ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/5/15

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γ. Συνέλευση και στάση εργασίας από 09:00-13:00 την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015


Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 4-5-2015

Μετά την σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κο Π. Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Α. Ξανθό όπου μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει προσχέδιο για την ρύθμιση της πτητικής αποζημίωσης , έγινε συνάντηση με τους εργαζόμενους στις αεροδιακομιδές και αποφασίστηκε να γίνει αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν προαναγγελθεί για τις 5 Μαΐου.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ καλεί τις όλες τις συναδέλφους και τους συναδέλφους την Παρασκευή 8 Μαΐου σε Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας και  στάση εργασίας όπου θα γίνει ενημέρωση των εργαζομένων για τις νεότερες εξελίξεις που προέκυψαν μετά την συνάντηση για τα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα που εκκρεμούν. Σας κοινοποιούμε το δελτίο τύπου του Υπουργείου:
Γραφείο Τύπου Υ.Υ.Κ.Α

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 4 Μαΐου 2015

Μετά από συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ ενημερώνουμε τους εργαζόμενους για τα παρακάτω:
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποκατάσταση των αδικιών, το υπουργείο Υγείας ήδη επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση για την επανακαταβολή της πτητικής αποζημίωσης των υπαλλήλων των αεροδιακομιδών, η οποία θα αποτελέσει τμήμα του πρώτου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας
‘Ηδη έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών από 27/4, ενώ το υπουργείο Υγείας μελετά και προωθεί την τακτοποίηση όποιων εκκρεμοτήτων παραμένουν.
Έχει ήδη κατατεθεί στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή των Ελλήνων, τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται οριστικά η διαδικασία καταβολής δεδουλευμένων από αργίες, εξαιρέσιμα, νυχτερινές βάρδιες κλπ για όλο το υγειονομικό προσωπικό.
Σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ολοκληρώνεται πολύ σύντομα η διαδικασία για την πρόσληψη 186 μόνιμων διασωστών για την κάλυψη των αναγκών σε όλη τη χώρα.  Στο σχεδιασμό για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2015, το υπουργείο Υγείας έχει λάβει υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες του ΕΚΑΒ.
Αύριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ήδη επεξεργασμένο σχέδιο για τη χορήγηση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Διασώστη, στην προσπάθειά του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει τις εκκρεμότητες και τις αδικίες των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει την ανάγκη να καλυφθεί η οφειλή για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ ύψους 300.000 ευρώ και δεσμεύεται ότι στο σχεδιασμό που έχει προϋπολογιστεί για το 2015 θα ληφθεί υπόψη και η παραπάνω υποχρέωση.
Στο πλαίσιο του Νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας θα υπάρχει ρύθμιση η οποία θα διευθετεί  το θέμα του ωραρίου του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ.

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν.Γραμματέας
Μαθιόπουλος Γεώργιος                      Μπαρκονίκος ΧρήστοςΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews