ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/5/15

10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, Ένα ασθενοφόρο στο νηπιαγωγείο μας


Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

10ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου

Δυο εξαιρετικά δοτικοί άνθρωποι από το ΕΚΑΒ επισκέφθηκαν πριν λίγες μέρες το νηπιαγωγείο μας. Η γειτονιά ανησύχησε και ρωτούσε. “Και είμαι τόσο ψύχραιμος εγώ;” ρώτησα έναν ευγενικό περαστικό χαμογελώντας που ανησυχούσε με το δίκιο του ο άνθρωπος. “Μπορεί να στέλνεις ρεπορτάζ στην εφημερίδα σου”, μου είπε αφοπλιστικά (εικόνα που την έχουν οι δημοσιογράφοι, ε;)

Ο μπαμπάς της Αναστασίας φταίει για όλα. Μας έφερε κοτζάμ ασθενοφόρο. Μαζί με τον συνάδελφό του μας ενημέρωσαν για το έργο τους, για όλα όσα κάνει ένας διασώστης, για τα εργαλεία και τις δυνατότητες που έχει ένα ασθενοφόρο, για τα χαρακτηριστικά και τα διακριτικά του, για τα καθήκοντά του. Μέχρι μέσα μας έβαλαν. Μέχρι την ειδική θερμική κουβέρτα μας ξεδίπλωσαν. Στη συνέχεια ακολούθησε βιωματικό σεμινάριο για όλα τα παιδιά εις διπλούν (κάθε τάξη βίωσε το δικό της). Η ειδική κούκλα έγινε το μοντέλο πάνω στο οποίο δώσαμε ανάσες ζωής στον υποθετικό ασθενή μας ενώ στο τέλος μας χάρισαν και το χαρακτηριστικό μπαλονάκι-χέρι του ΕΚΑΒ με το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης.


Η επίσκεψή τους ξεπέρασε τη 1,5 ώρα. Δεν έχουμε λόγια για αυτήν την υπέροχη προσφορά γνώσης των ανθρώπων του ΕΚΑΒ στο νηπιαγωγείο μας. Το ευχαριστώ είναι λίγο.

Περιττό αλλά το αναφέρουμε: τα παιδιά, πέραν των γνώσεων που απέκτησαν, το κατευχαριστήθηκαν.
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews