι έθεσαν στον Υπουργό καίριας σημασίας ζητήματα μεταξύ των οποίων οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, το ζήτημα πληρωμής των υπερωριών, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας ορισμένων  νοσοκομείων.

Ο Υπουργός ανέφερε πως η νέα πολιτική ηγεσία θα είναι σε ανοικτή επικοινωνία θέματα με όλους τους φορείς Υγείας καθώς ο διάλογος  είναι πάντα  παραγωγικός.  Εν συνεχεία  τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο. Σε ότι αφορά στα ψυχιατρικά νοσοκομεία υπογράμμισε πως επίσης δεν πρόκειται να κλείσει κανένα από αυτά, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία αποασυλοποίησή τους.

Ως προς το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού,  ο κος Κουρουμπλής επεσήμανε ότι  σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε την πρόσληψη  4500 ατόμων, εξειδικευμένου προσωπικού με στόχο την στελέχωση των κενών, νευραλγικών θέσεων σε  Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας  και οργανισμούς. Από τις θέσεις αυτές, οι 700 θα είναι αφορούν το Αιγαίο, τη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσπρωτία.

Την προσεχή εβδομάδα ο Υπουργός θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ προκειμένου να συζητηθεί η διαδικασία των προσλήψεων και η επίσπευσή τους, καλώντας την ΠΟΕΔΗΝ να συμμετέχει σε αυτήν ορίζοντας 2-3 εκπροσώπους της. Παράλληλα ο Υπουργός ανέφερε ότι θα διευθετηθεί και το θέμα των μετακινήσεων του προσωπικού.

Ως προς το ζήτημα της αλλαγής του τρόπου πληρωμής των υπερωριών  που έχουν υπερβεί τον ήδη εγκεκριμένο προϋπολογισμό, ο κος Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι θα ρυθμιστεί με τροπολογία στο πρώτο  νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Υγείας, ενώ σε ότι  αφορά στους Οργανισμούς των νοσοκομειακών ιδρυμάτων   συμφώνησε να επανεξεταστούν .


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews